Sony Ericsson Satio - jak vypadal na tiskovce?

Zástupci Sony Ericssonu dnes na tiskové konferenci představili tři modely, které jsou nově dostupné na trhu. Sony Ericsson Aino a Yari už v redakci máme a Xperie X10 s Androidem jsme se nedočkali, takže jsme se mohli podrobněji zaměřit na zbývající Satio.

Na tiskové konferenci jsme se mimo jiné také dozvěděli, že Sony Ericsson opravdu opouští brandování svých modelových řad značkami jako Walkman, či Cybershot. Fanoušci se ale prý nemusí bát a například hudebně zaměřených telefonů se dočkají i v roce 2010 rovnou dvou. Jen už pravděpodobně nebudou propagovány jako Walkman.

Předtím, než se vrhneme na fotografie a video nového Satia, se krátce vrátím k Ainu a Yari o kterých se dnes na tiskovce také mluvilo. Ty už máme nějaký ten pátek v redakci, takže se můžete těšit na brzké recenze.

Sony Ericsson Aino

O Ainu jsme už dříve sepsali první dojmy, k nimž jsme udělali spoustu fotografií a natočili dvě podrobná videa. Pokud vás, zajímají spíše faktické údaje, doporučuji si přečíst také jeho preview.

Sony Ericsson Yari

Jako správní čtenáři jistě sledujete naši stránku na facebooku, případně náš kanál na Youtube, takže vás určitě neminulo pro recenzi předtočené video Sony Ericssonu Yari. Konkrétní informace o parametrech a dalších dovednostech tohoto telefonu opět najdete v naší preview.

Sony Ericsson Satio

12-ti megapixelový střelec Satio postavený na Symbianu S60 páté generace bude na český trh zatím prý dodáván jen v černém a stříbrném provedení. Na červenou variantu si tak případní zájemci musí nechat zajít chuť nebo si pro něj zajet někam jinam.


Barevné varianty na oficiálních fotografiích

Zajímavostí rovněž je, že prezentující u Satia zdůrazňovala, že se jedná spíše o multimediální zařízení, než o běžný telefon. Podobně začalo marketingové oddělení Nokie nazývat své Symbianové telefony nějaký ten rok zpět.

Jako první se podíváme na dvě fotografie pořízené 12Mpx čipem telefonu. Jestli, podobně jako u bot, více megapixelů v tomto případě znamená víc Cybershot, nemohu zatím říci. Měl jsem totiž možnost fotit jen na tiskové konferenci, kde byly hodně špatné světelné podmínky a i naše poloprofesionální zrcadlovka se bez blesku netvářila příliš šťastně.


Fotografie pořízené Sony Ericssonem Satio

Na první fotografii, kde jsou foceny objekty více vzdálené, si díky obrovskému rozlišení můžete při stoprocentním přiblížení vychutnat obrovské množství šumu a výsledky snahy ho softwarově eliminovat. Na druhé fotografii už pomohl xenonový blesk a vykreslování detailů už je na tom o poznání lépe. Na posouzení kvality by ovšem bylo potřeba více fotografií v jiných světelných podmínkách.

Dále následuje už jen video a fotografie Satia. Více informací se dozvíte opět v naší preview.

(Video je tentokrát trochu horší, protože jsme výjimečně měli k dispozici jen starší kameru. Holt, ne každý den je HD posvícení.)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze