T-Mobile zvyšuje rychlost DSL využitím bondingu

1
T-Mobile zvyšuje rychlost DSL využitím bondingu
Fotografie: T-Mobile
  • Bonding přinese lepší dostupnost přenosových rychlostí 250, 100 a 50 Mbit/s
  • Připojení s využitím bondingu bude T-Mobile nabízet novým i stávajícím zákazníkům

T-Mobile v tiskové zprávě oznamuje, že od dnešního dne vylepšuje pro své zákazníky pevný internet přes DSL prostřednictvím tzv. bondingu. Ten umožňuje na metalickém vedení zdvojnásobení přenosových rychlostí, takže vzroste dostupnost především připojení s kapacitou 250, 100 a 50 Mbit/s.

Letošní rok ukázal, že pevný internet s rychlostí 20 megabitů prostě nestačí. Je skvělé, že díky bondingu máme nyní možnost nově nabídnout rychlosti 100 nebo 50 Mbit pro téměř 1,5 milionu adres, tedy domácností nebo firem v Česku,“ říká Zdeněk Spurný, manažer služeb pro domácnosti T-Mobile, a dodává: „To znamená, že rychlejší DSL připojení bude oproti minulosti nově dostupné až pro třetinu zákazníků.

K dosažení dvojnásobné rychlosti je potřeba, pokud je to technicky možné, využít pro internetové připojení dva metalické kabely (dvě kroucené dvoulinky) místo jednoho. O sloučení přenosové kapacity, a tedy i rychlosti, z obou kabelů se postará zařízení jménem Terminátor, které mezi zásuvkou a DSL modemem vždy odborně nainstaluje technik. Terminátor je zdarma a zákazník za něj nehradí žádný měsíční pronájem ani jiný poplatek.

DSL bonding bude T-Mobile poskytovat jak novým, tak stávajícím zákazníkům. Ty, kterých se technologické vylepšení týká, plánuje operátor oslovit s nabídkou přechodu na vyšší rychlost. Navíc až do konce roku mohou zákazníci využít mimořádnou akci – pevný internet za 299 Kč měsíčně na prvního půl roku.

I pro DSL s využitím bondingu T-Mobile nabízí modemy s garancí připojení, které umožňují bezprostřední připojení před instalací pevného internetu a zároveň slouží jako záloha při DSL výpadku.

Diskuze ke článku
Radek Malý
Radek Malý
To je dost, že Terminátor začali konečně nasazovat i velcí operátoři. Já ho mám u menšího a fakt to pomáhá. Tak super, že Terminátor a bonding teď má šanci využít mnohem víc lidí.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze