Samsung Galaxy mini 2: levná mobilní peněženka

12

Samsung po modelu Galaxy Ace 2 představuje dalšího nástupce velmi dobře prodávaného masového telefonu. Samsung Galaxy mini 2 zaujme novějším hardwarem, líbivým designem a nebo třeba podporou technologie NFC, která se v něm dostává i do telefonů nižší třídy.

Samsung logo

Samsung Galaxy mini 2 vylepšuje funkce svého, u zákazníků velmi úspěšného předchůdce z roku 2011 prakticky takřka ve všech směrech. Pojďme si ale jednotlivá vylepšení představit pěkně popořadě. Ještě malé upozornění. Výrobce spolu s touto novinkou představil také o něco vybavenější model Galaxy Ace 2, o kterém se můžete více podrobností dočíst v našem preview - Samsung Galaxy Ace 2: dvoujádrové mámení.

Samsung Galaxy mini - fotografie z recenze
Tip! Recenze Samsung Galaxy Mini – Můj první smartphone

Samsung Galaxy mini 2 byl vyvinut se smyslem pro design. Poznat to jde nejen díky hezky zaoblenému chromovanému proužku, který obepíná celé jeho 11,9 mm tenké tělo, ale také při pohledu na pěkně žlutě vyvedený zadní kryt, který je ve své nižší části velmi efektně zúžen. V kombinaci s protiskluzovým, nelesklým povrchem a relativně malými rozměry se proto telefon s největší pravděpodobností bude velice příjemně držet v ruce. Dotykový HVGA (320×480 pixelů) kapacitní displej nabízí velikost 3,27 palce. Pod kapotou najdeme 800 MHz procesor Qualcomm Snapdragon MSM7227 s grafikou Andreno 200, se kterým výkon obstarává také 512 MB operační paměť RAM.

Samsung Galaxy mini 2 - oficiální fotografie

Galaxy mini 2 nabízí v nižší třídě nevídaně velké vnitřní úložiště s kapacitou celé 4 GB. Pokud by vám to přece jen nestačilo, můžete své aplikace, videa, hudbu a obrázky ukládat ještě na paměťovou kartu. Přístroj podporuje microSD nosiče až do kapacity 32 GB. Na zadní straně najdeme základní 3,15 megapixelový fotoaparát bez autofocusu a přísvětlení. Ten dále dokáže nahrávat VGA (640×480 pixelů) videa s celkem obstojnou rychlostí 25 fps. Přístroj dokáže provádět připojení k internetu za pomoci technologií GPRS/EDGE a rychlejšího, avšak pouze jednosměrného 3G HSDPA: 7,2 Mb/s, neboť HSUPA chybí. Dále ještě samozřejmě můžete využít Wi-Fi 802.11 b/g/n. Z konektivity ještě zbývá doplnit ještě Bluetooth verze 3.0, ale hlavně NFC. Díky této technologii můžete s telefonem provádět například různé bezkontaktní přenosy souborů, ale hlavně platit třeba v supermarketu.

Video

Zdroj: GSMarena.com

Telefon oproti svému předchůdci disponuje Li-Ion akumulátorem s vylepšenou kapacitou 1300 mAh. Kromě standardních aplikací od Googlu jako jsou mapy, Gmail, YouTube nebo Android Market v telefonu najdete předinstalovány také šikovný IM prográmek ChatON (čtěte - Vyzkoušeli jsme ChatON, aplikaci pro chatování od Samsungu), a služby Social a Music Hub.

Samsung Galaxy mini 2 běží na operačním systému Android 2.3 Gingerbread s klasickou grafickou nadstavbou Samsung TouchWiz. Zatím není jasné, kdy ho uvidíme na pultech obchdoů v České republice, nicméně podle informací ze zahraničních serverů, by se měl začít v průběhu měsíce března prodávat ve Francii, takže k nám by se měl dostat dle běžných zvyklostí ve velmi blízkém termínu. Cena zatím nebyla zveřejněna, my ji ale odhadujeme na necelé 4 tisíce korun.

Technické parametry Samsung Galaxy mini 2

Kompletní specifikace
Konstrukce109,4 × 58,6 × 11,6 mm, 106 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 3,27" (320 × 480 px)
Fotoaparát3,2 Mpx (2 048 × 1 536), , video: 640 × 480 px, 25 FPS
ChipsetQualcomm S1 MSM7227, CPU: 1×800 MHz, GPU: ano
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 2.3
Akumulátor1 300 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
DostupnostQ2 2012, 2 799 Kč

Zdroje: TZ Samsung

Diskuze ke článku
mobil
Mohu se zeptat kdy plánujete video recenzi ? pište na matras.filip@gmail.com
židák
dobrý den já bych se chtěl zeptat jestli má 2 série mini přední fotoaparát
židák
děkuji
Hanula
Dobrý den. Půjde do telefonu stáhnout aplikace baterka? Děkuji

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze