Sony Ericsson Nozomi / Xperia Arc HD: nové fotografie (aktualizováno)

Od jednoho čtenáře zahraničního serveru se objevila zpráva o tom, že Sony Ericsson co nevidět představí vlajkovou loď v podobě Xperie Arc HD. Výbava bude ve znamení dotykového displeje s rozlišením 720p. Fotoaparát umožní pořizování videí ve Full HD. Samozřejmostí je pak dvoujádrový procesor.

Aktualizováno 05.11. 23:50

Dnes se objevily na internetu první reálné fotografie plánovaného komunikátoru, který byl až doposud označován jako Sony Ericsson Nozomi či Sony Ericsson Xperia Arc HD. Nové oficiální jméno je Sony Ericsson Xperia Nozomi LT26i. Bude obsahovat dvoujádrový procesor s frekvencí 1,5 GHz (ARMv7), 1 GB RAM a 32 GB úložné paměti. Potvrzen je i 12 MPx fotoaparát s technologií Exmor R, v režimu 16:9 je rozlišení snímků 9 MPx. Úhlopříčka displeje je 4,3 palců, v kombinaci s HD rozlišením 1280 x 720 bodů nabídne jemný displej s 320 dpi.

Sony Ericsson Xperia Nozomi LT26i

Na snímcích vidíme, že tento prototyp běží na operačním systému Android 2.3.5, avšak dá se téměř s určitostí předpokládat, že ve finální podobě bude mít Android 4.0 (Ice Cream Sandwich).

Původní informace z 04.11.2011

Japonský výrobce Sony Ericsson na trhu stále nemá adekvátní zařízení, které by konkurovalo takovým velikánům jako je Galaxy S II , Sensation či Optimus 2X /3D . Výrobci navíc pomalu uvádí nástupce těchto zařízení, jako je tomu v případě dvou novinek Atrix 2 a Droid RAZR amerického výrobce Motoroly. Sony Ericsson by tak neměl usínat na vavřínech a podle jednoho čtenáře vše nasvědčuje tomu, že neusíná.

Motorola Droid RAZR - i tato novinka může Sony Ericssonu pořádně zatopit
Čtěte: Motorola RAZR znovu ožívá: neuvěřitelně tenká, úžasně vybavená

Tento čtenář přišel s informací, že výrobce připravuje Xperii Arc HD, přičemž jméno bude zřejmě odlišné, zatím se jedná o pracovní označení. Možná se bude jednat o první ryze "Sony telefon". Na specifikace a vlastnosti byl skoupý na slovo. Uvedl pouze, že dotykový displej neznámé úhlopříčky nabídne jemné rozlišení 720p (1 280x720 bodů). Dvoujádrový procesor umožní plynulé přehrávání Full HD videí. Fotoaparát o rozlišení 8 nebo 12 MPx zvládne pořizování videí rovněž ve Full HD rozlišení. Výrobce před nedávnem uvedl, že první zařízení s dvoujádrovým procesorem představí začátkem roku 2012. Nebylo by ovšem špatné, kdyby výrobce věci urychlil a premiéry jsme se tak dočkali mnohem dříve. Kdo ví.

Zdroje: blog.gsmarena.com, justamp.blogspot.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
xsarahdi

O tomto tel. sa hovorí už pekne dávno…má pracovný názov Sonyericsson NOZOMI a bude predstavený ešte pred Vianocami a príde na trh v marci 2012

Aj keď chýb tam je habadej,najmä tá o jednojadrovom procesore pobavila..:)
ale tá o 1GB RAM je paráda ešte keby tam vedeli nejak vtesnať xenon tak to už by len bola paráda nech je konečne aj nejaký Android s poriadnym foťákom :))

http://mobilizujeme.cz/clanky/sony-ericsson-nozomi-vlajkovou-lodi-vyrobce-parametry-to-naznacuji/
xsarahdi
a toto si pozrite…čo už ich nenapadne…ale inak paráda…:)

http://www.engadget.com/2011/11/04/sony-ericsson-uses-six-xperia-neos-to-capture-a-360-degree-bike/
xsarahdi
No myslím,že ste sa pomýlili..."který byl až doposud označován jako Sony Ericsson Xperia Arc HD. Nové jméno je Sony Ericsson Xperia Nozomi LT26i."
Do piatku tento telefón všade označovali ako NOZOMI a len v piatok niekto vypustil na net, že príde nejaký možno ARC HD a každý to od neho prebral.Aj vy. A začalo sa špekulovať či to bude "len" Arc s HD displejom alebo bude naozaj NOZOMI.
A máme ho tu ... dlho očakávaný NOZOMI...nádhera...:)
Rostislav Berka
Já jsem hlavně zvědavý na to, jestli trumfne Nokii N8, byl bych rád, kdyby jste potom udělali nějaké strovnání těchto dvou telefonů, moc mě totiž zajímá, který bude fotit lépe, jestli náhodou už N8 nebude sesazená ze svého pomyslného trůnu. :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze