Řemínky budoucích Apple Watch zřejmě představí nový způsob uchycení

Řemínky budoucích Apple Watch zřejmě představí nový způsob uchycení
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Současný systém uchycení řemínků podle všeho zabírá příliš mnoho místa v těle hodinek
  • Nahradit by jej mohlo praktičtější magnetické uchycení

Podobně jako s příchodem iPhonů 15 prošlo vcelku zásadní změnou oficiálně nabízené příslušenství (Apple dal definitivně sbohem pravé kůži a představil nový syntetický materiál FineWoven) se má podle uživatele sociální sítě X s přezdívkou Kosutami chystat i velká změna u řemínků k Apple Watch. Podle jeho slov bychom se měli dočkat „kompletní změny designu“, co to ale přesně znamená?

Nové uchycení pomocí magnetu?

Zatímco současné Apple Watch lze propojit s řemínkem „nasunutím“ zpevněného konce řemínku do těla hodinek, v budoucnu by se se podle jiného důvěryhodného zdroje, Marka Gurmana z agentury Bloomberg, mělo jednat o magnetický způsob uchycení. Důvodem ke změně je údajně velikost současného systému uchycení řemínků, který v těle hodinek (podle zmíněných zdrojů) jednoduše zabírá příliš místa. Nově vzniklý prostor by pak bylo možné „vyplnit“ například větší baterií či jinými komponenty, jež by uživatelům přinesly užitek.


Současný systém uchycení řemínku k tělu hodinek slouží uživatelům již 8 let, neboť se nezměnil od dob představení vůbec první generace Apple Watch v roce 2015. Za tu dobu si mnozí majitelé nastřádali solidní zásobu řemínků, které tak mají z hlediska kompatibility skutečně dlouhou životnost.

„Leakster“ s přezdívkou Kosutami doporučuje se přebytečného množství řemínků s klasickým uchycením co nejrychleji zbavit.

S příchodem nového způsobu uchycení tak skončí jedna dlouhá éra řemínků, a i proto „leakster“ s přezdívkou Kosutami, který v minulosti s předstihem úspěšně odhalil například podobu materiálu FineWoven, doporučuje se přebytečného množství řemínků s klasickým uchycením co nejrychleji zbavit. Zdali se jeho odhady potvrdí, bychom se měli dozvědět v druhé polovině příštího roku.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze