Sony Xperia P, Xperia U a Xperia sola: cena a dostupnost

9

Vlajková loď v podání modelu Xperia S se již nějakou dobu ohřívá na trhu a rozhodně budí nejen pozitivní ohlasy. Sony však chce co nejrychleji rozšířit řady Xperia o další modely, a tak se dva měsíce po představení dvou mainstreamových přírůstků – Xperie P a Xperie U – dozvídáme postupně i jejich datum uvedení na trhy.

Oba přístroje již britský obchod Clove nabízí v předobjednávkách a slibuje zahájení prodeje na 7. května letošního roku, což je nedaleko. Sony Xperia U bude k dispozici v černé a bílé barvě za cenu 204 liber, tedy v přepočtu přibližně 6 200 Kč s daní. O něco výkonnější Xperia P pak nabídne černou a stříbrnou barvu a odnesete si ji za 330 liber, tedy za cca 10 tisíc korun s daní.

Zleva Xperia U, Xperia P a Xperia sola.

Předobjednávat můžete už i v České republice, a to nejen modely Xperia U a Xperia P, ale také elegantní smartphone Xperia Sola. V současné době jsou novinky dostupné mimo jiné v internetovém obchodě SunnySoft, CZC a oficiálním obchodě Sony Mobile. Níže se můžete podívat na tabulku, znázorňující jednotlivé modely, jejich cenu a dostupnost v ČR.

Sony Xperia P Sony Xperia U Sony Xperia sola
Dostupnost SunnySoft 11.5.2012 30.4.2012 Připravuje se
Dostupnost Sony Mobile Připravuje se Připravuje se Připravuje se
Dostupnost CZC Připravuje se Připravuje se Připravuje se
Cena SunnySoft 9 690 Kč s DPH 6 690 Kč s DPH 9 000 Kč s DPH
Cena Sony Mobile 10 190 Kč s DPH 6 990 Kč s DPH 7 990 Kč s DPH
Cena CZC 9 119 Kč s DPH 6 299 Kč s DPH 7 573 Kč s DPH

Pokud přemýšlíte, jaký z trojice smartphonů si vybrat, pak vězte, že Xperia P se může pochlubit čtyřpalcovým displejem s technologií White Magic, dvoujádrovým procesorem s taktem 1 Ghz, 1 GB operační paměti či 8 Mpx fotoaparátem s přisvětlovací LED diodou.

TIP: Přečtěte si také preview na Xperii P, Xperii U a Xperii sola, nebo naše dojmy z výstavy.

Sony Xperia U vám nabídne displej s úhlopříčkou 3,5 a rozlišením 854 x 480 pixelů, dvoujádrový procesor s taktem 1 GHz, 512 MB paměti a 5 Mpx fotoaparát. Nakonec Xperia sola s unikátní technologií bezdotykového displeje přináší ještě dvoujádrový procesor s taktem 1 GHz, 512 MB paměti či 5 Mpx fotoaparát. Kterému dáte přednost?

Zdroje: m.androidcentral.com

Diskuze ke článku
Miki
U mě vyhrála xperie U za tu cenu super mobil ;)
doktor
Za xperii U určitě nekoupím kvůli malé paměti, která se nedá rozšířit.. xperii P kvůli přemrštěné ceně..Vidím to na souboj xperii Sola a Htc V.. uvidíme dle recenzí
Johnny
No doufám, že ta cena Xperie P padne "rychle" aspon na 8500kč :D sice 10 000 už mi přijde trošku moc..
Tak už jenom doufat,že se tak stane do července..
Jakub
Na semania.cz byl myslím první pohed na xperii U a slot na karty měla. Já sem čekal na xperii sola nakonec sem vzal RAY už jen kvůli zlaté barvě a silnější baterce a jsem spokojen, nějaký 2, 4, 50 jádra jsou mi úplně u zadku. Ray vydrží 3 dny intenzivního použití, to nějaký "čtyřjádro" asi ne.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze