Samsung, Honor nebo Lenovo mají díru v displeji a další zprávy týdne

mNews
3
Samsung, Honor nebo Lenovo mají díru v displeji a další zprávy týdne
  • Trendem začátku příštího roku bude evidentně kruhový výřez v displeji
  • Telefony s nimi představil Samsung, Honor i Lenovo
  • Qualcomm ukázal nový procesor Snapdragon 855

Musím se omluvit, ale dnešní díl bude trochu jednotvárný. Zdá se, že všem výrobcům se povedlo asi omylem – udělat díry do displejů. Vítejte u mNews.

Samsung, Honor nebo Lenovo mají díru v displeji – mNews

Samsung Galaxy A8s má díru v displeji

Zcela otevřeně, nový Galaxy A8s na první pohled vypadá jak nějaké Xiaomi. Není se čemu divit, zatím je telefon určen pouze pro čínský trh. Má však jednu zajímavost – tou je čočka selfie kamery v levém horním rohu. Nejde tedy o běžný „notch“. Co dál? Velký displej, Snapdragon 710 nebo až 8 GB RAM. Jde o vážně zajímavý telefon a věřím, že nějakou obdobu Samsung představí i pro západní trh.

Honor V20 se podívá i do Evropy

Soutěže o nejděravější displej se účastní i Honor se svým modelem V20. I ten mám čočku foťáku v levém horním rohu. Chlubí se nejvýkonnějším Kirin procesorem a 48Mpx snímačem od Sony na zadní straně. Měl by tak zvládat fotky i za horšího světla. Podle všeho by však měl být model dostupný i na evropském trhu, k jeho představení dojde již 22. ledna v Paříži.

Děravé Lenovo Z5s se představí v prosinci

A do třetice – Lenovo Z5s bude dalším telefon s kruhovým výřezem v displeji. Ten však najdete uprostřed displeje, jako byste čekali třeba u běžného výřezu. Představení telefonu bylo naplánováno na 18. prosince, uvnitř však čekáme nový procesor Snapdragon 855. Telefon bude ale zřejmě dostupný jen pro Čínu.

Qualcomm představil Snapdragon 855

Pryč od děravých displejů, 7nm Snapdragon 855 bude motorem vlajkových lodí v příštím roce. Důraz je kladen na umělou inteligenci, ale také podporu lepších čteček otisků prstů v displeji. Ty budou fungovat na bázi ultrazvuku a my můžeme jen doufat, že nabídnou stejnou rychlost jako čtečky běžné.

Za sebe tedy musím říci, že trend kruhového výřezu v displeji se mi nijak zvlášť nelíbí. Displej okolo něj stejně nevyužijete a třeba při hraní her to může skutečně zabrat nějaký důležitý prvek. Jsem tak vážně zvědavý, co na to budou příští rok říkat zákazníci. Jako vždy, vše podstatné se dočtete na mobilenet.cz.

Diskuze ke článku
Samo Kosík
Samo Kosík
No, nechcel by som takyto vyrez,,,, vyzera zo hrozne :(
Janek
Na několika webech se Samsung vyjádřil, že jen on umí vyvrtat díru do display smartfonu, lze tedy předpokládat, že display jiných výrobců je z dílny Samsungu. Ano technický je to náročná operace, neřeší však základní problém, jak vyrobit display bez výřezu, kapek, děr, tudíž je to pokračování trendu, který nikam nevede. Opět se jedná o technický a disajnový propadák.
Přestavte si televizor s výřezem, dirou nebo kapkou v obrazovce, to si to vyrobci a dezanejdři určitě nedovolí ale mobil snese vše a uživatel si zvykne.
Vše vychází z trendu selfíček a tak jsem se zajímal jak často se pořizují fotky z předního foťáku, a nelze říci, že je to nejdůležitější věc. Řada uživatelů začíná dávat přednost kvalitě a tu přední foťák nezaručí. Nemám nic proti selfie, vadí mi neschopnost výrobců to řešit.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze