Sony Mobile samostatně končí. Sloučí se s televizní a audio divizí

34
Sony Mobile samostatně končí. Sloučí se s televizní a audio divizí
  • Tápající mobilní divize Sony se sloučí s divizemi pro televize, kamery a audio
  • Sony si od kroku slibuje bližší spolupráci divizí

Mobilní divize Sony končí svou samostatnou činnost. Výrobce se rozhodl ke sloučení s další elektronikou, kam spadají televize, kamery a audio systémy, do nové vzniklé divize Electronics Products and Solutions, jak informoval wccftech.com.

Tuto změnu společnost prezentuje jako krok ke zvýšení součinnosti jednotlivých týmů z bývalých divizí. V případě mobilních telefonů se v podstatě není čemu divit. Xperie již nyní přebíraly mnohé technologie. Jmenovat můžeme například Xperii 1, na které se podílel tým od vývoje fotoaparátů.

Na celou změnu však lze nahlížet i jinak. Mobilní divize Sony se dlouhodobě potápí v problémech, neboť zákazníci o nové Xperie nemají velký zájem. Za celý rok 2017 bylo celosvětově prodáno pouze 13,5 milionů Xperií a odhady za loňský rok předpovídají jen něco málo přes 7 milionů kusů.

Nabízí se tak i vysvětlení, že Sony hodlá maskovat nelichotivé výsledky mobilní divize, která za poslední čtyři uzavřené kvartály vykázala souhrnnou ztrátu ve výši 913 milionů dolarů. Pro srovnání uveďme, že divize televizí a audia vykázala za stejné období zisk ve výši 714 milionů dolarů a ještě o něco lépe si se ziskem přesahujícím 800 milionů dolarů vedla divize kamer. V každém případě až čas ukáže, zda šlo o správný krok od Sony. Jisti si nyní můžeme být tím, že telefony Xperia nekončí.

Diskuze ke článku
Mara Studna
Mara Studna
Správný krok,věřím,že s Novou Xperií 1 se jim povede dobře.
mental.disease
Mal som niekoľko TOP Xperii a môžem povedať, že im to od Z1 fotí stále rovnako. Okrem iného aj Motoroly radu G a vždy som čumel, že im stredná trieda fotí lepšie ako vlajky Sony.
A ejhla, čo som vždy tušil, že to obmedzujú softvérovo. Sami po rokoch priznali.
V zime predstavia X1 a v lete príde na trh?!
To už nik nepraktizuje. Snáď u niektorých modelov Asus a Nokia :D
Možno to má byť retro v štýle SE Xperia X1 na ktorú sa čakalo tuším 10 mesiacov.

A neverím im ani tie kecy, že nová X1 bude mať Alpha SW.
Rád bych sa mýlil.
Luboš
Je jedno jestli se sloučí nebo ne. Hlavně kdy už udělají zase normální telefon,typu XZ a bez kompromisů, či stupidních pokusů o módní trendy displej s tvarem robertka,to si mohou dělat samshity Appleshity, haló tady Medúza mi chceme normální telefony,bez výřezu, průstřelů,s normální velikostí a rozlišením, baterkou,a hlavně velkou kapacitou úložiště.
Petr
Snad to Sony nepohnoji jako s Betou, Memory Stickem nebo Minidiskem. . .

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze