Huawei rozšiřuje seznam Android Q podporovaných smartphonů o řadu Mate 10

aktualizováno
Huawei rozšiřuje seznam Android Q podporovaných smartphonů o řadu Mate 10
  • Budoucí Android Q by se měl dostat na většinu nových zařízení Huawei
  • Samozřejmostí jsou top modely řady P30, Mate 20 nebo P20
  • Dostane se však i na letošní novinky levnější řady P Smart

Aktualizováno 27. 6. 2019

Čínský výrobce nově rozšiřuje seznam smartphonů se slibovanou podporou operačního systému Android Q o řadu Mate 10. Na seznamu podporovaných zařízení se tak kromě již uvedených telefonů objeví také Huawei Mate 10, Huawei Mate 10 Pro i Huawei Mate RS Porsche Design.

Původní informace z 20. 6. 2019

Huawei aktuálně neprožívá šťastné týdny a měsíce. Kauza mezi ním a USA se stále táhne a budoucnost telefonů čínského výrobce je nejistá. Huawei však nadále myslí dopředu a pro ithome.com potvrdil seznam 14 smartphonů, které se mohou dříve nebo později těšit na budoucí Android Q, jenž se aktuálně nachází ve fázi beta testování. Níže se na seznam vyvolených přístrojů podíváme. Za povšimnutí stojí, že kromě nejdražších kousků v seznamu nechybí ani loňské top modely P20 Pro a P20 nebo cenově dostupnější telefony jako například Huawei P smart 2019. Aby byla čtrnáctka vyvolených kompletní, musíme připočíst modelovou řadu Honor 20, u nichž aktualizaci potvrdila z důvěryhodného zdroje gsmarena.com.

Někteří se možná mohou pozastavit nad tím, jak může Huawei něco slibovat, když nemá jistotu, zda se k Androidu dostane. Zde je nutné připomenout, že ať už spor dopadne jakkoliv, Huawei bude mít nadále přístup k Androidu AOSP, tedy klasickému otevřenému zdrojovému kódu. Ve výsledku tak Huawei v krajním případě bude moci využít základ Androidu Q a k němu přibalit vlastní nadstavbu EMUI, kterou nadále vyvíjí. Problémy by vznikl jen s chybějícím napojením na Google služby.

Diskuze ke článku
TRUMP
Jasně budu aktualizovat a přijdu o všechny služby google . Ne díky nechci . Ať si to soudruh strčí...
Carda
No ať to s USA dopadne jakkoliv tak nějak zapomněly na Mate 10 což je škoda a přitom je to úplně stejný vším jako P20 kromě vzhledu samozřejmě :D
Řezňýk
A kdy dorazí aktualizace na HoňgMěng?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze