Sony Ericsson Satio: král s 12,1 Mpx fotoaparátem

Finální verze konceptu Idou dostala nové jméno Satio a výbavou se zařadí na úplný vrchol nabídky Sony Ericssonu. Novinka poběží na Symbianu S60 a přináší velký dotykový displej, 12 Mpx fotoaparát, Wi-Fi, GPS a mnoho dalších funkcí.

Novinka s názvem Satio je finální verzi prototypu Idou, který byl představen v dubnu na veletrhu v Barceloně. Tehdy Sony Ericsson mnoho lidí nalákal na špičkové funkce, ale nejdříve jsme si museli počkat na představení konečné verze přístroje. Odhalení proběhlo včera na velké tiskové konferenci v Londýně a podle specifikací se bezpochyby jedná o nejlépe vybavený Sony Ericsson současnosti.


Sony Ericsson Satio

Novinka s rozměry 112 x 55 x 13,3 mm a hmotností 126 gramů nabídne zejména velký dotykový TFT displej s úhlopříčkou 3,5 palce, rozlišením 640 x 360 pixelů a zobrazením 16 milionů barev. Operačním systémem bude Symbian S60 5th Edition. Jak displej, tak operační systém jsou tak shodné například s Nokií N97 nebo 5800 XpressMusic. Z fotografií je vidět, že Sony Ericsson nabídne vlastní grafickou nástavbu pro rychlý přístup k důležitým funkcím. Výrobce slibuje i pohybové čidlo pro automatické otočení obrazu a taktéž ovládání pohybem.

Vnitřní paměť telefonu o velikosti 128 MB lze dále rozšířit pomocí paměťových karet microSD. Také u modelu Satio tak dal výrobce sbohem svému formátu Memory Stick Micro a vydal se rozumnou cestou rožšířenějších karet. Do začátku Sony Ericsson k telefonu přibalí rovnou 8GB kartu.


Sony Ericsson Satio ve stříbrné verzi - oficiální fotografie

Ta se bude hodit zejména kvůli fotoaparátu s rozlišením 12,1 Mpx, který je hlavním lákadlem novinky. Fotoaparát samozřejmě disponuje automatickým zaostřováním, nechybí ani xenonový blesk. Doplňkem je automatické rozpoznávání obličeje a úsměvu. Pro účely nahrávání videa nechybí ani přisvětlovací dioda. Fotografování tedy bude velmi silnou disciplínou modelu Satio.


Sony Ericsson Satio ve vínové verzi - oficiální fotografie

Z dalších funkcí nechybí prakticky nic důležitého. Kromě standardních organizačních a multimediálních funkcí Symbianu S60 zde dále nalezneme Google Maps ve spojení s vestavěným přijímačem A-GPS. Samozřejmostí je pak hudební přehrávač, FM rádio s RDS, TrackID, Youtube přehrávač a samozřejmě též pro mnohé nezbytný klient Facebook. Z datových funkcí nechybí HSDPA, EDGE ani Wi-Fi. Potěší také TV-out.

Sony Ericsson Satio bude v České republice k dispozici v listopadu tohoto roku ve stříbrném barevném provedení. Cena je stanovena na 16 999 Kč včetně DPH. Na ostatních trzích se setkáme i s černou a vínovou variantou.

Technické parametry

Rozměry 112 x 55 x 13,3 mm
Hmotnost126 gramů
Konstrukce klasická - dotykový displej
SítěGSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz + UMTS 2100 MHz
DisplejTFT, dotykový, rozlišení 360 x 640 px, 16 milionů barev, úhlopříčka 3,5"
Paměť128 MB + paměťové karty microSD (8 GB karta v balení)
Otevřený operační systémano - Symbian S60 5th Edition
Organizační funkce Budík, kalkulačka, kalendář, poznámky, stopky, úkoly, časovač, e-mailový klient, prohlížeče a editory dokumentů, internetový prohlížeč WebKit, A-GPS, Google Maps
Multimédia JAVA 2.0 včetně 3D, HD hry, multimediální přehrávač, TrackID, FM rádio s RDS, YouTube, aplikace Facebook, Walk Mate, Google Maps,
Fotoaparát12,1 Mpx, autofocus, xenonový blesk, LED dioda, automatické rozpoznání obličeje a úsměvu, Geo tagging, Best Pic, Photo FixDotykové ostření
nahrávání videa
GPSintegrovaná A-GPS, Google Maps
Datové funkceUSB 2.0, Bluetooth 2.0 (včetně A2DP profilu), GPRS, EDGE, 3G, HSDPA, Wi-Fi, TV-out
Baterie a výdržLi-Ion ? mAh
Doba hovoru: ?
Pohotovostní doba: ?
Cena a dostupnost 16 999 Kč
listopad 2009
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze