Kvalita především. Spotify chystá předplatné Deluxe pro fajnšmekry

3
Kvalita především. Spotify chystá předplatné Deluxe pro fajnšmekry
Fotografie: Martin Fajmon, mobilenet.cz
  • Novinku odhalil CEO společnosti, Daniel Ek
  • Cena by se měla pohybovat zhruba na úrovni 400 Kč měsíčně

Spotify se stalo postupem času pro mnohé synonymem pro streamování hudby, ačkoliv je na trhu také několik dalších služeb, které nabízejí podobný zážitek. Některé z nich, jmenovitě například Tidal, přitom zvolily odlišný přístup od Spotify a od počátku se snaží zaměřovat na kvalitu poslechu, která je pro mnohé uživatele Spotify víceméně nepodstatná, i když si vedení společnosti uvědomuje, že by situaci mohlo změnit a ještě na tom vydělat.


A právě v tomto duchu nyní CEO Spotify, Daniel Ek, potvrdil příchod předplatného „Deluxe“, na kterém v současnosti pracují. To by mělo nabídnout veškeré funkce Spotify, ale s více možnostmi nastavení a především s násobně vyšší kvalitou poslechu. Cena by se měla pohybovat na úrovni přibližně 400 Kč (zhruba 18 amerických dolarů). V rámci výroční zprávy se dále pochlubil tím, že mají v současnosti 246 milionů platících uživatelů a 626 milionů aktivních měsíčních uživatelů, za čímž podle něj stojí inovace, které Spotify vytrvale přináší.

Pravděpodobně se budeme pohybovat kolem ceny 17 nebo 18 dolarů. Půjde o jakousi deluxe verzi služby Spotify, která bude mít všechny výhody, jež má běžná verze služby Spotify, ale uživatel bude mít mnohem větší kontrolu nad nastavením a hlavně vyšší kvalitu zvuku,“ uvedl Ek pro server hollywoodreporter.com.

Diskuze ke článku
Dominik Štolfa
Dominik Štolfa
Už neví jak by vydělali ještě víc, kapitalistická prasata zlatý YouTube s tureckým účtem za 30 korun měsíčně.
Vojtěch Krůpa
Vojtěch Krůpa
Nevím no, mluví a spekuluje se o tom už dlouho. Navíc si myslím, že jestli za to Spotify bude chtít $18, tak moc nemá šanci, když existuje velikán v HiRes bezztrátové hudbě jako Tidal, který si za jeho kvalitu nechá platit pouze 165Kč/měsíc a nabízí vesměs všechno co Spotify.
Lukáš Kos
Tidal má i lepší aplikaci aspoň co se týče androidu

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze