Apple Arcade: rozjíždí se nové herní studio?

3
Apple Arcade: rozjíždí se nové herní studio?
  • Za předplatné nabídne Apple přístup ke stovce exkluzivních her
  • Budou přístupné na všech jeho zařízeních
  • Služba bude spuštěna na podzim ve 150 zemích

Mobilní telefon je pro mnohé kromě komunikace také přenosné herní zařízení. Tim Cook se na tiskové konferenci při příležitosti představování nových služeb pochlubil, že na iOS si někdy stáhla nějakou hru více než miliarda lidí a mají při tom na výběr z 300 tisíc titulů.

Pokud vám ovšem takové příležitostné hraní s platbou před pořízením hry nevyhovuje, pak je tu pro vás předplatné, které se jmenuje Apple Arcade. To se neomezuje pouze na telefony a tablety, ale můžete si zahrát i na desktopech anebo televizích. Hra si pamatuje váš postup a pro hraní ani nemusíte být připojeni k internetu. Bude zajímavé sledovat, jak si Apple poradí v praxi s velmi rozdílným výkonem jednotlivých zařízení.

Apple Arcade a ukázky z her.

Apple Arcade zatím zahrnuje stovku titulů, přičemž všechny vznikly speciálně pro tuto platformu. Na pódiu se objevil dokonce Hironobu Sakaguchi, tvůrce Final Fantasy. Apple slibuje i další zvučná jména jako Annapurna Interactive, Bossa Studios, Cartoon Network, Finji, Giant Squid, Klei Entertainment, Konami, LEGO, Mistwalker Corporation, SEGA a další.

Služba bude spuštěna na podzim tohoto roku ve více než sto padesáti zemích světa, což dává České republice velkou šanci. Cena však nebyla zveřejněna.

Diskuze ke článku
Grom51
Killer steamu nebo origin? Ani omylem ????
Martin
Zbytečná app ???????? Konkurence tohle zadupou do země.
mato
Užívateľov Apple je dosť, mnohí nemajú problém platiť za služby, zvlášť keď sú od Apple, takže user base si to určite najde/vytvorí.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze