Qualcomm má něco v rukávu. Za týden by měl představit dva procesory

Qualcomm má něco v rukávu. Za týden by měl představit dva procesory
Fotografie: Qualcomm
  • Představit by se měl špičkový Snapdragon 8s Gen 3
  • Odhalit se má i Snapdragon 7+ Gen 3

Již zanedlouho by mohly dorazit hned dva nové procesory Snapdragon. Qualcomm skrze sociální síť weibo.com oznámil, že na 18. března plánuje tiskovou konferenci, v rámci které představí třeba novou vlajkovou loď procesorů Snapdragon, která se záhy objeví ve vybraných modelech těch nejvybavenějších telefonů s operačním systémem Android.

Qualcom Snapdragon

Konkrétně sice výrobce procesorů nejmenuje, ale díky spekulacím thetechoutlook.com lze tušit, čeho bychom se měli dočkat. Sám Qualcomm naznačil, že půjde o vlajkový model, což pravděpodobně bude procesor Snapdragon 8s Gen 3. Půjde o 4nm typ, jehož hlavní jádro nabídne takt až 2,9 GHz a v případě grafiky se máme dočkat Adrena 735. Procesor tak bude mířit na ty nejnáročnější uživatele, pro které je vysoký výkon tím nejdůležitějším při výběru nového zařízení. Lze očekávat, že prvních takových mobilů bychom se mohli dočkat ještě v první polovině roku.

V případě druhého procesoru se hovoří o pojmenování Snapdragon 7+ Gen 3, zejména z toho důvodu, že by se měl objevit v chystaném telefonu OnePlus Ace 3V. O specifikacích procesoru však v tuto chvíli mnoho známé není, avšak lze předpokládat, že zamíří do střední třídy.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze