Sony Ericsson Yari: stylový vysouvák s bohatou výbavou

1

Sony Ericsson představil nové modely řady Entertaiment Unlimited. Jako první byl představen model Yari. Stylový vysouvák nabídne pohodlné hraní her, 5 Mpx fotoaparát, GPS, rozměrný displej a inovované uživatelské prostředí.

U Sony Ericssonu se dlouho schylovalo k představení, které má opravdu velký význam. Výrobce je totiž ve velkých finančních problémech a tak všichni čekali na něco, co rozčeří jeho stojaté vody. Ta chvíle přišla 28.května. Představeny byly hned tři kousky z nové multimediální řady, která má výrobce zachránit od bankrotu. Jako první spatřil světlo světa právě model Yari.

Sony Ericsson Yari

Sony Ericsson Yari je výrobcem prezentován jako telefon pro mobilní zábavu kdekoliv a kdykoliv. Nabízí totiž opravdu vyšperkované ovládání mobilních her pomocí různých gest. Mnoho takto ovladatelných her bude navíc v telefonu předinstalováno. Máme zde i speciální klávesy pro ovládání her.


Sony Ericsson Yari na oficiálních fotografiích

Yari nabídne opravdu bohatou výbavu. Výrobce jej vybavil fotoaparátem s rozlišením 5 Mpx a navrch přidal automatické zaostřování a LED diodu. Displej se bude rozpínat na ploše 2.4 palce s rozlišením QVGA a zobrazením 262 tisíc barev. Yari se pyšní jedním prvenstvím, je totiž prvním představeným telefonem, který běží na inovované platformě A300 a obsahuje novou čtvrtou verzi Walkman přehrávače.

Sony Ericssonu se telefon podařilo vměstnat do přijatelných rozměrů 100 x 48 x 15.7 milimetrů s váhou 115 gramů. Interní paměť bude čítat 60 MB a v balení najdeme 1 GB microSD kartu. Máme zde také kompletní podporu datových technologií od EDGE po HSUPA, Wi-Fi ale chybí. Potěší podpora A-GPS nebo technologie DNLA. Pro poslech hudby bez sluchátek se jistě budou hodit i stereo reproduktory na zádech telefonu. Samozřejmě se nezapomnělo ani na rádio s funkcí RDS. V balení najdeme kromě telefonu, nabíječky a paměťové karty ještě stojánek a headset k telefonu.

V prodeji by se měly objevit dvě barevné varianty (Achromatic Black a Cranberry White). Uvedení na trh je plánováno na září 2009. Předběžná cena pro český trh je stanovena na 8 590 Kč včetně DPH.

Technické parametry - Sony Ericsson Yari

Rozměry 100 x 48 x 15.7 mm
Hmotnost 115 gramů
Konstrukce vysouvací
Sítě GSM/GPRS/EDGE 850/900/1800/1900 UMTS/HSUPA 900/2100
Displej rozlišení QVGA (240 x 320 px), 262 tisíc barev, úhlopříčka 2.4"
Paměť 60 MB + paměťové karty microSD (1 GB karta v balení)
Otevřený operační systém ne / (vlastní UI Sony Ericsson A300)
Organizační funkce Budík, kalkulačka, kalendář, letecký mód, poznámky, stopky, časovač
On-line funkce Access NetFront™ Web browser, záložky, Google™ search, E-mail
Multimédia hudební přehrávač (podpora AMR, AMR-WB, MIDI, MXMF, MP3, AAC, MP4/M4A/3GP/3GA(AAC, AAC+, eAAC+, AMR, AMR-WB), FM rádio s RDS, přehrávač videa, Java 2.0, Flash Lite 2.0, internetový prohlížeč
Fotoaparát 5 Mpx fotoaparát
automatické zaostřování, LED dioda
Datové funkce USB (microUSB), Bluetooth 2.0
GPRS / EDGE (multislot třída 32), 3G, HSUPA, A-GPS, DNLA
Baterie a výdrž
Doba hovoru: až 10 hodin (GSM)
Pohotovostní režim: až 450 hodin (GSM)
Cena a dostupnost 8 590 Kč
4.čtvrtletí 2009
Diskuze ke článku
Pavel
Nevíte, co nového přináší A300? Na videích jsem si všiml přepracovaného kalendáře (který vypadá fakt dobře) a dočetl jsem se o podpoře webů Picasa a Flickr (což nevyužiju). Všimli jste si nějakých dalších novinek?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze