Spoluzakladatel Xiaomi láká na herní speciál Black Shark 2

3× aktualizováno
Spoluzakladatel Xiaomi láká na herní speciál Black Shark 2
  • Výkon obstará 7nm čipset Snapdragon 855 spolu s až 12 GB operační paměti
  • Xiaomi Black Shark 2 by se podle všeho mohl dostat koncem dubna také do Evropy

Aktualizováno 11. 3. 2019

K představení druhé generace Xiaomi Black Shark dojde již za pár dní a nebylo by to snad ani Xiaomi, kdybychom se nedočkali malého teaseru. Tentokrát se jedná o screenshot z prostředí telefonu, který na sociální síti Weibo zveřejnil spoluzakladatel společnosti, Lin Bin. Prostředí telefonu bude evidentně, podobně jako zevnějšek, vyvedeno v odstínech černé a zelené a při spuštění speciálního herního módu můžeme očekávat nějakou formu doprovodného vizuálního efektu.

Xiaomi Black Shark 2

Aktualizováno 8. 3. 2019

Sotva se na evropský trh dostal Xiaomi Black Shark, oznámil čínský výrobce druhou generaci tohoto herního speciálu. K představení má dojít již za deset dní v domovské Číně a novinka by měla pochopitelně disponovat tím nejlepším vybavením, které je momentálně na trhu k dispozici.

Xiaomi Blackshark 2

Výkon obstará 7nm čipset Snapdragon 855, kterému bude dělat společnost operační paměť o velikosti 8 až 12 GB. K uložení her a dalšího multimediálního obsahu zase poslouží úložiště s kapacitou 128/256 GB. Jako tradičně se i tentokrát můžeme těšit na inovovaný systém chlazení, který má být ještě efektivnější než ten předchozí a rozhodně se také setkáme s typickým herním designem zařízení. Baterie s kapacitou 4 000 mAh by pak měla zajistit slušnou herní dobu, ale na přesná čísla si teprve musíme počkat.

Xiaomi Black Shark 2

Co zatím neznáme, je velikosti displeje. Díky výsledkům z AnTuTu uvedených na droidshout.com alespoň víme, že panel bude mít Full HD+ rozlišení a pravděpodobný poměr stran 19.5:9. Jestli se bude jednat o displej s výřezem (a případně jakým) ,však zatím není jasné. Xiaomi Black Shark 2 by se podle všeho mohl dostat koncem dubna také na starý kontinent.

Aktualizováno 27. 2. 2019

Skrze Twitter @xiaomishka unikla fotografie, na které má být údajně zachyceno Xiaomi Black Shark 2. Odpovídá tomu opět speciálně provedená zadní strana.

Xiaomi Black Shark 2
Xiaomi Black Shark 2

Původní informace ze 4. 2. 2019

Herní Xiaomi Black Shark vyvolalo mezi uživateli pozitivní ohlasy, a tak se výrobce rozhodl připravit druhou generaci tohoto herního telefonu. Devět měsíců po premiéře prvního modelu Xiaomi požádalo fanoušky o návrhy, jak udělat chystaný Black Shark ještě lepším herním telefonem. K tomuto můžeme uvést vyjádření produktového ředitele Xiaomi, Wang Teng Thomase, který měl možnost nový Black Shark vyzkoušet a prohlásil o něm, že je „až příliš rychlý“.

Xiaomi se zatím nevyjádřilo k tomu, co přesně můžeme od druhé generace Black Sharku po technické stránce očekávat. Pravděpodobně se však dá počítat s nejnovějším procesorem Snapdragon 855 podpořeným alespoň 8 GB operační paměti. Telefon bude pravděpodobně dodáván s Androidem 9 Pie a chybě by neměl ani kvalitní a velký displej. První model byl oznámen v dubnu, je zde tedy poměrně vysoká šance, že i jeho nástupce bude oznámen ve stejném období. Kdy přesně a na jakém místě k oznámení dojde se však teprve dozvíme.

Diskuze ke článku
Mio
A Black Shark Helo je aká generácia keď druhá sa ešte len pripravuje?
Jaroslav Kovář
Jaroslav Kovář
Pokud nebude mít stereo repro na přední straně, tak je to zase o ničem. :(
Eedx
Zase bez jacku, slotu na pametovky a MIUI?
Bukake Sun
Hele já mám malej bílej mobil a ten je nejlepší!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze