Motorola Atrix HD: RAZR na druhou

7

Dlouho se spekulovalo nad tím, kdy bude představený nástupce Motoroly Atrix. Mělo se tak stát již v Barceloně na kongresu MWC. Motorola představila nástupce vlajkové lodi Atrix HD v těchto dnech. Má to jeden háček, novinka je zatím určena pro amerického operátora AT&T.

Motorola Atrix HD by měla v žebříčku nejlépe vybavených zařízení okupovat první pozice. U designu se nezapře inspirace designem, převzatá z Motoroly RAZR . Nechybí totiž zadní strana, tvořená kevlarovými vlákny. Typicky pro něj nechybí ani vyvýšená vrchní část. Samotné rozměry budou o něco větší. Může za to především větší úhlopříčka dotykového displeje 4,5 palce, zatím nespecifikované technologie s vylepšením barev Color Boost. Vedle sluchátka zaujme pozici 1,3 Megapixelová kamera určená pro videohovory.

Motorola Atrix HD - oficiální fotografie

Zadní strana nabídne fotoaparát s rozlišením 8 Megapixelů a nahráváním videa ve Full HD rozlišení. Od vlajkové lodi bychom očekávali přítomnost čtyřjádrového procesoru. Naše očekávání se rozplynuly jako pára nad hrncem. Výrobce zvolil použití 1,5 GHz dvoujádrového procesoru. Doufáme alespoň v nejmodernější procesor. Spolu s tímto procesorem nechybí 1 GB paměť RAM a interní 8 GB paměť, která je rozšiřitelná o paměťové karty typu MicroSDHC. Napevno zabudovaná baterie nabídne kapacitu 1780 mAh. Do prodeje vstoupí novinka s nejnovější verzí Androidu Ice Cream Sandwich. Na prodejní pulty se zatím dostane pouze k operátorovi AT&T. Doufejme, že se novinka rozšíří i mimo americký kontinent. Jak se vám líbí? Zamýšleli byste její pořízení?

Technické parametry Motorola Atrix HD

Konstrukce133,5 × 69,9 × 8,4 mm, 140 g, konstrukce: klasická
DisplejTFT TN, 4,5" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px
ChipsetCPU: 1×1,5 GHz
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: ?, NFC: ?
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor1 780 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostsrpen 2012, ?

Zdroje: motorola.com

Diskuze ke článku
peta
Bohuzel nic moc...
Milhi
Atrix jsem mel a muzu s klidnym svedomim rict ze ten telefon ve me zanechal uzasny pocit. Dodnes si pres vsechny ty dalsi telefony co mi prosly rukama rikam ze ta motorola byla nejlepsi. Atrix HD se mi libi a urcite bych ho chtel do ruky. Takovy telefon co si na nic nehraje. Libi se mi
Romualdo
Telefon pěkný.
Nelíbí se mi slabá baterie a velké rozměry (jako telefony se 4,7" displejem).
Zbytek se ukáže až v recenzích;-)
mental.disease
Dufal som v silnejsu bateriu. Razr Maxx zatial ojedinely vytrvalec ;-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze