Apple Watch 10: nejtenčí, s největším displejem a taky v titanu

Apple Watch 10: nejtenčí, s největším displejem a taky v titanu
Fotografie: Apple
  • Meziroční vylepšení hodinek se zaměřilo hlavně na displej
  • Novinkou jsou také titanové verze
  • Mezi funkcemi pak nově zaujme detekce spánkové apnoe

Desátá verze hodinek Apple Watch vylepšuje hlavně displej. Má o 40 % jasnější širokoúhlý OLED displej, který je větší než displej hodinek Apple Watch Ultra. To samozřejmě umožní, aby se na něj vešlo více textu, nebo aby byl text větší a lépe čitelnější. Snadnější je také zadávání textu na dotykové klávesnici.

Apple Watch Series 10 se také chlubí tím, že jsou nejtenčí, a to konkrétně 9,7 mm. Lehce byl přepracován design pouzdra, který má kulatější rohy a celkově je příjemnější na dlouhodobé nošení. Tomu také napomáhá kovová zadní část.

Další hardwarovým vylepšením je nový systém reproduktoru, který se musel vejít do tenčího těla, ale dává lepší výsledky i při hovoru v hlučném prostředí. Rychlejší je také nabíjení, které za 30 minut udělá 80 %.

Zatímco jsme u předchozích řad byli zvyklí na levnější materiály, nyní základní hliníkovou verzi doplňuje ušlechtilý titan, který je ale rovněž recyklovaný a získaný s důrazem na ochranu životního prostředí.

Povinným meziročním vylepšení je pak nový čip, zde je to konkrétně S10. Jeho vylepšený neural engine by měl lépe zaznamenávat a vyhodnocovat situace, jako jsou autonehody nebo náhlé pády. Co je však mezi zdravotními funkcemi novinkou, je detekce tzv. spánkové apnoe. Je to stav, kdy člověk během spánku přestane na dlouhé sekundy dýchat. Takový stav ovlivňuje nejen únavu a náladu během následujícího dne, ale i dlouhodobé zdraví. Apple slibuje, že tato detekce bude schválená úřady ve více než 150 zemích, a to včetně Evropy. V případě podezření vás hodinky pošlou ke konzultaci za lékařem.

Zajímají vás tuzemské ceny? 42mm varianta vyjde v základu na 11 490 Kč, 46mm varianta poté na 12 290 Kč, příplatek za Cellular verzi činí v obou případech 3 000 Kč. A co titanová varianta? Ta v základu vyjde na 19 990 Kč, ovšem už ve verzi Cellular, bez dalšího příplatku.

Nové Apple Watch Series 10 předobjednáte například u MP.cz, prodeje startují již 20. 9.

Technické parametry Apple Watch 10 GPS/hliník/42 mm

Kompletní specifikace
Konstrukce42 × 36 × 9,7 mm, 30 g, odolnost: ano
Pásekkožený, kovový, umělý, vyměnitelný: ano, zapínání: ?
DisplejOLED, ?" (? × ? px), tvar: hranatý
SystémwatchOS, kompatibilní s: iOS
Datové funkceBluetooth: 5.3, Wi-Fi: 802.11b/g/n, mobilní sítě: ?, NFC: ?
Chipset
Paměťvnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor? mAh, nabíjení: proprietární kolébka
Dostupnostzáří 2024, 11 490 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze