Sony Ericsson Xperia ray se údajně začne prodávat už 15. srpna

Trošku pohádkově působí zpráva, že by se nová Xperia ray měla začít prodávat už za měsíc a půl. Vše tomu zatím ale nasvědčuje, že se tato novinka začne ve Velké Británii prodávat již v srpnu.

Aktualizováno 16.7.2011 - předobjednávky i v Německu

Sony Ericsson Xperia ray patřící do rodiny nejtenčích mobilních telefonů na trhu se již objevuje po Velké Británii v předprodeji i v blízkém Německu. Na německém serveru amazon.de se tento smartphone objevuje za příznivější cenu 369 Eur (tj. 8 900 Kč). Na výběr máte čtyři barevné varianty - zlatou, černou, bílou a červenou. Zatímco ve Velké Británii se zahájení oficiálního prodeje plánuje na polovinu srpna, v Německu bližší termín není doposud znám a můžeme o něm jen spekulovat. Dá se ale předpokládat, že ke spuštění prodeje na obou trzích by mohlo dojít v podobném termínu.

Původní informace z 13.7.2011

V červnu Sony Ericsson představil své další nové modely. Xperia ray zaujala perfektní výbavou v malém těle, Xperia aktive zvýšenou odolností a model txt zase QWERTY klávesnicí. Okamžitě se však objevily pochybnosti, kdy výrobce hodlá novinky nasadit do prodeje, neboť se mu stále ještě na mnoha trzích nepodařilo dopravit modely představené na začátku roku.

Sony Ericsson Xperia ray - oficiální fotografie

Tím více překvapila zpráva serveru play.com, který spustil předobjednávky Xperie ray. Za cenu 350 liber (zhruba 9500 Kč) získají zákazníci stylový telefon s 1GHz procesorem, 3,3 palcovým displejem s jemným rozlišením či výbavou, která nepostrádá rychlá data, GPS nebo Wi-Fi. A kdy že se jí dočkají? Naskladnění by mělo proběhnout 15. srpna. Nezbývá doufat, že nejde jen o vysněný termín a Sony Ericsson telefon dodá.

Čtěte: Sony Ericsson Xperia ray: elegance v malém těle

Pro úplnost si zrekapitulujme situace kolem nových Sony Ericssonů v České republice. Od začátku Sony Ericsson představil tyto modely: Xperia arc, Xperia neo, Xperia pro, Xperia Play, Xperia mini, Xperia mini pro, W8, txt pro, Mix Walkman, Xperia ray, Xperia active a txt. Celkem tedy 12 modelů. Pro přesnost odečteme model W8, který se pravděpodobně na trhy v Evropě nedostane. Z jedenácti modelů se v České republice oficiálně prodávají dva. Xperia Play a nově jsme se konečně dočkali Xperia arc.

Zdroje: pocketnow.com

Diskuze ke článku
finger
A ještě WT18i... ale s tím to je stějně jako s W8...
finger
A ještě WT18i... ale s tím to je stějně jako s W8...
medard
To jako že přeskočí všechny telefony oznámené od února a na trhu se doted nevyskytující??
A přejdou hned na Ray?
Si snad dělají blázny z lidí či co?!
Pro a spol se nevyrábí kvůli zemětřesení, ty nové se budou snad vyrábět v jiném státě??
A ty ostatní zůstanou u ledu??
To mi hlava fakt nebere...............
pavel
Xperia arc, neo i play se dávno prodávají, to akorát u nás oficiálně ne.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze