Sony Ericsson Satio v redakci: podívejte se, jak fotí

3

Do redakce nám dorazila horká novinka v podobě Sony Ericssonu Satio. Jedná se o jeden z prvních 12 Mpx telefonů na českém trhu a vůbec první 12 Mpx mobil od švédsko-japonského výrobce. Ještě než vydáme recenzi, přinášíme vám ukázku, jak novinka fotí, a to včetně srovnání s nejlepší foto Nokií.

Sony Ericsson byl vždy, co se týče vestavených fotoaparátů v mobilních telefonech na vrcholu. Vše začalo legendárním modelem K750i a pokračovalo dále modely K800i, K850i či C905. Bohužel se vše strhlo v závod o více megapixelů a množily se názory, že snímky z 3 Mpx Sony Ericsson K800i příliš překonány nebyly. Další pomyslná naděje svitla s oznámením modelu U1 neboli Satio. Ten se pyšní rovnou 12 megapixely.

Vítaným faktem je krom vysokého rozlišení také klasický xenonový blesk. Netřeba již spoléhat jen na denní světlo. Není vůbec žádný problém fotit venku za úplné tmy. Blesk u Satia je dostatečně silný. Nechybí ani podrobné možnosti nastavení nejen blesku, ale i expozice. Díky dotykovému displeji, lze také využít praktickou funkci TouchFocus, kdy si prstem zvolíte, na co přesně má telefon zaostřit.


S makrem si Satio poradí na jedničku


V nižším rozlišení lze fotit i ve formátu 16:9

Na závěr se ještě můžete podívat a porovnat fotografie současné nejlepší foto Nokie N86 8MP se Sony Ericssonem Satio. Výsledné snímky vycházejí lépe pro Satio. To kromě lepší kvality přidává vyšší rozlišení pořízených fotografií a nespornou výhodou je i přítomnost xenonového blesku. Nokia nabízí jen dvě LED dioda, která byť svítí opravdu hodně, na klasický blesk logicky ztrácejí.

Sony Ericsson Satio vs. Nokia N86 8MP

Diskuze ke článku
Jirka Nový
Takže nejen, že Nokia N86 8MP je slibovana recenze od cervna, ale dokonce ji porad mate jo? A Satio po mesici, kdy jste tu psal, ze ji testujete, mate ted teprv fotky? Tak to je bomba :-D
Do Hrobu s vámi..
Honza
Musím souhlasit s tím,že jste s recenzema hidně pomalí.Jelikož i třeba s takovou recenzí na S8000 Jet to byl minimálně měsíc.
Petr
Tak jsem tohle http://www.sony-ericsson-satio.cz/ dostal k Vánocům a je výbornej!!!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze