Rok 2012 podle vás. Co vás zajímalo na mobilenet.cz nejvíce?

13

Konec roku je časem bilancování a my jsme se rozhodli otevřít statistiky v naší administraci a odhalit, co vás v roce 2012 zajímalo nejvíce. Vybrali jsme nejčtenější recenze, běžné články i nejsledovanější videa. Pojďte se ohlédnout zpět a podívejte se na nejzajímavější témata končícího roku.

Rok 2012 byl napěchován nejen novinkami kolem mobilních telefonů, tabletů a technologií kolem, ale mnoho změn a vylepšení jsme pro vás připravili také na mobilenet.cz. Spustili jsme pro vás katalog, ve kterém jsou nyní již stovky telefonů a tabletů, uvedli nový stream novinek a v neposlední řadě spustili sesterský server tabletnet.cz, největší český server o tabletech.

Dnes se ale podíváme na to, co vás v roce 2012 zajímalo nejvíce. Celkem jsme vydali 2448 článků, z toho 115 recenzí, na našem YouTube kanálu jsme pak vydali 252 videí. A o jakých novinkách jste si četli nejčastěji? Jaké recenze vás oslovily a jaká videa jste si pouštěli nejvíce?

Nejčtenější recenze roku 2012

Vybrali jsme pro vás dvanáct nejčtenějších recenzí, které jsme vydali v roce 2012. Je mezi nimi recenze na váš telefon?

  • Recenze Huawei Ascend G300 – Bojovník s velkým displejem


    Recenze gé třístovky byla letos nejčtenější!
    Nejvíce vás v letošním roce zajímala recenze Huawei Ascend G300. Aby ne. Slušně vybavený telefon se čtyřpalcovým displejem, Androidem 4.0 a 5Mpx fotoaparátem se zajímavou cenovkou zaujal opravdu hodně lidí. Naší nejčtenější recenzí vůbec ale není, předběhly ji recenze takových velikánů jako HTC Wildfire S, Samsungu Galaxy Ace, Galaxy S II, Nokie C5-03 nebo. V tom letošním roce si však po zásluze odnáší zlatou medaili.
  • Recenze Sony Xperia P – Nejlepší Xperia posledních let


    Elegantní Xperia P odSony vás také hodně zajímala. Recenze si odnáší stříbrnou medaili
    Stříbrnou medaili si odnáší recenze elegantního Sony Xperia P s hliníkovou konstrukcí, NXT designem s průhledným proužkem a slušnou výbavou v čele se čtyřpalcovým displejem s jemným rozlišením, 2jádrovým procesorem, 8Mpx fotoaparátem nebo NFC.
  • Recenze Samsung Galaxy S III – Nekompromisní král


    Galaxy S III je legendou roku 2012 a potvrdilo se to také ve čtenosti recenze
    Celkem pochopitelně vás v letošním roce zajímala také recenze nejprodávanějšího telefonu s Androidem, který je zároveň špičkově vybavenou vlajkovou lodí Samsungu roku 2012. Velmi oblíbený telefon s 4,8palcovým HD 720p displejem, čtyřjádrovým procesorem Exynos, 8Mpx fotoaparátem, velkou baterií s dobrou výdrží a NFC si to bezesporu zaslouží.
  • Recenze Sony Xperia tipo – Xperia pro masy


    Xperia tipo od Sony si za čtvrtou nejčtenější recenzi odnáší virtuální bramborovou medaili
    Bramborovou příčku obsadila recenze telefonu ze zcela opačného konce cenového spektra, levného Sony Xperia tipo. Čtvrtá příčka to byla ale jen opravdu těsně, stačilo pár tisíc zobrazení a xperia tipo by se hřála na místě třetím. To jen dokazuje, že o levných telefonech si čtete stejně často, jako o vlajkových lodích.
  • Recenze HTC One V – Legenda s bradou se vrací


    One V od HTC obsadilo pátou příčku v žebříčku nejčtenějších recenzí
    Své místo mezi nejčtenějšími recenzemi si vybojovalo také HTC One V s originálním designem s ohnutou bradou a klasickou výbavou střední třídy.
  • Recenze Nokia Lumia 610 – Ta nejslabší „wokna“


    Nokia Lumia 610 vás v roce 2012 rovněž zaujala
    Šesté místo obsadila recenze Nokie Lumia 610, která nabídne zajímavý poměr výbavy a ceny. Ve své třídě nabídne velký 3,7palcový displej, 5Mpx fotoaparát, elegantní design a svižný operační systém Windows Phone 7. Recenze zaznamenala takřka stejný počet zobrazení, jako o příčku vyšší recenze HTC One V.
  • Recenze Sony Xperia miro – Kompaktní a šikovný


    Recenze Sony Xperia miro se vám rovněž líbila a svým počtem přečtení jste ji zařadili na sedmou příčku
    Další příčku obsadil další telefon od Sony, tentokrát Xperia miro, spadající opět do střední třídy, ve které má Sony opravdu hodně modelů. Elegantní design, kompaktní tělo s 3,5palcovým displejem, 5Mpx fotoaparát a Android 4.0 - to je Sony Xperia miro, jehož recenze se umístila na sedmém místě.
  • Recenze Samsung Galaxy S Advance – Pro středně náročné


    Samsung Galaxy S Advance
    Samsung je na koni a dokazuje to i čtenost recenzí jeho telefonů. Osmou příčku obsadila recenze modelu Galaxy S Advance, který byl sice v prodeji jen u T-Mobile a ve volném prodeji se téměř neobjevoval, to mu však na popularitě neubralo. Mnoho lidí totiž hledalo odlehčenou verzi modelu Galaxy S II/Galaxy S III za příznivější cenovku a až do příchodu Galaxy S III mini byl model S Advance u Samsungu jedinou možností.
  • Recenze Samsung Galaxy Ace 2 – Revoluce střední třídy


    Recenze Samsungu Galaxy Ace 2 byla devátá nejčtenější
    Další místo patří recenzi telefonu, který je opět z korejské stáje, tentokrát ale spadajícího do ryze střední třídy. Samsung Galaxy Ace 2 zaujal mnoho lidí díky relativně slušné výbavě, kompaktnímu tělu a příznivé ceně.
  • Recenze Nokia Asha 300 – Slušivá klasika s puncem dotyku


    Asha 300 je v našem žebříčku unikátem - jako jediný telefon totiž v seznamu nejčtenějších recenzí nenabídne otevřený operační systém
    Jediným telefonem bez otevřeného operačního systému v našem žebříčku je model ze série Asha od finské Nokie - Asha 300. Telefon kombinuje rezistivní dotykový displej a klasickou alfanumerickou klávesnici.
  • Recenze Nokia Lumia 800 – Otevíráme finská okna


    Recenze Nokie Lumia 800 byla v roce 2012 rovněž velmi čtená. Aby ne - první Windows Phone telefon trápícího se finského giganta zajímal mnoho lidí
    Naši dvanáctku nejčtenějších recenzí uzavírá opět test telefonu od druhého největšího světového výrobce - finské Nokie. Model Lumia 800 znamenal pro finského výrobce premiéru systému Windows Phone a vás evidentně zajímalo, jak se telefon s tímto novým systémem povedl.
  • Co žebříček znamená?

    Na třináctém místě se umístila recenze HTC One X, a dále nalezneme recenze většinou dalších telefonů Samsung, Sony nebo Nokia. Co lze z žebříčku recenzí vyčíst? Hodně vás zajímaly testy telefonů střední třídy, kterých je v přehledu nejvíce. Potvrdil se všeobecný zájem o Samsung a také silný nástup Huaweie, který ukořistil se svým modelem G300 první příčku v seznamu nejčtenějších recenzí. I přes malý tržní podíl Sony si často čtete i o telefonech tohoto výrobce, což je ale způsobeno také enormním množstvím modelů od Sony ve střední třídě. Zajímáte se také o telefony HTC a velmi silná je také Nokia, protože recenze všech Lumií se vešly do dvacítky nejčtenějších recenzí, z nichž některé i do první dvanáctky. Naopak málo se zajímáte o mobily LG, jejichž recenze spadly čteností až do druhé padesátky. Rekordy překvapivě netrhaly ani recenze zařízení Apple.

Nejčtenější články roku 2012

V roce 2012 jsme vás také každodenně informovali o všem novém ze světa mobilů, tabletů, aplikací a operačních systémů, technologických novinkách i mobilních operátorů. Celkem jsme v tomto roce vydali 2448 článků, což vychází na více než 6 článků denně, a to nepočítáme bleskovky z Twitteru a další nový obsah v našem streamu novinek. A jaké články byly v roce 2012 nejčtenější? Níže naleznete jejich žebříček, ve kterém opět uvádíme 12 článků.

Updaty systémů, Samsungy a Nokie - to jsou témata, která se v žebříčku nejčtenějších článků objevují nejčastěji
  1. Přehled: jaká zařízení obdrží Android 4.0 Ice Cream Sandwich?
  2. micro-SIM karta: co je zač a kde a za kolik ji sehnat?
  3. Update Nokia Belle ke stažení: přinášíme návod, jak aktualizovat
  4. Samsung Galaxy Ace 2 je oficiálně v prodeji v ČR. Kde a za kolik?
  5. Přehled: jaká zařízení obdrží Android 4.1 Jelly Bean?
  6. Samsung Galaxy S III: fotografie finálního designu? (9x aktualizováno)
  7. Sony Ericsson Xperia mini konečně dostává Android 4.0.4
  8. Huawei Ascend G300 v redakci: levný Android s velkým displejem
  9. Samsung Galaxy Ace 2: dvoujádrové mámení
  10. Nokia Lumia 920: nejlepší Windows Phone všech dob?
  11. Samsung Galaxy mini 2: levná mobilní peněženka
  12. Samsung Galaxy S II dostává dnes update na Android 4.0

Je tedy vidět, že nejvíce jste vyhledávali a četli si o různých updatech, ať už to byl Android 4.0 Ice Cream Sandwich a Jelly Bean nebo Nokia Belle, případně návody a updaty konkrétních telefonů. Hodně vás také zajímal článek o microSIM kartě s návodem, kde a jak ji získat a četli jste si také pochopitelně preview nových telefonů, hlavně Samsungů a Nokií. Velmi vysoko se umístil také článek, který jsme postupně aktualizovali před oficiálním představením Samsungu Galaxy S III o nové fotografie.

Nejsledovanější videa roku 2012

Na našem YouTube kanálu pravidelně publikujeme aktuální videopohledy na nové telefony, aplikace, systémy a o další témata. Která videa vás v roce 2012 zajímala nejvíce? Vybrali jsme opět 12 videí, která jsou seřazena od nejvíce sledovaného.

Samsung Galaxy Y – videopohled

Samsung Galaxy Y Pro – videopohled

Huawei Ascend G300 – videopohled

Samsung Galaxy Pocket – videopohled

Samsung Wave Y – videopohled

Samsung Galaxy S Advance vs. Galaxy S II – srovnání

Samsung Wave 3 – videopohled

Sony Xperia P – videopohled

Nokia Lumia 610 – videopohled

Sony Xperia tipo – videopohled

LG Optimus L3 – videopohled

Nokia Asha 306 – videopohled

Co lze vysledovat? Opět se potvrdilo, že vás zajímaly zejména telefony Samsung, mezi kterými na předních příčkách figuruje ještě jeden Huawei. Ostatní výrobci mají svého zástupce spíše níže a v TOP 12ti článcích tak ještě nechybí jedno LG, dvě Nokie nebo dvojice Sony telefonů.

A jaké byly nejlepší články a videa roku 2012 podle vás?

Diskuze ke článku
Filip Drábek
jop, HTC One V good fone 4ever můj
kazan
Pro me jste asi nejlepší stranka o mobilech.Mate važne perfektní recenze,kam se hrabe mobilmanie a za to vam dekuju.Jen tak dál:)
Oliver
Ja sa pripajam, pre mna ste tiez jednotkou v ramci mobilnych webov. A to preto, lebo tu nevnimam ziadnu podplatenost, ziadne PR clanky, alebo clanky interpretovane zamerne v prospech toho ci onoho (takychto uplatnych straniek je hlavne na Svk strasne vela, a vsimam si to hlavne u spolocnosti Microsoft ktoru som si tym padom hodne znenavidel, to je milion a jeden duvod proc si kupit Windows Phone denno denne a podobne) ale aby som neodbacal :)), moje dovody su aj tak irelevantne, berte to tak, ze Vam zelam vsetko dobre do noveho roka :) a dufam, ze aj v tom dalsom budete pokracovat v tak kvalitnej praci. :) Dakujem, a vsetko dobre :)
Tomáš
Som zo slovenska a mobilenet.cz sledujem už približne od MWC 2012 (februar 2012) a až do teraz oblubil som si Vás natolko že už žiadne ine recenzie a videopohlady na zariadenia nesledujem len ak su niektoré skor ako ich vydáte vy :) chvalim úplné všetko ! redaktorov,recenzie,videa.... a želam do nového roku vela vela úspechov a zostante taký aký ste ! ďakujem Vám za všetko čo pre nás robite :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze