Očekávaná stylovka Sony Ericsson Xperia Ray oficiálně v prodeji

2

Sony Ericsson v České republice začíná oficiálně prodávat očekávaný model s vysokými prodejními ambicemi. Řeč je samozřejmě o Xperii Ray. Kolik stojí a v jakých barevných provedeních ji seženete?

Tip: přečtěte si také naše podrobné preview - Sony Ericsson Xperia ray: elegance v malém těle

Na český trh se konečně dostává očekávaná Xperia Ray, mezi fanoušky populární model švédsko-japonského koncernu Sony Ericsson. Jde o smartphone s operačním systémem Android. Jedinečný je především kombinací relativně nezvyklého vzhledu, malých rozměrů a velkého výkonu, který zajišťuje hlavně 1 GHz procesor Qualcomm. Velkou zbraní modelu Ray je také displej s s rozlišením FWGA, tedy 854×480 pixelů, a to na úhlopříčce "pouhých" 3,3 palce, takže se jedná o jeden z nejjemnějších mobilních displejů vůbec. Zaujme rovněž 8 MPx fotoaparát s autofocusem a čipem Exmor R. Detailní popis technických specifikací Xperie Ray najdete jak v našem podrobném preview, tak i v tabulce na konci tohoto článku.

Sony Ericsson Xperia Ray - oficiální fotografie

Sony Ericsson Xperii Ray v Česku začíná prodávat celkem ve třech barevných provedeních. Jedná se o konzervativní black (černá) a odvázanější gold (zlatá) a pink (růžová). U všech tří provedení byla nastavena naprosto totožná cenovka, přesně 8350 korun. Horká novinka se v nejbližších dnech chystá také do naší redakce, takže vám již brzy přineseme naše první dojmy, a to včetně komentovaného 3D videopohledu. Poté se samozřejmě dočkáte i klasické podrobné recenze.

Technické parametry Sony Ericsson Xperia ray

Kompletní specifikace
Konstrukce111 × 53 × 9,4 mm, 100 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 3,3" (854 × 480 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S2 MSM8255, CPU: 1×1 GHz, GPU: Adreno 205
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 300 MB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor1 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostzáří 2011, ?

Zdroje: obchod.sonyericsson.cz

Diskuze ke článku
Pepa
A opet musim konstatovat, ze na x-store je cena jeste hezci a o 400 Kc nizsi :). Porad nechapu myslenku oficialniho shopu, kdyz oboji provozuje jedna firma (i informace o naskladneni jsou naprosto totozne-jak jinak), ale ceny jsou u veskereho sortimentu SE priznivejsi prave u x-store... Prece i clovek, ktery nema hluboko do kapsy, da za stejny telefon radsi min penez...
xsarahdi
PARÁDA....SONYERICSSON IDE...:)

SE GOO

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze