Honor Band 7
recenze

Honor Band 7

Sázka na jistotu?
7

Nejnovější generace chytrého náramku Honor sází na osvědčenou formuli líbivého vzhledu, AMOLED displeje a široké nabídky sportovních a zdravotních funkcí. Jak se Honor Band 7 osvědčil v redakčním testu?

Předešlý Honor Band 6 jsme chválili za výdrž, displej, kvalitu zpracování. Jak je na tom nový Honor Band 7, který dorazil do redakce v líbivém barevném provedení Emerald Green?

Technické parametry Honor Band 7

Kompletní specifikace
Konstrukce43 × 25,4 × 11 mm, 18 g, odolnost: ano
Pásekumělý, vyměnitelný: ano, zapínání: přezka
DisplejAMOLED, 1,47" (368 × 194 px), tvar: hranatý
Systémproprietální, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 5.0, Wi-Fi: ne, mobilní sítě: ne, NFC: ne
Chipset
PaměťRAM: 768 MB, vnitřní paměť: 128 MB, paměťové karty: ?
Akumulátor180 mAh, nabíjení: proprietární kolébka, doba nabíjení: 1:05 hodin
Dostupnostbřezen 2023, 1 299 Kč

Obsah balení: nic víc není potřeba

V bílé krabičce se nachází kromě samotného náramku také kabel pro nabíjení (s magnetickými piny) a základní příručka.

Líbilo se nám
  • nic důležitého neschází

Konstrukční zpracování: vsaďte na Emerald Green

Honor Band 7 využívá konstrukci svého předchůdce, chlubí se tak velmi nízkou hmotností (necelých 30 gramů i s řemínkem) i obdélníkovým tvarem pouzdra. Testovaná Emerald Green je pak podle mě ideální volbou jak pro dámy, tak pro pány, neboť velmi povedeně kombinuje zelenou s béžovou a celý náramek působí poměrně luxusním dojmem, čemuž napomáhá i zdařilá imitace pouzdra, které je sice plastové, ale vypadá jako matný hliník.

Z ovládacích prvků neschází jediné tlačítko na pravém boku, jehož stisknutím se lze vrátit na domovskou obrazovku, případně otevřít nabídku s nastavením. Na spodní straně pak jsou veškeré senzory, ale také systém pro výměnu řemínků, které lze dokoupit on-line. Zapomenout nesmím ani na voděodolnost do 5 ATM, která je již jakýmsi standardem i u levnějších náramků. Problém tak není si s náramkem umýt ruce, ale ani se osprchovat nebo je ponořit pod vodu.

Líbilo se nám
  • voděodolnost
  • kvalitní zpracování
  • nízká hmotnost

Displej: bez výtek

Honor Band 7 je stejně jako předchůdce vybaven 1,47" AMOLED panelem obdélníkového tvaru s příjemně zaoblenými okraji (dle výrobce tzv. 2,5D sklo), který pokrývá celou přední plochu náramku. Počítat můžete s pěknými, sytými barvami, špičkovým podáním černé, ale i zcela dostačujícím maximálním jasem. Ten lze regulovat v pěti stupních a i na třetí stupeň byste neměli mít problém s čitelností venku za slunečného dne, automatická úprava jasu však chybí.

Honor Band 7

Novinkou oproti Honor Bandu 6 je pak přítomnost Always-On, takže můžete mít čas vždy na očích, dokonce si lze vybrat i z několika vizuálních stylů. Stejně tak se lze spolehnout na relativně širokou paletu různých ciferníků, ať už spíše dětských nebo těch, které vypadají konzervativně/elegantně. Hlinitokřemičité sklo se mi během testování (na rozdíl od předešlé generace) podařilo trochu poškrábat, přitom jsem náramek do nijak extrémních podmínek nenosil, na druhou stranu musím říct, že stejně tak se mi nějakou záhadou povedlo dříve výrazněji poškrábat i sklo Gorilla Glass Victus na telefonu, riziko je tedy všudypřítomné bez ohledu na typ použitého skla.

Líbilo se nám
  • velký AMOLED displej s jemným rozlišením
  • vysoký maximální jas
  • nově podporuje Always-On
Nelíbilo se nám
  • chybí automatická regulace jasu

Systém a výkon: svižně a hezky

O chod náramku se stará proprietární operační systém, který se vyznačuje jednoduchostí, svižností a líbivým grafickým zpracováním. Kromě sportovních a zdravotních funkcí, na které se zaměřím v samostatné kapitole, nechybí hudební přehrávač (respektive dálkové ovládání přehrávání z telefonu), přehledný ukazatel aktivity (postupné naplňování „kroužků“) nebo aplikace/widget počasí, která zobrazí aktuální počasí. Uživatelé mohou dále využít funkci „svítilny“, vyhledání propojeného telefonu, budíku, stopek, časovače, dechového cvičení nebo zobrazování notifikací. Text notifikací náramek bez problémů zobrazí včetně české diakritiky, nelze na ně však nijak zareagovat.

Honor Band 7

Dále nechybí možnost upravení intenzity vibrací nebo možnost náramek použít jako vzdálenou spoušť fotoaparátu. Výčet funkcí doplňuje režim nerušit, který potlačí notifikace na přijaté zprávy/příchozí hovor. Během testování bylo prostředí náramku v českém jazyce, stejně tak v nejnovější verzi systému, která obsahuje podle mě velmi hezky zpracované ikonky a další prvky. Jedinou výtku lze mít snad jen k chybějícímu NFC pro bezkontaktní platby, to má však pouze konkurence od Xiaomi a rozhodně není standardem.

Líbilo se nám
  • svižný chod
  • graficky povedené prostředí
  • velké množství doplňujících funkcí
  • vzdálená spoušť fotoaparátu
Nelíbilo se nám
  • potěšila by přítomnost NFC pro bezkontaktní platby

Výdrž a nabíjení: jednou za dva týdny?

Honor Band 7 je osazen 180mAh baterií, která dokáže reálně zprostředkovat dva týdny používání na jedno nabití, jež následně trvá pouhých 30 minut z 0 na cca 90 %. K dispozici je také možnost rychlého 5minutového nabití, která zajistí zhruba dvou až třídenní výdrž. Nabíjení probíhá pomocí magnetické kolébky podobně jako u dalších moderních chytrých náramků či hodinek.

Líbilo se nám
  • dostatečně dlouhá výdrž
  • velmi rychlé nabíjení

Sportovní a zdravotní funkce: vše, co byste očekávali

Honor Band 7 je schopen měřit téměř 100 různých sportovních aktivit, avšak, stejně jako předchůdce, nedisponuje integrovanou GPS, tudíž si údaje o poloze „propůjčí“ od propojeného smartphonu, což alespoň vede k násobně vyšší přesnosti.

Velmi užitečná je pak možnost během sportovních aktivit ovládat hudební přehrávač. Následné prohlížení naměřených hodnot ze sportovních aktivit je možné jak na náramku, kde najdete vcelku podrobné údaje včetně grafu srdečního tepu, grafu rychlosti i kadence, tak v aplikaci Honor Zdraví, skrze kterou je nutné náramek spárovat s telefonem. Z ní lze také naměřené hodnoty exportovat a nutno dodat, že celá aplikace vypadá (stejně jako prostředí v náramku) velmi hezky a přehledně.

Honor Band 7

Kromě měření sportovních aktivit rovněž náramek dokáže monitorovat spánek, kdy minimálně čas usínání i vstávání odpovídal realitě, srdeční tep (kontinuálně 24/7), SpO2 nebo stres. Stejně tak umí náramek zobrazit notifikaci po uplynutí více než jedné hodiny sezení nebo automaticky testovat stres. Měření okysličení krve zvládá náramek sám kontrolovat v průběhu dne, uživatel tak nemusí manuálně monitoring aktivovat, což považuji za velkou výhodu oproti předchozí generaci.

Líbilo se nám
  • celodenní měření SpO2
  • během aktivovaného sportovního režimu lze ovládat hudební přehrávač
  • detailní hodnoty naměřených sportovních aktivit

Zhodnocení

Honor Band 7 přináší několik spíše drobných vylepšení oproti svému předchůdci, ovšem rozhodně se jedná o povedenou evoluci. Kromě kvalitního displeje s podporou Always-On potěší například přítomnost celodenního monitoringu okysličení krve, dlouhá výdrž na nabití i pěkně zpracované (a svižně fungující) rozhraní systému. Pokud nelpíte na integrované GPS, mohu vám Honor Band 7 vřele doporučit.

Konkurence

Zajímavou alternativou může být chytrý náramek Xiaomi Mi Smart Band 7, který má ještě větší displej a nechybí mu ani řada fitness režimů či monitoring SpO2.

Xiaomi Mi Band 7 Bez NFC

Konstrukce46,5 × 20,7 × 12,3 mm, 13,8 g, odolnost: ano
Pásekumělý, vyměnitelný: ano
DisplejAMOLED, 1,62" (192 × 490 px)
Systémproprietální, kompatibilní s: Android, iOS
KonektivitaBluetooth: 5.2, ne, ne
Akumulátor180 mAh, nabíjení: USB A

Zdroj foto: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz

honor-band-7
Klady
  • pěkně zpracovaná přidružená aplikace
  • svižný a přehledný systém
  • velké množství sportovních režimů
  • celodenní monitoring SpO2
  • líbivé provedení
  • nízká hmotnost
  • kvalitní AMOLED displej se skvělou čitelností
  • velmi rychlé nabíjení a dlouhá výdrž
Zápory
  • potěšilo by NFC pro bezkontaktní platby
Diskuze ke článku
O. D.
O. D.
Huawei Band 7 mám už pár měsíců.
A řekl bych že je to upe upe stejné jen se jedno jmenuje Honor a druhé Huawei :D
Marhule Humule
Marhule Humule
Jaký je rozdíl oproti Huawei Band 7?
Ben Ben
Ben Ben
Xiaomi Band 7 má tak možná větší úhlopříčku ale jestli i display? Plochu určitě ne. Do rodiny sem kupoval Honor Band 6 a ten display je mnohem použitelnější než u Bandu od Xiaomi... minimálně tím jak je širší a spíše se podobá menším chytrým hodinkám. Ale musím říct, že ten display je fakt naprosto top a nevadil by mi ani u mnohem dražšího zařízení (než 6 stovek kolik ten Honor stál).
Tom Novak
Tom Novak
LiteOS nebo Harmony?
Vizuálně vypadá OS naprosto stejně jako u Huawei...
Nemělo by být Honor ,,odtržený,,? :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze