Sony Ericsson txt pro: malý pisálek

7

Švédsko-japonská společnost Sony Ericsson dnes představila dva nové modely, které míří do nižší střední střídy. Jedním z nich je také Sony Ericsson txt pro, který se pokusí prosadit v oblasti levných telefonů s výsuvnou QWERTY klávesnicí. Nenalezneme v něm však operační systém.

Sony Ericsson txt pro je jasně směřován do nižší střední třídy a to především svou funkční výbavou. Snaží se sice klamat tělem, ale nenalezneme v něm žádný operační systém, což prozrazuje i přítomnost pouze jednoho tlačítka pod displejem. Jedná se o uzavřenou platformu, stejnou jako u modelu Sony Ericsson Yendo.

Nový Sony Ericsson txt pro disponuje výsuvnou qwerty klávesnicí

Kromě zmíněného tlačítka, které slouží pro návrat na domovskou obrazovku, nalezneme na přední straně ještě dotykový displej s úhlopříčkou 3 palce. Má rozlišení 400 × 240 pixelů a jeho dotyková vrstva je kapacitní. Multitouch však čekat nemůžeme, systém jej zkrátka nepodporuje.

TIP! Přečtěte si naše preview Sony Ericsson Mix Walkman: nový hloupý hudebník

Hlavním tahákem tohoto modelu bude, kromě nízké ceny, také plnohodnotná výsuvná QWERTY klávesnice, na které budete moci pohodlně psát příspěvky na Facebook nebo Twitter. Tyto dvě sociální sítě jsou totiž do modelu txt pro integrovány a pro potřeby chatování dále můžete využít také Google Talk klienta. Bodovat bude jistě i designem, neboť bude dodáván ve třech barevných provedeních - černá, bílá a růžová.

Sony Ericsson txt pro

K dostání budou 3 barevné varianty - černá, bílá a růžová

Zadní strana skrývá čočku fotoaparátu s rozlišením 3,2 Mpx, autofocus bychom ovšem hledali marně. Potěší alespoň přítomnost spouště fotoaparátu na boku telefonu, u takto malého displeje je spoušť na displeji takřka nemyslitelná. Na zádech se dále nachází hlavní reproduktor a malé logo výrobce. Kromě spouště fotoaparátu na bocích nalezneme ještě kolébkové tlačítko pro ovládání hlasitosti, horní hrana skrývá microUSB konektor, 3,5mm jack konektor a tlačítko pro vypínání/zapínání telefonu.

Sony Ericsson txt pro

Jak už jsem zmínil, uvnitř nenalezneme žádný operační systém. Přesto je však připraveno uživatelské prostředí podobné tomu, které známe z modelů Xperia X10 mini nebo X8. Zařízení má k dipozici celkem 100 MB vnitřní paměti, kterou můžete rozšířit o paměťové karty microSD až do kapacity 32 GB, paměť RAM má kapacitu 64 MB. Model txt pro je určen především pro sociální sítě a tak je potřeba také připojení k internetu. Využít můžete přítomnosti Wi-Fi, jinak se budete však muset spokojit pouze s GPRS/EDGE, protože na 3G výrobce nějak zapomněl.

Sony Ericsson txt pro by měl být dostupný během třetího čtvrtletí roku 2011. Dostane se i do České republiky, ovšem je dost pravděpodobné, že nabere zpoždění jako většina modelů od Sony Ericssonu. Vzhledem k výbavě přístroje odhadujeme cenu kolem 3 000 Kč.

Technické parametry Sony Ericsson txt pro

Kompletní specifikace
Konstrukce93 × 52 × 18 mm, 100 g, konstrukce: vysouvací, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 3" (400 × 240 px)
Fotoaparát3,2 Mpx (2 048 × 1 536), , video: 240 × 320 px
Chipset
PaměťRAM: 64 MB, vnitřní paměť: 100 MB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systém
Akumulátor1 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
DostupnostQ3 2011, 3 000 Kč

Zdroje: sonyericsson.com, sonyericsson.com, blogs.sonyericsson.com

Diskuze ke článku
dagondrive
Zdravim, kdys nema telefon OS , jaktoze uvadite 64 mb ram?
dagondrive
Dekuju za rychlou odpoved, ale Sony Ericsson uz se mi nelibi jako driv , skoda ze uz nevyrabeji normalni telefony bez dotykoveho displeje na plaforme A200, asi nevite jestli bude od SE nejaky takovy ?
Simi
Prosím, chci se zeptat...kde se vypíná automatický zámek?
kaci
Dobrý den, zajímalo by mě jestli jdou sehnat tapety, které se přispůsobí telefonu jak na šířku tak na výšku. Zkoušela jsem tapety 400x240 i 400x400 ale nikdy se nepřizpůsobí.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze