S aplikací PlayGalaxy Link od Samsungu si zahrajete velké počítačové hry na telefonu

S aplikací PlayGalaxy Link od Samsungu si zahrajete velké počítačové hry na telefonu
  • Služba PlayGalaxy Link je v beta verzi dostupná pro Galaxy Note10 a Galaxy Note10+
  • Beta přístup mají prozatím pouze uživatelé v USA a Jižní Koreji
  • Propojení je možné s počítači s operačním systémem Windows 10

Během představení nové řady Galaxy Note 10 byla zmíněna rovněž služba PlayGalaxy Link, která umožní hrát i velké počítačové herní tituly na kompaktním zařízení, jako je telefon či tablet. Dnes Samsung oficiálně vypustil beta verzi stejnojmenné aplikace, která je momentálně dostupná na smartphonech Samsung Galaxy Note10 a Galaxy Note10+.

Myšlenka PlayGalaxy Link je do velké míry podobná možnosti vzdáleného hraní na konzoli PlayStation 4. V případě Samsungu, který nedisponuje žádnou herní konzolí, se jedná o počítač, na němž běží hra a kterou mohou hráči sledovat a ovládat skrze telefon či tablet. K propojení mezi počítačem a smartphonem, respektive tabletem, je potřeba Wi-Fi nebo dostupnost 4G mobilní sítě. Na podobném principu přitom funguje například služba NVIDIA GameStream nebo Steam Link.

Ovládání přes mobil či tablet je možné zpříjemnit pomocí Bluetooth gamepadu nebo osvědčené kombinace klávesnice s myší. Možností je také zůstat u ovládání skrze dotykovou obrazovku zařízení, což však podstatně sníží celkový zážitek z hraní. K propojení lze rovněž využít i ovladač z herní konzole Xbox One, podobně jako Sony Xperia 5 a Xperia 1 nabízí propojení s ovladačem DualShock 4 z herní konzole od Sony.

PlayGalaxy Link

Jestliže se nenacházíte v USA nebo Jižní Koreji, zůstává pro vás zatím tato nová služba nedostupná. Jakmile se však PlayGalaxy Link rozšíří i do Evropy, bude potřeba ke správnému zajištění chodu disponovat také adekvátním hardwarem. Počítač musí být například vybaven operačním systémem Windows 10. Minimální nároky na výkonové specifikace jsou grafická karta NVIDIA GTX 1060 nebo AMD Radeon 550 spolu s procesorem Intel Core i5 a alespoň 8 GB operační paměti s gigabitovým routerem. Více informací se můžete dozvědět na stránkách PlayGalaxy.com.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze