Co by mohlo nahradit Twitter? Pozítří možná aplikace Threads od Facebooku

2× aktualizováno
Co by mohlo nahradit Twitter? Pozítří možná aplikace Threads od Facebooku
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Vzhled testovací verze připomíná Instagram, avšak bez obrázků
  • Finálně se aplikace bude jmenovat Threads
  • Vydání na některých trzích je naplánována 6. červenec

Aktualizováno 4. 7. 2023

Aplikace Threads by měla být dle gsmarena.com vydána již 6. července, tedy pozítří. Alespoň to naznačují zveřejněné screenshoty. Bude však zřejmě záležet na regionu, kde bude aplikace dostupná.

Aplikace Threads

Ačkoliv je aplikace Threads zalistována v obchodu AppStore i Google Play, při zkoušení z České republiky jsme vždy neúspěšní a odměnění informací, že aplikace není v naší zemi dostupná.

Aktualizováno 2. 7. 2023

Aplikace Threads od Mety získává stále reálnější obrysy, což v souvislosti s posledními událostmi kolem Twitteru nabývá na důležitosti. Alessandro Paluzzi na Twitteru zveřejnil nejen screenshoty z aplikace, ale přidal také zmínku o tom, že aplikace zamířila do obchodu Google Play. V tomto případě je však nutné dodat, že dostupnost prozatím není zřejmě v žádné zemi.


I to však stačilo k tomu, aby APK aplikace Threads již uniklo, a je tak možné aplikaci vyzkoušet, bohužel jen z malé části. Aplikace se nainstaluje, spustí a zdá se plně funkční. Úvodní obrazovka je plně lokalizovaná do češtiny a potvrzuje se, že Threads bude zřejmě minimálně zpočátku spjatá s Instagramem. Pro další pokračování je nutné totiž zvolit účet na Instagramu. Pakliže v telefonu Instagram máte, Threats vám váš účet automaticky nabídne. Následně je však zkoumání konec, neboť aplikace vykáže zamítavou zprávu o tom, že účet nesplňuje požadavky používání Threads.

Aplikace Threads

Původní informace z 9. 6. 2023

Společnost Meta má pod palcem hned několik předních sociálních sítí, například Facebook a Instagram. Do toho spravuje i oblíbený komunikační kanál WhatsApp. Server theverge.com nyní přinesl zprávu o testování nové aplikace, která je prozatím zahalena pod pracovním názvem Project 92. Za ním se má skrývat odpověď Mety na Twitter.

Project 92
Možná podoba aplikace Threads od Mety, která by měla konkurovat Twitteru

Z uniklého obrázku je patrné, že design, a to minimálně v případě interní testovací verze, bude přebrán z Instagramu, jen budou vcelku pochopitelně chybět všudypřítomné obrázky. Nová aplikace, v případě jejíhož názvu se spekuluje o Threads, by měla mít možnost snadné migrace účtu i sledujících z Instagramu, což by mělo usnadnit počátky při používání.

Meta má údajně závazně přislíbeno od několika významných celebrit, že by novou platformu aktivně využívaly. Jmenovitě má jít o Oprah Winfrey, DJ Slim či Dalai Lamu. V tuto chvíli však není jasné, kdy by aplikace mohla přejít do veřejného testování, případně do finálního vydání.

Diskuze ke článku
Janek Fanek
Janek Fanek
Aplikace Threads od Mety, BlueSky, Facebook další, v čem je rozdíl. Celý web je plný negativních zpráv na téma " sociální sítě " a přesto se nic neděje a milionům uživatelů je "šuma fuk" že jsou jejich údaje profilované různými subjekty a sledovacími centry, samozřejmě než na někoho dojde. Pokud je to jednotlivec či malá skupina tak se stejně nic nestane. Mnohem horší je však využívání těchto sítí k propagandě a v horším případě k politické a ideologické, zejména když jsou řízena příslušným managementem s pravomocí rozhodovat co je a není správné. Je to pouze fenomén doby a pokud nepřijde něco lepšího, zůstane velká část populace vazalem těchto sociálních sítí.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze