Hermès ochranu planety neslíbil, luxusní kožené řemínky si tak dopřejete i nadále

Hermès ochranu planety neslíbil, luxusní kožené řemínky si tak dopřejete i nadále
Fotografie: Apple
  • Hermès má v nabídce stále kožené řemínky pro Apple Watch
  • Vybírat můžete z pestré palety barev a stylů
  • V nabídce Applu již žádné nové kožené doplňky pro Apple Watch ani iPhony nenajdete

Při poslední akci Applu jsme se dozvěděli, že značka definitivně končí s koženým příslušenstvím, aby se do roku 2030 stala kompletně uhlíkově neutrální. Namísto nudného prohlášení jsme se dočkali téměř filmové scény s Octavií Spencer, která ztvárnila Matku Přírodu. Ta nejvyšší management společnosti Apple zpovídala, jaké opatření udělal pro to, aby se snížila uhlíková stopa a příroda byla spasena, alespoň tedy s výhledem do roku 2030.

Pokud vám tento filmový moment unikl, můžete si jej pustit i ze záznamu.

V prezentaci jsme se dozvěděli, že kožené příslušenství už nespadá do strategie společnosti Apple, a tak byla nahrazena alternativou v podobě tkaniny FineWoven, zachován zůstal i silikon, který do dne prezentace doplňoval právě kožené výrobky. Podobného osudu se dočkaly i řemínky k Apple Watch, a to dokonce i edice Hermès. Ta se na tuzemském trhu sice neprodává, ale za hranicemi, například v sousedním Německu, si ji dopřát můžete, samozřejmě za lehce přizpůsobené ceny.

Na webu Apple Store (Deutschland) tak naleznete Apple Watch Hermès jen s pásky z tvarované gumy (Kilim Single Tour), z plátna (Toile H Single Tour), z látky (Twill Jump Signle Tour), případně z pletené textilie (Bridon Signle Tour). Ano, existují i dvojité varianty Double Tour, ale už žádná kůže. Nebo se snad pleteme?

Apple Watch Hermès Series 9
Kůže se Hermès nevzdá, což dokazuje i ve svém e-shopu

Pleteme, Hermès není Apple a v oficiálním e-shopu této módní značky stále naleznete i kožené pásky, ne však ty ve výprodeji pro předchozí generaci, ale pro současnou, tedy pro Apple Watch 9. Hermès zachoval širokou paletu kožených pásků z teletiny, včetně různých barev a stylů.

A ceny? Apple Watch Hermès Series 9 koupíte na webu Apple za cenu 1 399/1 449 eur (34 500/35 700 Kč) v závislosti na velikosti pouzdra i variantě pásku, v e-shopu Hermès pořídíte Apple Watch Hermès Series 9 s koženým páskem od 1 499 eur (37 000 Kč), cenově obě velikostní varianty Apple nijak nerozlišuje. Nejluxusnější variantou v nabídce je Apple Watch Hermès Series 9 s páskem Double Tour Gourmette (Métal) ve velikosti 41 mm, která vyjde na 2 019 eur (49 800 Kč), ve větším 45mm provedení je nejdražší variantou ta s páskem Hermès Single Tour se skládací sponou za 1 709 eur (42 100 Kč).

tisková zpráva
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze