Sony Ericsson W8: první Walkman s Androidem oficiálně

3

Sony Ericsson dnes představil nového člena rodiny Walkman. Jedná se o model Sony Ericsson W8 a je z řady Walkman momentálně nejchytřejší. Dostal totiž do vínku operační systém Android. Dále nabídne 3,5mm jack konektor, 3" dotykový displej nebo 3,2Mpx fotoaparát.

Hned na první pohled je jasné, že se jedná vlastně o klon modelu Sony Ericsson Xperia X8. Design je naprosto totožný a totožné jsou i rozměry 99 x 54 x 15 mm a hmotnost 104 gramů. Co tedy řadí tento model do rodiny Walkmanů je nejspíš skutečně jen název, logo Walkman pod displejem a dodávaná sluchátka MH410.

TIP! Přečtěte si naší recenzi Recenze Sony Ericsson Xperia X8: masová záležitost

Displej disponuje úhlopříčkou 3" a rozlišením HVGA, tedy 320 x 480 pixelů a je samozřejmě dotykový. Pod displejem se kromě loga Walkman nachází ještě trojice tlačítek pro ovládání operačního systému Android ve verzi 2.1. Ten využívá vnitřní paměti o kapacitě 128 MB a pohání ho procesor o taktu 600 MHz. Tomu dále pomáhá také 168 MB paměti RAM. Samozřejmostí je slot na paměťové karty microSD.

Svým designem jasně navazuje na model Xperia X8

Boky telefonu skrývají kolébkové tlačítko pro ovládání hlasitosti a spoušť fotoaparátu, na horní hraně se nachází 3,5mm jack konektor a microUSB konektor. Záda skrývají čočku 3,2Mpx fotoaparátu, otvor reproduktoru a dvojici log - Sony Ericsson a Walkman. Zajímavostí jsou výměnné kryty - k dostání budou barvy červená, modrá a oranžová.

Model Sony Ericsson W8 bude k dostání ve třech barvách - Azure Blue, Metallic Red, a Iconic Orange

Model Sony Ericsson W8 je vůbec prvním Walkmanem s operačním systémem Android. Během Q2 2011 by se měl začít prodávat v jižní Asii. Dostupnost v Evropě je bohužel neznámá stejně jako cena. Objevují se rovněž informace, že by pro Evropu vůbec být neměl.

Technické parametry Sony Ericsson W8

Konstrukce99 × 54 × 15 mm, 104 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 3" (320 × 480 px)
Fotoaparát3,2 Mpx (2 048 × 1 536), , video: 640 × 480 px, 30 FPS
ChipsetCPU: 1×600 MHz
PaměťRAM: 168 MB, vnitřní paměť: 128 MB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 2.1
Akumulátor1 200 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
DostupnostQ2 2011, ?
Diskuze ke článku
Jajar
"Co tedy řadí tento model do rodiny Walkmanů je nejspíš skutečně jen název, logo Walkman pod displejem a dodávaná sluchátka MH410" .. Napsal jste to výstižně, až na to, že já bych se na místě SE styděl tenhle telefon zařadit do rodiny Walkamnů. Sluchátka MH-410 jsou obyčejné pecky, přehrávač je soudě podle jednoho obrázku naprosto stejný, jako u X8 (tzn. ani třídění hudby podle alb), žádná ovládací tlačítka na hudbu (kdyby alespoň na sluchátkách)..takže co opravdu řadí tento telefon do rodiny Walkam? NIC. Je to stará dobrá X8 v hezčích barvách (alespoň pro mě), čili pokud bude za stejnou cenu, neměl bych nic proti. Pokud někdo má X8 black, zadní oranžový kryt i s logem se určitě bude dát sehnat.
Na jednu stranu se dalo celkem očekávat, že SE s něčím podobným vyleze a já bych ani neměl v zásadě nic proti, Yendo je propadák, kterým se snažili vyždímat popularitu malých Xperií, tak proč neupravit další populární telefon - náklady minimální, cenu jen mírně zvednout a příznivci by byli spokojení. Jenže na stranu druhou, náklady evidenteně nejsou ani ty minimální, žádná přidaná hodnota pro příznivce Walkamů není (MH-410? To snad ne :) ).
Logo Walkman už dávno ztratilo punc exkluzivity a je jen marketingovým blábolem. Kde jsou ty doby opravdových Walkmanů, za které si zákazníci, včetně mě, rádi připlatili (W800, W900, W880, chytrý W950 a W960, krásný W890i, můj oblíbený W902 atd. a to nemluvím i o levnějších populárních, ovšem stále dobrých Walkmanech).

Takže pokud bude cena stejná jako u X8, neříkám ani píp a chválím barevnou kombinaci.
Jajar
Oprava, mělo být "krásný W980", ne W890 :)
mizzou
no ja mam taky pocit, ze pre europanov bude urcena skor W15, toto je fakt len do letneho strihu prezlecena X8 opuncovana logom Walkman pre azijske trhy, inak som nenasiel jediny rozdiel proti X8, od skutocneho walkmanu je na mile vzdialena, s radostou nadalej zostavam u svojho milaska W980i... a to uz je pan walkman :)))

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze