Spotify láká na deluxe předplatné, Xiaomi na sexy véčko

mNews
2
Spotify láká na deluxe předplatné, Xiaomi na sexy véčko
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Xiaomi představilo dvě nové skládačky včetně zajímavého véčka MIX Flip, které míří také do Evropy
  • Spotify láká na chystané deluxe předplatné s vyšší kvalitou přehrávání, Dyson ukázal vlastní sluchátka
  • mNews přináší výběr těch nejzajímavějších novinek za uplynulý týden

Véčka v poslední době rezonují, po Samsungu se odhalilo také Xiaomi a dokonce i Google. Dále se podíváme také na sluchátka Dyson a deluxe předplatné Spotify. Tak vítejte u mNews.

mNews #247 – Spotify láká na deluxe předplatné, Xiaomi na sexy véčko

Podcast v audio formě

Xiaomi představilo dva nové véčkové telefony: Mix Fold 4 a Mix Flip. Pojďme se podívat na to véčko, které vypadá opravdu pěkně. Mix Flip má velký venkovní displej o velikosti 4,01 palce a vnitřní displej s úhlopříčkou 6,86 palce a obnovovací frekvencí 120 Hz. Telefon je vybaven čipsetem Snapdragon 8 Gen 3, až 1 TB interní paměti a 16 GB RAM. Na véčko tedy pořádný výkon. Hlavní fotoaparát má 50 megapixelů a podporuje záznam až 8K videa. Baterie má kapacitu 4 780 mAh, což také není vůbec málo, a podporuje 67W drátové nabíjení. Mix Flip bude dostupný v několika barvách a jeho cena by v Evropě měla začínat na 33 tisících korunách. Zda bude dostupný i u nás teprve uvidíme.

Google plánuje v srpnu představit novou řadu Pixel 9, která bude zahrnovat modely Pixel 9, Pixel 9 Pro a skládací Pixel 9 Pro Fold. Tento model navazuje na současný Pixel Fold a přináší originální design s důrazem na umělou inteligenci Gemini. Google vydal video, které ukazuje části nového modelu, včetně obou displejů a výrazného modulu s fotoaparáty. Indická pobočka Googlu potvrdila vzhled Pixelu 9 Pro Fold ve dvou barevných variantách. Všechny podrobnosti budou odhaleny 14. srpna při oficiálním představení.

Dyson nedávno představil svá první klasická sluchátka Dyson OnTrac, která nabízejí nejlepší odhlučnění ve své třídě a až 55 hodin poslechu na jedno nabití. Sluchátka využívají 8 mikrofonů a vlastní algoritmus aktivního odhlučnění (ANC), který eliminuje až 40 dB nežádoucího hluku. Reproduktory o velikosti 40 mm poskytují frekvenční rozsah od 6 Hz do 21 kHz. Sluchátka jsou dostupná ve čtyřech barevných provedeních a lze je přizpůsobit různými barevnými kombinacemi. Podporují aplikaci MyDyson, která monitoruje zvuk v reálném čase a nabízí tři režimy ekvalizéru: Bass Boost, Neutral a Enhanced. A mě by zajímalo, jestli zvládnou odhlučnit zvuk Dyson vysavače.

Spotify konečně po letech zvěstí plánuje zavést nové předplatné „Deluxe“, které nabídne vyšší kvalitu zvuku a více možností nastavení za cenu kolem 400 Kč. CEO Daniel Ek oznámil, že tato verze bude mít všechny funkce běžného Spotify, ale s lepší kontrolou nad nastavením a vyšší kvalitou poslechu. Spotify se také pochlubilo 246 miliony platících uživatelů a 626 miliony aktivních měsíčních uživatelů, což přičítá neustálým inovacím. Údajně, mě jich teda moc nenapadá. Tento krok je reakcí na konkurenci, jako je Tidal, která se zaměřuje na kvalitu poslechu. Ek věří, že nové předplatné přiláká více uživatelů.

Tak schválně, budete si chtít připlatit za kvalitnější poslech na Spotify? Nebo pro vás kvalita přehrávání není zásadní? Dejte vědět do komentářů a sledujte mobilenet.cz.


Diskuze ke článku
Matouš Adamů
Matouš Adamů
Ah, tak to je super, Tidal v HiFi edici zlevnil na 165Kč oproti Spotify které v nižší kvalitě stojí 169Kč a nyní budou chtít 400Kč za co ....? No tak ještě uvidíme co vše nabídnou.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze