Samsung Galaxy Ace 2: dvoujádrové mámení

35

V současnosti populání Galaxy Ace se za necelý týden dočká oficiálního představení svého nástupce Galaxy Ace 2. Mezi novinkami je větší úhlopříčka displeje s jemnějším rozlišením, podstatné navýšení paměti RAM na 768 MB, Wi-Fi Direct nebo interní 4 GB paměť. Jedná se tak opravdu o nástupce v pravém slova smyslu.

Galaxy Ace 2 zanedlouho převezme štafetu po populárním Galaxy Ace. Ten slaví po celém světě velké úspěchy, co se prodejnosti týče. Obsadil velmi silnou pozici ve střední třídě. Na jeho úspěchy se pokusí navázat Galaxy Ace 2. Změny nejsou pouze kosmetického rázu, ale udály se i pod "kapotou".

Samsung Galaxy Ace 2 – oficiální fotografie

První změnou je o něco větší úhlopříčka dotykového displeje, která povyrostla z 3,5 palce na 3,8 palce. Rozlišení displeje povyskočilo z HVGA (320 × 480 bodů) na WVGA (480 × 800 bodů). Zobrazovací technologie je typu PLS TFT. Podstatnou změnou je značný nárůst výkonu. Jednojádrový procesor nahradil nový dvoujádrový procesor, pracující na frekvenci 800 MHz s takřka trojnásobnou kapacitou RAM. Původní hodnota činila 278 MB, ta nyní vzrostla na 768 MB. Ace 2 poběží na operačním systému Android 2.3 Gingerbread s nadstavbou TouchWiz UI 4.0.

Samsung Galaxy Ace – oficiální fotografie dnes prodávaného bestselleru
TIP: Recenze Samsung Galaxy Ace – Svěží vítr ve střední třídě

V multimediální sféře se setkáme s fotoaparátem, jehož rozlišení zůstalo na stejné úrovni – 5 megapixelů s automatickým zaostřováním a pořizováním HD 720p videí, nechybí ani přisvětlovací LED dioda. Původní Ace pořizoval videa v rozlišení VGA (480 × 640 bodů), novinka to zvládne v HD rozlišení (720p). Nebudeme postrádat ani přední fotoaparát, vyhrazený pro videohovory s rozlišením VGA. Datové technologie zahrnují Bluetooth novější generace 3.0 s bezdrátovýmí sítěmi Wi-Fi b/g/n. Vítanou inovací je i podpora Wi-Fi Direct. Tato technologie umožní oproti technologii Bluetooth podstatně rychlejší přenos dat. Přítomna je i síť 3G s nástavbou HSDPA až do rychlosti 14,4 Mbps. Samsung nezapomněl ani tzv. Huby, k dispozici bude hudební hub, herní hub, social hub i Samsung hub - pro stahování aplikací a her. Nevídanou kompatibilitou formátů se chlubí hudební přehrávač, ten si porozumí s formáty mp3, AAC+, eAAC+, WMA, OGG vorbis a bezztrátovým formátem FLAC.

Technické parametry Samsung Galaxy Ace 2

Kompletní specifikace
Konstrukce118,3 × 62,3 × 10,5 mm, 118,5 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT PLS, 3,8" (480 × 800 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetST-Ericsson NovaThor U8500, CPU: 2×800 MHz, GPU: ARM Mali-400 MP
PaměťRAM: 768 MB, vnitřní paměť: 4,1 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.1
Akumulátor1 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostbřezen 2012,

V navigování uvítáme interní GPS modul s podporou ruského navigačního systému Glonass. Mapové podklady můžeme vedle interní 4 GB paměti nahrát i na paměťové karty typu MicroSDHC až do velikosti 32 GB. Pod zadním krytem má svoje místo baterie o kapacitě 1 500 mAh. Jak se vám novinka zamlouvá? Vítáte její inovace a změny? Chybí vám některé jiné funkce nebo naopak, kterými funkcemi vám udělala radost? Podělte se s námi o vaše názory v diskuzi pod článkem níže.

Zdroje: sammyhub.com

Diskuze ke článku
Jirka
Dobrý den,
taky Vám přijde, že Samsung už několik let nemění design svých mobilů? A navíc – moc nechápu, použití dvoujádra v tomto mobilu…
To je sice hezké, že 1500 mAh zajístí „dlouhou výdrž“, ale z vlastní zkušenosti můžu říct, že i při velmi průměrném používání se večera skoro nedožije ani 2000 mAh baterka.
A kdyby tenhle mobil byl tenčí, v rozmezí 9 - 10 mm, byl by hezčí.
Jakub
Nezdá je to tak a pode mě je ten design hrůza ale jak se zdá lidem se to tak líbí .. to takové sony, nokia nebo teď představený panasonic to je jiná.
loller
Problémem bude cena, dle mě tak kolem 8 tisíc...
AndroidMichal/AppleMichal
Tak je to ACE, tak čekáte nějakých 1750 mAh ??? Jako pokud to bude za cenu kolem 8.000, tak se z toho stane nejstahovanější Android roku, a myslím že je to celkově povedený model.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze