Zemětřesení na Twitteru. Obsah jen pro přihlášené a omezení příspěvků za den

Zemětřesení na Twitteru. Obsah jen pro přihlášené a omezení příspěvků za den
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Běžný uživatel si aktuálně může denně prohlédnout pouze 1 000 příspěvků
  • Lépe jsou na tom ověření uživatelé, ti mají limit desetinásobný
  • Obsah tweetů se nyní zobrazí pouze přihlášeným lidem

Sociální síť Twitter zažívá v poslední době velmi turbulentní časy a lze říci, že vše započala od doby, kdy se o ni začal zajímat miliardář Elon Musk, který ji i později odkoupil. Tento víkend je ovšem na nové informace pro všechny uživatele Twitteru opravdu velice zásadní.

Nově už není možné si zobrazit obsah jakéhokoliv tweetu, aniž byste nebyli přihlášeni. K tomu vás ostatně Twitter okamžitě vyzve. O takto zásadní novince informovala agentura Reuters, ale vyjádřil se k ní i samotný Elon Musk. Dle jeho slov se má jednat o dočasné mimořádné opatření. Důvodem k tomuto kroku má být zamezení masivního sběru dat firem třetích stran. Doposud není známo, kdy by omezení mohlo skončit, neboť nyní je pro přečtení, byť jen jediného tweetu, nutné se buď přihlásit nebo vytvořit nový účet.


Ani tento zásah však nebyl jediný, který sociální síť postihl. Musk totiž dále oznámil, že v souvislosti se zastavením extrahování dat z Twitteru jsou nově zavedeny limity na počet zobrazených tweetů denně. Ano, čtete správně. Zpočátku byly limity nečekaně přísné. Běžný uživatel mohl zobrazit pouze 600 tweetů denně, ověření uživatele (mající modrou fajfku) 6 000. Pakliže jste patřili mezi neověřené uživatele s novým účtem, byl limit dokonce jen 300 tweetů.


Od počátku však Elon Musk avizoval, že limity se postupně budou zvedat v závislosti na tom, jak se bude dařit zamezit extrahování dat mimo sociální síť. Aktuálně při nedělním odpoledni se limity navýšily na 10 000 tweetů pro ověřené uživatele, 1 000 tweetů pro neověřené uživatele a 500 tweetů pro neověřené nováčky. Netřeba však dodávat, že stačilo jen pár hodin k tomu, aby na celé síti zavládla panika a několik uživatelů se podělilo o nepříjemný screenshot oznamující, že denní limit tweetů byl vyčerpán.


Turbulentní změny na Twitteru, byť doufejme jen dočasné, nevrhají na sociální síť zrovna kladný stín a reálně hrozí odliv uživatelů, či pokles aktivity. Této skutečnosti bude samozřejmě chtít využít konkurence, a nelze tak nezmínit pravděpodobně vznikající aplikaci Threads od společnosti Meta, která by měla brzy spatřit světlo světa.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze