Dyson uvádí svá první čistokrevná sluchátka. Smog neodbourají, okolní ruch ano

1
Dyson uvádí svá první čistokrevná sluchátka. Smog neodbourají, okolní ruch ano
Fotografie: Dyson
  • Dyson OnTrac využívají 8 mikrofonů, jež testují vnější zvuk 384 000× za sekundu
  • Sluchátka zvládnou eliminovat až 40 dB nežádoucího hluku zvenčí
  • Výdrž baterie sluchátek Dyson OnTrac činí 55 hodin

Společnost Dyson se proslavila svými vysavači, čističkami vzduchu a dalšími produkty určenými do domácností i firem. Nedávno také překvapila svět uvedením sluchátek kombinujících čističku vzduchu s možností vysoce kvalitního poslechu a ANC. Nyní se rozhodla představit svá první „klasická“ sluchátka Dyson OnTrac. Ta mají nabídnout nejlepší odhlučnění ve své třídě a poskytují až 55 hodin poslechu na jedno nabití. Sluchátka zaujmou i designem, kdy si uživatel může vybrat z více než 2 000 přizpůsobitelných barevných kombinací vnějších krytů a náušníků, které jsou vyrobeny z ultra-měkkého mikrovlákna a vysoce kvalitní pěny.

Cílem inženýringu společnosti Dyson v audio oblasti je zachovat nerušený zvukový záznam. Také jsme chtěli vytvořit sluchátka, která budou lidé milovat, nadchnou se pro ně a stanou se jejich hrdými nositeli. Máme více než 30 let zkušeností v oblasti aeroakustiky, které jsme dále rozšířili a díky tomu se nám podařilo vyvinout unikátní sluchátka Dyson OnTrac. Poskytují nejlepší ANC ve své třídě, výjimečnou kvalitu zvuku a celodenní pohodlí díky unikátním materiálům, designu a přizpůsobení individuálním potřebám nositele,” říká Jake Dyson, hlavní inženýr společnosti Dyson.

Kvalitní zvuk i pokročilé ANC

Eliminace okolního hluku umožňuje vychutnat si čistý zvuk. Pro maximální vychutnání poslechu využívají sluchátka Dyson OnTrac vlastní algoritmus aktivního odhlučnění (ANC). Používají přitom 8 mikrofonů, jež testují vnější zvuk 384 000× za sekundu. V kombinaci s prémiovými materiály a pečlivě navrženou vnitřní geometrií dokážou podle výrobce sluchátka eliminovat až 40 dB nežádoucího hluku zvenčí.

Sluchátka Dyson OnTrac vsází na 16ohmové neodymové reproduktory o velikosti 40 mm a pokročilé zpracování audio signálu. Díky tomu zazní každý tón nebo slovo s nevídanou přesností. Sluchátka reprodukují frekvence od 6 Hz do 21 kHz, takže lze poslouchat hluboké basy i čisté výšky na opačném konci frekvenčního rozsahu. Zajímavostí je, že reproduktorové kryty jsou nakloněny o 13˚ směrem k uchu, aby zajistily přímou zvukovou odezvu.

Dlouhá doba poslechu

Výdrž baterie sluchátek Dyson OnTrac je 55 hodin, což znamená, že i se zapnutou funkcí aktivního tlumení hluku (ANC) si lze užít až dva týdny poslechu na jedno nabití. Dvě vysokokapacitní lithium-iontové baterie jsou zavěšeny v hlavovém mostě, aby byla hmotnost rovnoměrněji rozložena. Stačí dvakrát klepnout na kterékoliv ucho a ANC je možné elegantně zapnout a vypnout.

Sluchátka Dyson OnTrac jsou k dispozici ve čtyřech barevných provedeních. Každé z nich je přesně vyrobené s unikátními, odolnými povrchovými úpravami, které navrhl Jake Dyson se svým týmem. Jsou inspirované procesem CNC výroby a zahrnují varianty: hliník, měď a nikl. Varianta Ceramic Cinnabar má dokonce keramickou povrchovou úpravu. Kromě těchto čtyř barevných provedení je možné Dyson OnTrac přizpůsobit podle představ vlastními vnějšími kryty a polštářky v různých barvách a úpravách. Vnější kryty jsou vyrobeny z vysoce kvalitního hliníku pro lehkou a jsou k dostání v různých barvách a povrchových úpravách – keramických nebo eloxovaných.

Dyson OnTrac

Pochopitelně neschází ani podpora aplikace MyDyson, jež umožňuje sledování zvuku v reálném čase. Monitoruje například hlasitost v uchu i okolní hluk a upozorňuje uživatele na potenciálně škodlivé úrovně. Prostřednictvím aplikace MyDyson si mohou uživatelé také volit mezi třemi vlastními režimy ekvalizéru: Bass Boost, Neutral a Enhanced.