Vyrobí Samsung pro Qualcomm první 2nm čipset řady Snapdragon 8?

6
Vyrobí Samsung pro Qualcomm první 2nm čipset řady Snapdragon 8?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • O zakázky od Qualcommu dlouhodobě soupeří TSMC i Samsung
  • V posledních letech se však dařilo spíše TSMC

V oblasti polovodičového průmyslu můžeme sledovat překotný vývoj, který se pro laika projevuje především snižováním nanometrového čísla výrobního procesu. V rámci nejnovějších informací ETNews bychom se tak již relativně brzy mohli dočkat produkce 2nm čipsetu, jehož výrobu by mohl zadat Qualcomm jihokorejské společnosti Samsung.

Zatímco u 3nm výrobního procesu prozatím Samsung nezískal jiné zákazníky než vlastní divizi, v případě 2nm výrobního procesu by podle sammobile.com rád soupeřil s tchajwanským TSMC o důležitého klienta, jakým je Qualcomm. Samsung tak konkrétně dostal za úkol vytvořit prototyp budoucího čipsetu řady Snapdragon 8, což ale ještě nemusí nutně znamenat, že mu skutečně připadne zakázka na výrobu finálních čipsetů. Na druhou stranu se jedná indicii, že by se tak v případě spokojenosti Qualcommu mohlo stát.

Zároveň lze z pochopitelných důvodů předpokládat, že stejný úkol zadal Qualcomm také TSMC. Dodejme, že Qualcomm v minulosti nechal Samsung vyrobit čipset Snapdragon 888 a Snapdragon 8 Gen 1, v případě novějších modelů, jako je třeba 8+ Gen 1, 8 Gen 2 či 8 Gen 3, se již obrátil na TSMC.

Diskuze ke článku
Martin Jerabek
Martin Jerabek
Jen to ne, to dopadne jako 888 a Gen 1, a muselo to TSMC napravovat s Gen 1+.. Ať si to Samsung nechá pro své S řady a zbytek ať má TSMC výrobu.
Lukas Vrabel
Lukas Vrabel
Dufam ze nie

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze