Samsung připravuje herní službu PlayGalaxy Link i gamingový smartphone

3
Samsung připravuje herní službu PlayGalaxy Link i gamingový smartphone
  • Samsung spolupracuje s finskou společností Hatch, kterou vlastní Rovio Entertainment (tvůrců Angry Birds)
  • Herním smartphonem by se mohl stát doposud nepředstavený Samsung Galaxy A90

Hraní na chytrých zařízeních „on-the-go“ je nepochybně perspektivní oblastí, která se bude rozvíjet i v budoucnu, a to si začíná velmi dobře uvědomovat i Samsung. Kromě velkých jmen herního průmyslu, jako je například Sony nebo Microsoft, se nedávno přidal také Google se svou službou Stadia, která nebude vyžadovat (snad až s výjimkou ovladače) žádný speciální hardware. Apple zase představil službu Apple Arcade – herní předplatné, které nabídne přístup ke stovkám her.

Pozadu pochopitelně nechce zůstat ani Samsung, který si nechal zaregistrovat značku PlayGalaxy Link. Ta bude podle dostupných informací představovat herní platformu určenou pro smartphony a tablety Galaxy. O udělení ochranné známky informval nl.letsgodigital.org – Samsung nejprve požádal u Patentového a známkového úřadu Spojených států (USPTO). U Úřadu Evropské unie pro duševní vlastnictví (EUIPO) byla následně ochranná známka zveřejněna 26. dubna.

Samsung PlayGalaxy Link

PlayGalaxy Link je přitom klasifikován jako třída 9 a 41, což znamená, že má poměrně obsáhlý popis, do kterého spadají smartphony, stahovatelný herní software, služby pro online herní turnamenty nebo dokonce podpora rozšířené/virtuální reality.

Podle dostupných informací si Samsung našel partnera ve finské společnosti Hatch, kterou vlastní Rovio Entertainment (tvůrců ikonické hry Angry Birds). Společně již například spustili 5G cloudovou herní službu v Jižní Koreji. Zákazníci, kteří si zakoupí Samsung Galaxy S10 5G, tak obdrží tři měsíce předplatného Hatch Premium.

Pravděpodobně se však dočkáme také speciálního herního smartphonu. Zvěsti o jeho přípravě kolují internetem již poměrně dlouho a pravděpodobně se bude jednat o zařízení ze série Galaxy A. Možná by se jím mohl stát zatím nepředstavený Samsung Galaxy A90

Diskuze ke článku
Martin
No tak proti ZTE nubia mít šanci nebude. Ten nasadí cenu 25k a bude to jen upravena S10+ nic víc.
Pavel
Je to fake, docela dlouho jsem ty ochranné známky hledal, ale neexistují. Ani podle čísla, ani podle názvu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze