Honor Magic5 Pro
recenze

Honor Magic5 Pro

Jednoduše skvělá volba
37

Vlajková loď od Honoru přichází na trh s velmi lákavou výbavou a za relativně rozumnou cenu nabízí špičkový výkon, velkou baterii i obří 512GB úložiště. Jak se novinka osvědčila v testu? Skutečně se jedná o tak povedený telefon, jak mnozí tvrdí?

Honor Magic5 Pro chce letos evidentně zabodovat na všech frontách, neboť přináší kromě působivé hardwarové výbavy také dlouhou softwarovou podporu a povedlo se mu udržet cenu těsně pod hranicí 30 tisíc korun (s různými bonusy se lze pak dostat i na podstatně nižší částku). Uspěje v záplavě dravé konkurence?

Honor Magic5 Pro – videorecenze

Technické parametry Honor Magic5 Pro

Kompletní specifikace
Konstrukce162,9 × 76,7 × 8,8 mm, 219 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP68
DisplejAMOLED, 6,81" (2 848 × 1 312 px)
Fotoaparát50 Mpx, LED dioda, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 8 Gen 2,
PaměťRAM: 12 GB, vnitřní paměť: 512 GB, paměťové karty: ?
Datové funkce5G: ano, LTE: ano, Wi-Fi: Wi-Fi 6, Bluetooth: 5.2, NFC: ano
Operační systémAndroid 13
Akumulátor5 100 mAh, bezdrátové nabíjení: ano
Dostupnost, 28 999 Kč

Obsah balení: včetně obalu i adaptéru

Honor Magic5 Pro dorazil (na rozdíl od Honoru Magic5 Lite) s kompletním balením, na které jsme u tohoto čínského výrobce zvyklí. Těšit se tak můžete kromě telefonu na silikonový průhledný obal, adaptér i kabel typu USB-C/USB-A.

Líbilo se nám
  • kompletní balení včetně adaptéru a pouzdra

Konstrukční zpracování: to se povedlo

Ačkoliv jsem si mohl Honor Magic5 Pro osahat již na veletrhu MWC 2023, teprve až po několikadenním používání jsem plně docenil konstrukci, respektive tvary zařízení, díky kterým se novinka skutečně velmi pohodlně drží a ovládá. Velký podíl na tom má fotomodul, který je sice vystouplý, avšak plynule navazuje na zbytek zad. Nejedná se tak o samostatný „ostrov“. Při zapření ukazováčku o jeho spodní hranu jsem pak spolehlivě vždy nahmatal palcem čtečku otisků prstů a zároveň měl jistý pocit z držení bez obav z toho, že by mi mělo zařízení vypadnout z ruky. Stejně tak je skvěle umístěno vypínací tlačítko na pravém boku či kolébka ovládání hlasitosti.

Ohledně čtečky otisků prstů si jistě mnozí čtenáři seznámení s modelem Magic4 Pro vzpomenou, že ten disponoval ultrazvukovou čtečkou (jako první smartphone Honor a jeden z mála telefonů na trhu vůbec), nicméně Magic5 Pro je vybaven čtečkou optickou. Ta funguje výtečně, má bleskovou odezvu, ale stejně se jedná o menší ústupek oproti ultrazvukové variantě, která lépe funguje s vlhkými/mokrými či promrzlými prsty. Honor Magic5 Pro má však jedno eso v rukávu – pokročilé biometrické rozpoznávání obličeje. Zatímco většina smartphonů s Androidem, včetně vlajkových lodí konkurenčních značek, jako je Xiaomi, Samsung či Vivo, spoléhá na obyčejný 2D sken, který není příliš bezpečný, ale ani nefunguje ve zhoršených světelných podmínkách, zde se můžete těšit na rozpoznávání obličeje pomocí selfie kamerky a ToF 3D senzoru.

Pokročilé 3D rozpoznávání obličeje může Honoru Magic5 Pro většina konkurence jen závidět.

Skenování tak probíhá podobně jako u iPhonů, tj. nutnost různě natáčet obličej do stran, poté však máte záruku vysoce spolehlivého a bleskově rychlého rozpoznání uživatele. V kombinaci s čtečkou tak vykryjete všechny případy, kdy budete potřebovat telefon odemknout. Pokud bude ležet na stole kousek opodál, není problém jej odemknout prstem, v případě, že jej vytáhnete z kapsy a dáte před obličej, pak se bleskurychle sám odemkne. Využití rozpoznávání obličeje lze pak nastavit u konkrétních aplikací, které lze „zamknout“ na obličej, ale také třeba aktivovat funkci sledování obličeje, kdy se displej nevypne, pokud se na něj uživatel dívá.

S Honorem Magic5 Pro se dále můžete spolehnout na zvýšenou odolnost dle IP68, ale také prémiové materiály v podobě hliníkového rámečku či skleněných zad (a samozřejmě i displeje). Výrobce přitom používá vlastní tvrzené sklo, nikoliv populární alternativu od společnosti Corning. Z další výbavy pak nepřekvapí slot pro dvojici nanoSIM (podporovány jsou i eSIM), USB-C (USB 3.2) na straně spodní a překvapivě i infraport na straně horní.

Samotnou kategorií je pak design, který je sice subjektivní záležitostí, ale podle mě se výrobci extrémně povedl. Telefon vypadá prémiově, fotomodul působí stylově (ale nikoliv kýčovitě) a záda mají praktický matný povrch s velmi jemnou třpytivou povrchovou úpravou. Na závěr chválím i prémiovou haptickou odezvu, k níž nemám co vytknout. Patří totiž mezi to nejlepší ve světě smartphonů s Androidem.

Líbilo se nám
  • příjemně se drží
  • prémiový design
  • kvalitní haptická odezva
  • praktický povrch zad
  • odolnost dle IP68
  • pohotová čtečka otisků prstů
  • špičkové biometrické rozpoznávání obličeje
  • infraport
Nelíbilo se nám
  • předchozí generace měla ultrazvukovou čtečku otisků prstů

Displej: špička s jasem až 1 800 nitů

Honor vsadil na to nejlepší, s čím se můžeme u moderních smartphonů (běžné konstrukce) setkat, v tomto případě 6,81" LTPO OLED panel se schopností měnit obnovovací frekvenci v rozsahu 1 až 120 Hz (a šetřit tak baterii) a jasem až 1 800 nitů. Displej kryje kromě ochranného skla i předinstalovaná ochranná fólie. Kromě velmi vysoké maximální jemnosti (460 PPI), kterou může telefon v případě zájmu uživatele chytře měnit a šetřit baterii, stojí za zmínku rovněž zabolení displeje jak na bocích, tak dole a nahoře.

Nutno však podotknout, že dole a nahoře je zaoblení skutečně velmi mírné a rozhodně nemá negativní dopad na ovladatelnost. Právě naopak, neboť je díky němu provádění ovládacích gest pohodlnější. Z dalších vlastností stojí za zmínku podpora HDR10+.

Líbilo se nám
  • 120Hz zobrazovací panel
  • špičkový maximální jas
  • vysoká jemnost obrazu
  • kromě ochranného skla také fólie již z výroby
  • stylové, ale i praktické zaoblení horní a spodní strany

Zvuk: příkladný poslech

Honor Magic5 Pro spoléhá na dva hlasité reproduktory (klasicky dole a nahoře), které společně vykouzlí velmi hlasitý zvukový projev, jemuž neschází ani slušná basová složka. Stěžovat si nelze ani na kvalitu telefonních hovorů, která byla rovněž příkladná. Z kodeků mohu potvrdit, že nechybí například podpora populárního LDAC pro přenos zvuku ve vysoké kvalitě.

Líbilo se nám
  • kvalitní hlasité reproduktory

Výkon hardwaru: konkurenci nechává za sebou

Zřejmě nikoho nepřekvapí, že se Honor rozhodl do své vlajkové lodi nasadit v tuto chvíli nejlepší procesor od Qualcommu, tedy Snapdragon 8 Gen2, jenž se již nesčetněkrát osvědčil z hlediska špičkového výkonu i energetické efektivity. Mnohem větším překvapením je rozhodnutí na náš trh dodávat pouze 512GB variantu (úložiště je typu UFS 4.0), čímž se Honor Magic5 Pro výrazně odlišuje od takřka veškeré konkurence, a to minimálně cenově.

Z další výbavy pak rozhodně stojí za zmínku i štědrých 12 GB superrychlé LPDDR5X RAM (s možností rozšíření o dalších 7 GB „softwarově“, tedy vypůjčením si z úložiště) či velmi dobře vyřešené odbourávání tepla. S telefonem se mi nikdy nestalo, že by byl výrazněji zahřátý, a to ani při náročnějších operacích, chlazení je tedy evidentně efektivní.

Na závěr bych rád vyzdvihl i přítomnost dedikovaného bezpečnostního čipu Honor, jenž má na starost například bezpečné ukládání biometrických dat. V říši smartphonů s Androidem se jedná o poměrně ojedinělé řešení, které přispívá k celkové bezpečnosti systému.

Líbilo se nám
  • špičkový procesor
  • 12 GB LPDDR5X RAM
  • velké úložiště typu UFS 4.0
  • dedikovaný bezpečnostní čip

Výdrž baterie: největší ve své třídě

Pomineme-li herní speciály, najdeme zpravidla u vlajkových lodí baterie s maximální kapacitou 5 000 mAh, Honor Magic5 Pro však jde (navzdory tomu, že není největší ani nejtěžší vlajkou na trhu) o něco dál a chlubí se 5 100 mAh. Oproti předchůdci se pak jedná o velmi solidní navýšení o 500 mAh. Ačkoliv zde není nový typ křemíkovo-uhlíkové baterie, která má o 13 % více energie při stejné velikosti (tu najdeme u Magic5 Ultimate), nelze mít k výdrži jakékoliv výtky. Jeden náročný den zvládne telefon s naprostým přehledem a díky úspornému systému (nikdy se mi však nestalo, že by mi „zabíjel“ spuštěné aplikace) by při troše snahy nebyl problém se dostat ani na dva dny používání. Ostatně během víkendu jsem dvou dnů používání dosáhl, i když jsem jel od plného nabití takřka až do nuly.

Baterie tedy prošla oproti minulé generaci upgradem, což už ale nelze tvrdit o nabíjecích výkonech. Ty činily u modelu Magic4 Pro 100 W, ať už se jednalo o drátové či bezdrátové nabíjení. Tentokrát se jedná o hodnoty 66 W, respektive 50 W, naštěstí to však uživatelé nijak výrazně nepocítí, neboť je nabíjení i tak rychlé. Plné nabití z 0 do 100 % je otázkou necelých 50 minut, zhruba za půl hodiny se pak můžete dostat na 75 %, což je velmi pěkný výsledek. K bezdrátovému nabíjení (pro maximální výkon je nutné pořídit proprietární nabíjecí podložku) nechybí ani reverzní bezdrátové nabíjení o nespecifikovaném výkonu.

Líbilo se nám
  • skvělá výdrž
  • rychlé nabíjení

Konektivita: moderní Wi-Fi i 5G

V oblasti konektivity nelze Honoru Magic5 Pro nic vytknout – nechybí Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2 ani cokoli dalšího, co byste od vlajkového telefonu očekávali (NFC, 5G, GPS, GLONASS, BDS i Galileo). Dokonce je zde i již zmíněný infraport, ačkoliv třeba technologií UWB novinka vybavena není. Ta se na druhou stranu nachází jen u malého množství vlajkových lodí a v tuto chvíli nemá takřka žádné využití. Ocení ji snad jen majitelé telefonů Samsung či Apple, jež mohou využívat UWB u chytrých přívěsků.

Líbilo se nám
  • příkladná konektivita

Fotoaparát: patří k nejlepším?

Jednou z klíčových oblastí u nového Honoru Magic5 Pro je fotovýbava, kterou zastupují celkem čtyři fotoaparáty, z čehož se tři chlubí 50 Mpx. Selfie kamerka má 12 Mpx, zato však nadprůměrný rozsah 100 stupňů.

Standardní senzor 3,5× teleobjektiv Ultraširokoúhlý objektiv Čelní kamerka
Rozlišení 50 Mpx 50 Mpx 50 Mpx 12 Mpx
Velikost snímače 1/1,12" Mpx ?" ?" ?"
Označení snímače ? ? Sony IMX85 ?
Velikost pixelů 1,4 µm ? ? 1,22 µm
Světelnost objektivu f/1.6 f/2.0 f/3.0 f/2.4
Ohnisková délka/rozsah 23 mm 90 mm 13 mm (122˚) 100˚
Stabilizace optická optická bez stabilizace bez stabilizace
Zaostření vícesměrové PDAF, Laser AF PDAF AF fixní

Selfie kamerka díky takto velkému rozsahu nabídne možnost fotit na 0,7násobné, 0,8násobné (defaultní), ale také jednonásobné přiblížení, tudíž se do záběru velmi snadno vměstnají i další osoby, skupinová selfíčka se tak pořizují velmi pohodlně. Samotná kvalita snímků pak rozhodně nezklame, barevný odstín kůže vypadá přirozeně a v režimu Fotografie se (naštěstí) mobil nesnaží uživatele ani nijak zkrášlovat (to je možné až u focení portrétních selfie, kde jde zkrášlení deaktivovat). Video lze pak na selfie natáčet maximálně ve 4K při 30 snímcích za sekundu.

Snímky z hlavního snímače se vyznačují špičkovou ostrostí i vysokou úrovní detailů, líbí se mi také barevné podání, které je tak akorát saturované. Stejně tak si nelze stěžovat na správně nastavenou expozici, kontrast či dobře fungující HDR. Oproti předchozí generaci má navíc primární fotoaparát lepší clonu, ale hlavně i optickou stabilizaci. Ultraširokoúhlý objektiv má skutečně velký rozsah záběru a snímky z něj jsou pěkně ostré, ani v rozích snímků pak kvalita neklesá. Díky automatickému ostření poslouží také jako makro s potenciálem zachytit velmi pěkné snímky.

Portrétní režim překvapivě využívá jen hlavní snímač.

Třetím fotoaparátem na zádech je 3,5násobný teleobjektiv s možností fotit v 10násobný hybridním přiblížení či až 100násobném (digitálním) zoomu. Je jasné, že zatímco 10násobný zoom je dostatečně kvalitní, 100násobná alternativa je spíše klasickou hrou na čísla. V případě teleobjektivu pak překvapí, že jej nelze využít pro focení portrétních snímků, ty zařízení pořizuje pouze na hlavní snímač.

Co se týče nočních snímků, i ty si zachovávají velkou míru detailů za předpokladu, že je na záběru alespoň nějaké světlo, ovšem ani v extrémně tmavých prostředích neudělají snímky ostudu. Na rozdíl od Pixelů pak není prosvícení uděláno do bílého odstínu, což je podle mě pouze dobře, a více odpovídá realitě.

Ukázka snímků pořízených na hlavní snímač, ultraširokoúhlý objektiv a 3,5násobný teleobjektiv během dne
Ukázka portrétního režimu
Ukázka nočních snímků pořízených na hlavní a ultraširokoúhlý objektiv

V oblasti natáčení videa je již kromě zmíněné podpory 4K videa u selfie (což překvapivě vlajkové telefony Xiaomi ani Viva neumí) k dispozici také natáčení ve 4K při 60 FPS na zadní hlavní snímač. Při snížení na 30 FPS lze natáčet i na ultraširokoúhlý objektiv, ovšem teleobjektiv nelze pro natáčení videa použít vůbec, což je zvláštní rozhodnutí a výrobce zřejmě spoléhá na to, že drtivá většina videí je stejně natáčena na hlavní a ultraširokoúhlý snímač. Nakonec zmíním i velmi rychlou fotoaplikaci se svižným přepínáním jednotlivých fotoaparátů či režim pro zachycení rychlého pohybu, který jsem aplikoval například u psa a funguje velmi dobře. Ve videorecenzi si pak můžete prohlédnout další ukázky a podívat se, jak focení (a výsledky) vypadá.

Honor Magic5 Pro 4K 60 FPS

Líbilo se nám
  • OIS na teleobjektivu i hlavním snímači
  • vysoce kvalitní denní i noční snímky
  • ultraširokoúhlá selfie kamerka
  • schopný 10násobný zoom
Nelíbilo se nám
  • na teleobjektiv nelze natáčet a ultraširokoúhlý objektiv nezvládne 4K při 60 FPS
  • portréty telefon fotí jen na hlavní snímač

Software: podpora shodná s Pixely od Googlu

Novinka dorazila s Androidem 13 a nadstavbou MagicOS 7.1, jež měla v první polovině dubna únorové bezpečnostní záplaty. Kromě speciálních funkcí, jako je Honor Connect pro plynulé přenášení obsahu mezi smartphonem, tabletem, televizorem či počítačem (plus samozřejmě i funkcí Odkaz na Windows) a Honor Share, mě zaujala svižnost celého prostředí i dobrá optimalizace.

Honor navíc slibuje tři velké aktualizace operačního systému (tj. až na Android 16) a 5 let bezpečnostních záplat, čímž se dostává na úroveň telefonů Pixel od Googlu. To už je velmi solidní nabídka, zejména vezmeme-li v potaz, že je identická s tou od tvůrců operačního systému Android, i když na pověstný Samsung (či Apple) stále trochu ztrácí.

Líbilo se nám
  • pěkně zpracovaná nadstavba
  • dlouhá softwarová podpora

Zhodnocení

Honor Magic5 Pro je v tuto chvíli podle mě nejlepším vlajkovým smartphonem na českém trhu z hlediska poměru cena/výkon, neboť nabízí špičkový displej, nejlepší procesor od Qualcommu, odolnost dle IP68 a navzdory rozumným rozměrům i hmotnosti také velkou 5 100mAh baterii. Předností je pak velmi rychlé 512GB úložiště, jež konkurence na našem trhu ani nenabízí nebo si za něj nechá pořádně připlatit.

Oceňuji také špičkovou fotovýbavu, dlouhou garanci softwarové podpory srovnatelnou s Pixely či plnohodnotný obsah balení, tudíž si nemusí zákazníci nic dokupovat. Prostor ke zlepšení naopak vnímám u čtečky otisků prstů, která by mohla být ultrazvuková jako u poslední generace, stejně tak poklesl nabíjecí výkon drátového i bezdrátového nabíjení, v praxi to na druhou stranu nepoznáte, neboť je nabíjení stále velmi rychlé. Často zanedbávaným, podle mě však velmi důležitým bonusem, je pak možnost kromě čtečky odemykat telefon rovněž pokročilým 3D rozpoznáváním obličeje, což konkurence od Samsungu, Xiaomi ani většiny dalších značek využívajících Android jednoduše neumí.

V rámci nákupu na Mobil Pohotovost je navíc možné k novince získat zdarma i Honor Pad 8 v hodnotě 7 490 Kč (s možností jej rovnou prodat a obdržet okamžitou slevu na telefon) či získat výkupní bonus ve výši 2 000 Kč a 3letou záruku zdarma.

Konkurence

Pokud toužíte po ještě delší softwarové podpoře a třeba i chytrém peru S Pen, ultrazvukové čtečce či 10násobném teleobjektivu, zvažte Galaxy S23 Ultra. Tento model je však (zejména v 512GB provedení) výrazně dražší, nedisponuje pokročilým biometrickým rozpoznáváním obličeje a nenabídne ani tak rychlé nabíjení.

Xiaomi 13 Pro 256 + 12 GB

Rozměry162,9 × 74,6 × 8,4 mm, 210 g
DisplejSuper AMOLED, 6,73" (3 200 × 1 440 px)
Fotoaparát50,3 Mpx, video: 7 680 × 4 320 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 8 Gen 2, 1×3,2 GHz + 4×2,8 GHz + 3×2 GHz
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 256 GBne
Akumulátor4 820 mAh

Xiaomi 13 Pro se může pochlubit hlavním snímačem typu 1", brutálně rychlým 120W nabíjením a také krásným displejem či keramickými zády. I tento model je však oproti Honoru Magic5 Pro dražší, nedisponuje biometrickým rozpoznáváním obličeje a na našem trhu jej bohužel vůbec neseženete s 512GB úložištěm.

Samsung Galaxy S23 Ultra 512 + 12 GB

Rozměry163,4 × 78,1 × 8,9 mm, 234 g
DisplejAMOLED, 6,8" (3 088 × 1 440 px)
Fotoaparát200 Mpx, video: 7 680 × 4 320 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 8 Gen 2, 1×3,2 GHz + 4×2,8 GHz + 3×2 GHz
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 1 024 GBne
Akumulátor5 000 mAh

Klasickou alternativou pro příznivce Applu je pak iPhone 14 Pro Max (budeme-li srovnávat telefony s obdobnou uhlopříčkou). I ten je dražší, a to i jen se základním 128GB úložištěm, ale rovněž nepodporuje rychlé nabíjení. Výhodou je pak například prémiovější zpracování s využitím nerezové oceli, ovšem iPhone podle mého názoru stejně osloví potenciálně zájemce především kvůli ekosystému.

Apple iPhone 14 Pro Max 1 TB

Rozměry160,7 × 77,6 × 7,9 mm, 240 g
DisplejOLED, 6,7" (2 796 × 1 290 px)
Fotoaparát48 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorApple A16 Bionic,
PaměťRAM: 6 GB, úložiště: 1 000 GBne
Akumulátor4 323 mAh

Skvělou fotovýbavu a dlouhou softwarovou podporu nabízí i Google Pixel 7 Pro, který je o něco levnější a má velmi zajímavý design. Na našem trhu však stále nemá oficiální podporu Googlu, s čímž se pojí také problémy s 5G konektivitou. Navíc má oproti Honoru Magic5 Pro o dost pomalejší nabíjení.

Google Pixel 7 Pro 512 GB

Rozměry162,9 × 76,6 × 8,9 mm, 212 g
DisplejOLED, 6,7" (3 120 × 1 440 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 3 840 × 2 410 px, 60 FPS
ProcesorGoogle Tensor G2,
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 512 GBne
Akumulátor5 000 mAh

Foto: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz

honor-magic5-proFotomobil
Klady
  • výtečný poměr cena/výkon
  • garance 3 aktualizací systému a 5 let záplat
  • kvalitní denní i noční snímky + ultraširokoúhlá selfie kamerka
  • skvělá výdrž 5 100mAh baterie + rychlé nabíjení
  • brutální výkon a velké úložiště typu UFS 4.0
  • dedikovaný bezpečnostní čip
  • kvalitní hlasité reproduktory
  • špičkový maximální jas 120Hz LTPO OLED displeje
  • krásný design a prémiové materiály
  • příjemně se drží a má odolnost IP68
  • čtečka otisků prstů i biometrické rozpoznávání obličeje
  • kompletní balení včetně adaptéru a pouzdra
Zápory
  • portréty telefon fotí jen na hlavní snímač
  • omezení natáčení na teleobjektiv a ultraširokoúhlý objektiv
  • oproti modelu Magic4 Pro méně výkonné nabíjení
  • předchozí generace měla ultrazvukovou čtečku otisků prstů
Diskuze ke článku
Ben Ben
Ben Ben
Pokud by to stálo podobně jako S23 Ultra, tak bych do toho osobně nešel. Zoom mi furt přijde lepší u Samsungu a plus pro me je spen a ultrazvuková čtečka atd..
Ale jinak momentálně s akcí za mě taky nejlepší vlajka v poměru cena/výkon. Rozhodně bych tomu dal raději šanci než Xiaomi...
Marhule Humule
Marhule Humule
Konečně Honor uvedl na našem trhu něco zajímavého. Teďka na začátku se telefon určitě vyplatí víc než většina čínské konkurence. Sice bych šel osobně znova spíš do S23 Ultra, ale tohle rozhodně není špatná volba...
Tomáš Ježík
Tomáš Ježík
Dnes jsem si ho koupil a dnes jsem si sním hrál. Měl jsem jej v předobjednávce.
Popravdě, nejsem z něho úplně nadšený.
Displej je super. Pokud bych strhnul z továrny nalepenou folii, byl by ještě lepší. Na ty zakřivené boky si člověk po nějaké době zvykne. Piluka místo průstřelu, mě také nějak nevadí. Má dobře rozložený stereo zvuk na reprákách, oproti Pocu F3, které používám na odreagování ( jasné, není to vlajka). S výkonem v testovacích hrách problém nemám. Taky je to vlajkový procesor, tak ještě aby měl problémy. Design se mě taky celkem líbí a s Magic OS nemám problémy.
Jenže s redakcí například nesouhlasím ohledně nahrávání videa při zoomu. Pokud nemám objekt celkem blízko u sebe, tak telefon za rozumných světelných podmínek, na 3,5 násobný zoom, i na 4K při 60 fps, přepne na teleobjektiv. Stačí si před teleobjektiv dát prst a hned člověk vidí. Případně začne telefon zmatkovat a přepínat na hlavní objektiv, protože nechápe co se děje (po rozbalení nedorazil žádný update na úpravu softwaru). Jediné kdy nepřepne na teleobjektiv je v noci ( za hodně zhoršených podmínek). To se snaží brát jen z hlavního snímače.
Za druhé nelze vypnout HDR. Fotoaparát jej používá stále. Podotýkám, že funkci AI nezapínám.
Fotky na dvou ruzných telefonech Honor Magic 5 Pro, vždy udělal nádherně zářící modré nebe ačkoliv takovou barvu nemělo. Honor 20 Pro který mám už skoro 4 roky se držel blíže realitě. Za dostatečného osvětlení dělá nový Honor relativně detajlní fotky oproti 20 Pro. Když jsem ale fotil v místnosti za dne, kdy do ní nepronikalo extra denní svit a svítilo vnitřní osvětlení, tak posprocesing, při focení v místnosti, udělal na kalendáři cca 7 metrů odemě z textu nečitelnou mazanici. Dokonce i když jsem použil teleobjektiv. Honor 20 Pro to zvládnul lépe. Sic to nebylo taky dokonalé, tak ten text, nebyl jak rozpité omalovánky.
Při nočních fotkách je jedno jestli člověk aktivuje nebo neaktivuje noční režim. Telefon se stále chová jako by byl zapnutý. Nevím tedy proč, je tam možnost přepout na noční režim, když je to automatické. Jediný rozdíl je, že při nočním režimu vidíte odpočet, jak dlouho držet telefon zaměřený na stejné místo. Další věc, kterou krom jednoho testera na youtube nikdo nezmínil, s telefonem nesmíte natáčet video, a během toho se snažit zoomovat. Jakmile totiž použijete zoom, tak jelikož má telefon tři mikrofony, tak dva na stranách začnou sloužit jako odhlučnení a telefon se snaží nahrávat, jen z mikrofonu umístěném na fotácích. Čím více natáčení přiblížíte, tak více je potlačován okolní zvuk a zesilován zvuk před vámi. Tzn, je to možná dobré, když si člověk chce hrát na špióna a slyšet jen určitou část( i tak na to to není dokonalé) ale absolutně nevhodné, například na koncertě, kdy si chcete nahrát písničku, stojíte dál a chtěli obraz přiblížit. Samsung u nových telefonů také tímto disponuje ale dá se to v nastavení vypnout. U Honoru jsem tuto možnost deaktivace nenašel. Napsal jsem kvůli tomu do Honoru, tak jsem zvědav co odpoví, jestli je nějaké řešení. Jinak ale běžné nahrávání vypadá v pohodě.
Dále chápu, že momentální Honor není to samé, co přechozí Honor. Jen mě mrzí, že mám hodinky Honor Watch GS Pro a nejsou do jejich aplikace Honor zdraví zařazeny. Takže jsem musel nainstalovat Huawei Healt z App galery ale hodinky už nedokáží spolupracovat s telefonem tak, jako u mého předchozího Honoru. Prostě s pár funkcema nespolupracujou a za ty roky, jsem si na to bohužel zvyknul. Ty aplikace jsou to samé, jen s jiným názvem.
Upřímně, na tento telefon jsem se těšil. Neskočil jsem jim na nějaký 100x zoom, pač tomu by věřil ( u kteréhokoliv výrobce) jen blázen. Ani jsem neskočil na DxO Mark protože všici víme jak se tomu dá věřit. Byl to pro mě nadějný telefon, kde bych viděl upgradovat ze skoro 4 roky starého Honor 20 Pro. Bohužel má očekávání nenaplnil a uvažuji o jeho vrácení ve 14ti dnech a dále používat 20 Pro. Věřím že některé věci jsou schopni v budoucích aktualizacích napravit ale je to prostě, věřit. Softwarově ( vzhledem, funkčností) je to pořád Huawei ale vlastníci to nepřiznají ( tak jasně, aby jim to Amerika nezatrhla) a odříznuli majitele přechozích Honor weareables.
Ty hodinky bych ještě možná překousnul a i to že Huawei Free Buds Pro 2 hrají potišejc než na 20 Pro. Jen je tam takových nedostatků (nikdo není dokonalý). Dle mě požadovanou cenu si ještě nezaslouží a když slíbili podporu 3 roky Androidu a 5let bezpečnostních záplat, tak doufám že se budou snažit vylepšovat i svůj software. Ještě mu dám šanci a zkusím pár testů ale prozatím to opravdu vidím na vrácení.
Já jim fandím. Vrátili i funkci, kdy selfie kamera telefonu sleduje, jestli se dotyčný dívá na display a díky tomu, nevypne obrazovku.
Petr Balageo
Petr Balageo
Nechápu jak si někdo může koupit v předprodeji mobil za zvýhodněnou cenu a pak tady brečet že mu jeho nedostatky nevyhovují a že ho vrátí,pokud vím mají ho už dlouhou dobu vystavený na prodejnách takže vyzkoušení není problém.Co se týká že to není vlajková lod musím se pousmát a která tedy je každá značka má tu svou motorola,samsung,oneplus,vivo a další,Honor Magic 5 pro je vlajková lod a za sakra dobrou cenu v předprodeji se vplatí Mp ji získáte za cenu kterou vám nenabídne ani samsung s jeho trapnými akcemi.Takže pokud to beru cena výkon a balení se vším co potřebujete je to sakra dobrý kup.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze