Sony Xperia SL: oficiální informace a fotografie (3x aktualizováno)

25

Doposud stále ještě vlajková loď japonského výrobce Sony na našem trhu - model Xperia S, se možná již brzy dočká přestavení svého lehce vylepšeného nástupce se stejným vzhledem, podobně jako tomu bylo vloni u modelů arc a arc S od Sony Ericssonu.

Aktualizováno 18.8.2012

Server GSMarena se dostal ke kompletním oficiálním materiálům o Xperii SL dva týdny před oficiálním představením na tiskové konferenci Sony, která je naplánována na 29. srpna večer před startem veletrhu IFA 2012. Oficiální informace omylem zveřejněné na stránkách plně potvrzují již dříve uniklé specifikace. Všechny funkce až na mírně přetaktovaný procesor (z 1,5GHz, na 1,7 GHz) se naprosto do puntíku shodují s Xperií S. Změny se ale přece jen odehrály v oblasti designu. Výrobce totiž Xperii SL obleče do nové růžové barvy, ostatní tři varianty, tedy bílá, černá a šedá, se pak budou opět shodovat s Xperií S. Rozměry i hmotnost zůstávají rovněž shodné.

Aktualizováno 3.8.2012

Server GSMarena.com zveřejnil sadu živých snímků Xperie SL. Jedná se konkrétně o šedou barevnou variantu. Jak si můžete všimnout, vzhled telefonu je naprosto totožný s Xperií S. Jediným rozdílem je opravdu pouze barevné provedení, jelikož Xperia S se prodává pouze v černé a bílé barvě. Další, bohužel opravdu jen velmi kosmetické změny ohledně vnitřní výbavy jsme již popisovali v odstavcích článku níže. Znovu zopakujeme, že oficiálního představení Xperie SL bychom se měli s největší pravděpodobností dočkat 29. srpna na tiskové konferenci Sony v předvečer zahájení veletrhu spotřební elektroniky IFA 2012.

Aktualizováno 2.8.2012

Téměř na den přesně měsíc od prvního úniku informací ohledně vylepšené varianty stávající Xperie S, modelu Xperia SL s kódovým označením LT26ii, se k nám dostává další troška do mlýna. Tentokráte se jedná o únik tří oficiálních tiskových fotografií, na kterých je očekávaná novinka zobrazena celkem ve čtyřech různých barevných provedeních, a to v černé, šedivé, stříbrné a překvapivě také v růžové. Bohužel se zdá, že hlavní inovace, kterou měl být modernější a úspornější procesor Snapdragon S4 se nakonec nepotvrdí.

Čerstvě uniklé tiskové fotografie připravovaného komunikátoru Sony Xperia SL

Telefon by měl podle posledních zpráv nabídnout totožný čipset jako stávající Xperia S, tedy Qualcomm MSM8260 (Snapdragon S3), pouze mírně více nataktovaný na 1,7 GHz. To by v konečném důsledku nemusel být ani rozpoznatelný rozdíl, jelikož procesor Xperie S disponuje taktem 1,5 GHz. Co na nové fotografie připravované Xperie SL říkáte? Zamlouvá se vám některá ze čtyř zobrazených barevných variant?

Původní informace z 3.7.2012

Sony Xperia S - fotografie z recenze

Tip: Recenze Sony Xperia S – Vlajková loď s trhlinou na pravoboku

Xperia S již na trhu působí několik měsíců. Jedná se o velmi dobře vybavené zařízení s dvoujdárovým procesorem, HD displejem a operačním systémem Android, nedávno aktualizovaným na verzi 4.0.4. Výrobce sice již představil několik srovnatelně, možná i o trochu lépe vybavených modelů, stále však ani jeden nedokázal uvést na evropský trh, takže je Xperia S pořád ještě nejvybavenějším prodávaným mobilem v jeho nabídce.

Na stránkách indonéského ministerstva informatiky se v posledních dnech z ničeho nic objevil záznam, informující o tajemném smartphonu, který by měl být nástupnickým modelem právě pro Xperii S. Soudit tak můžeme podle jeho označení Xperia SL, a hlavně také podle produktového označení LT26ii, které je bez jednoho "i" na konci zcela totožné jako právě u Xperie S. Vše tedy silně nasvědčuje tomu, že se letos bude opakovat stejná situace jako vloni, kdy výrobce ještě v kooperaci se švédským Ericssonem vydal omlazenou verzi taktéž vlajkového smartphonu Xperia arc s označením arc S.

Sony Ericsson Xperia arc S - oficiální fotografie

Čtěte také - Recenze Sony Ericsson Xperia arc: fešák s výkonem

Pokud by se měl scénář z loňska opravdu opakovat, pak můžeme v Xperii SL očekávat hlavně rychlejší procesor. Vzhledem k tomu, že aktuálně Xperia S disponuje starším Snapdragonem S3 (MSM8260), spekuluje se o použití novějšího dvoujádra Snapdragon S4. To je díky přesnějšímu výrobnímu procesu mnohem rychlejší, ale současně i mnohem energeticky úspornější. Další inovace se dá očekávat v oblasti softwaru. V telefonu se snad objeví již nejnovější nedávno představená verze Androidu 4.1 Jelly Bean. Jakmile se objeví více informací, zprostředkujeme vám je v aktualizaci tohoto článku.

Zdroje: xperiablog.net, unwiredview.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Olik
Inak ta Xperia arc S je dizajnovo velmi podareny telefon... Podla mna ovela krajsia ako dnesna rada Xperii.... Skoda, ze neostali u podobneho dizajnu.
Ondra
"V telefonu se snad objeví již nejnovější nedávno představená verze Androidu 4.1 Jelly Bean" Vtip roku:-) oficiální cestou není u nás dostupné na Xperii S ani Android 4.0 a vy hned takovou hypotézu :D:D
Jarda
tohle je naprostá zbytečnost. Protože kdo se vyzná tak má nataktováno na 1,82Ghz a nakonec to bude víc žrát baterku teda pokud tam nedají silnější což by Xperii S rozhodně pomohlo než přetaktování.
Jarda
ale mohli by ste udělat recenzi na ICS v XPERII S

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze