Legendární hra Angry Birds se vrací

Legendární hra Angry Birds se vrací
Fotografie: Rovio
  • Původní titul je jednou z nejznámějších her pro chytré telefony
  • Loni byl stažen, protože už nevyhovoval moderním nárokům
  • Nová verze je za mírný poplatek, ale bez reklam

Hru Angry Birds z roku 2009 asi není potřeba blíže představovat. Jakmile se masově rozšířily telefony s dotykovým displejem, tento titul jej dokázal naplno využít originálním a zábavným způsobem. Následovalo mnoho dalších pokračování a popularita vystoupala dokonce tak daleko, že na základě této hříčky dokonce vznikl v roce 2016 celovečerní film.

Postupem času ale zájem upadal a značně tomu napomohl i přístup vydavatelské firmy, která aplikace naplnila reklamou nebo mikrotransakcemi. Loni pak došlo ke stažení nejstarších dílů s tím, že jejich zastaralý engine a design už nevyhovoval aktuálním požadavkům a také nebyl kompatibilní s nejnovějšími operačními systémy.

Tento stav však naštěstí není definitivní a úplně původní díl se vrací na mobily pod názvem Rovio Classics: Angry Birds. Rovio původní Angry Birds od základu předělalo pomocí Unity, což společnosti umožnilo znovu vytvořit pocit klasiky pro novější zařízení. To je mnohem náročnější proces než pouhá úprava starší grafiky nebo aktualizace herních mechanismů. Hra je ke stažení jak v Google Play, tak i v App Store za velmi příznivou cenu kolem 25 korun. Na druhou stranu, neobsahuje reklamy, díky čemuž máte možnost si nerušeně připomenout tuto klasiku všech klasik anebo si doplnit chybějící kapitolu z herní historie.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze