Živě z Las Vegas: ochutnejte s námi zapovězené ovoce Lenovo Z5 Pro GT

4
Živě z Las Vegas: ochutnejte s námi zapovězené ovoce Lenovo Z5 Pro GT
  • Snapdragon 855 v doprovodu až 12 GB RAM hravě porazí veškerou konkurenci na trhu včetně nejnovějších iPhonů
  • V 6,39palcovém displeji s fantastickým poměrem k tělu 95,06 % najdeme schovanou optickou čtečku otisků prstů

Na veletrhu CES 2019 v Las Vegas se nám do ruky dostal jeden opravdový unikát, který by neměl uniknout vaší pozornosti. Nejedná se o nic jiného než o Lenovo Z5 Pro GT, které volně navazuje na Lenovo Z5 Pro. Herní bestie byla poprvé představena na podzim předchozího roku a hned na první pohled zaujme špičkovým poměrem displeje ke zbytku tělu 95,06 %, se kterým poráží i jednoho ze svých hlavních konkurentů, Honor Magic 2. Celý název tohoto modelu je „Lenovo Z5 Pro GT 855“ a i zde se setkáme s výsuvnou konstrukcí – displejová část se posouvá po základně, ve které se nachází baterie s nepříliš vysokou kapacitou 3 350 mAh. Oproti Honoru Magic 2 na nás po odsunutí displeje nevykouknou tři kamery, ale pouze dvě.

95 %! Lenovo představilo telefon s největším poměrem displeje k tělu

Co se týče rámečků, tak ty jsou opravdu minimální. Na spodní straně sice najdeme decentní bradu, avšak horní strana a boky přístroje jsou takřka bez rámečků, takže displej zaslouženě přitahuje pozornost. Záda jsou pokryta karbonovou texturou, která působí velmi líbivě. Nahoře se nachází duální fotoaparát se senzory od Sony o rozlišení 16 a 24 megapixelů. Vepředu pochopitelně nezbylo žádné místo pro hardwarovou čtečku otisků prstů, tudíž ji Lenovo umístilo přímo do displeje. Otisk, na který je třeba přiložit prst, se standardně nachází ve spodní třetině displeje a můžeme od něj očekávat stejnou spolehlivost jako u ostatních čteček otisků prstů s optickou technologií. Druhou možností je pak odemykání zařízení pomocí rozpoznání obličeje.

Co však dělá telefon opravdu výjimečným, je jeho výkon. Uvnitř se nachází zbrusu nový Snapdragon 855, který v benchmarcích AnTuTu či Geekbenech poráží i nejnovější iPhone Xs (Max). V našem případě se nám dostala do ruky varianta s 8 GB RAM a 256GB úložištěm, která by našince v přepočtu vyšla zhruba na 13 až 14 tisíc korun. K dispozici je však také verze se 12GB RAM, za kterou si musí zájemci připlatit, a výsledná cena se tak vyšplhá zhruba na 17,5 tisíce korun. Smutnou zprávou je, že se tato novinka bohužel zatím nikam mimo Čínu nepodívá a alespoň prozatím nám zůstane zapovězena. Doufejme tedy, že se Lenovo nějaký podobný telefon pokusí přinést i do České republiky pod značkou Motorola, jistě by o něj měli mnozí zájem.

Partnerem zpravodajství z veletrhu CES 2019 je společnost Huawei se svým fotomobilem Mate 20 Pro.

Technické parametry Lenovo Z5 Pro GT 12 GB RAM

Kompletní specifikace
Konstrukce155,1 × 73 × 9,3 mm, 210 g, konstrukce: vysouvací, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 6,39" (2 340 × 1 080 px)
Fotoaparát16 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 855, CPU: 1×2,84 GHz + 3×2,42 GHz + 4×1,8 GHz, GPU: Adreno 640
PaměťRAM: 12 GB, vnitřní paměť: 512 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 9.0
Akumulátor3 350 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
DostupnostQ1 2019, 17 000 Kč
Diskuze ke článku
David
Skoda brady, kdo udela podobny telefon jako prvni bez brady, ten ma zadelano na vysoke lrodeje. Ja osobne take cekam na tel. Bez brady, vyrez, otvor mi nevadi, vadi mi brada.
Carda
NO nejen brada ale hlavně ty kulatý rohy který zmenšují úhlopříčku :-D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze