Snapdragon 855 oficiálně představen! Přinese ultrazvuková čtečka otisků revoluci?

10
Snapdragon 855 oficiálně představen! Přinese ultrazvuková čtečka otisků revoluci?
  • Ultrazvukovou čtečku nebude možné jen tak snadno oklamat, navíc ji nebude dělat problém voda či mastnota
  • Smartphony budou pomocí technologie ISP přesně vědět koho, případně co, snímají

A je to tady! Na Snapdragon Technology Summit byl světu představen vůbec nejvýkonnější procesor od Qualcommu. Ten vskutku ponese označení Snapdragon 855 a podle šéfa Qualcommu, Alexe Katouziana, jej budeme moci spatřit ve všech vlajkových lodích s Androidem, které se na trh dostanou v příštím roce.

Dále byla podstatná část prezentace věnována 5G sítím, které nový procesor podporuje. Kromě toho Katouzian zmínil, že Snapdragon 855 byl vyvíjen s důrazem na pokročilé schopnosti umělé inteligence. AI má být nově až třikrát výkonnější oproti procesorům starší generace. Zajímavá je rovněž integrace technologie ISP, díky které budou při focení smartphony přesně vědět koho, případně co, snímají. Více jsme se dozvěděli rovněž o ultrazvukové čtečce otisků prstů, kterou společnost pojmenovala Qualcomm 3D Sonic Sensor. Doposud používané čtečky otisků integrované v displeji zpravidla disponují optickou technologií, která bohužel není tak přesná, jak by se v dnešní době slušelo. Spolehlivost se navíc drasticky snižuje, máte-li prsty i jen trochu zašpiněné nebo mokré.

Vše se má změnit s příchodem ultrazvukové čtečky, která namísto pouhého oskenování obrázku otisku uloží podrobný 3D model vašeho prstu. Díky tomu budete moci telefon odemknout i pokud jste předtím spořádali celé kuře holýma rukama. Další praktickou funkcí je, že tuto čtečku nebude možné jen tak snadno oklamat, jako by tomu mohlo být u technologie optické. Pokud se ultrazvukové čtečce otisků prstů podaří zajistit stejnou rychlost a spolehlivost odemykání jako u těch nejlepších čteček otisků prstů integrovaných v těle, bude se jednat o více než vítaný pokrok.

Diskuze ke článku
Hmmm
Vykon jako rok stary A11 od Apple, nicmene plusove body za 5G. Jinak nudaaaa.
Carda
No nějak mi uniká jedna věc dobře máme tu SD 855 který by měl být v mobilech a pak je tu ještě SD 8150 a ten taky má být v mobilech tak jak to tedy je?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze