Twitter hrozí Metě žalobou kvůli nové sociální síti Threads

Twitter hrozí Metě žalobou kvůli nové sociální síti Threads
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Meta údajně zneužila obchodní tajemství a duševní vlastnictví Twitteru
  • Proti informaci už se ohradil ředitel komunikace společnosti Meta Andy Stone

Threads, včera spuštěný konkurent pro Twitter od společnosti Meta, očividně přidělává vrásky na čele Elona Muska. Ačkoli byla nová sociální síť spuštěna teprve včera a v EU není jednoduché ji využívat, má už přes 30 milionů uživatelů, zejména zásluhou provázání s Instagramem.


Aktuálně Twitter pohrozil společnosti Meta právními kroky a obvinil ji z kupčení s bývalými zaměstnanci a nezákonného zpronevěření obchodního tajemství a duševního vlastnictví Twitteru. Jako první o tom informoval semafor.com a jeho zprávu převzal engadget.com.

Twitter hodlá vymáhat svá práva duševního vlastnictví a požaduje, aby společnost Meta okamžitě podnikla kroky k zastavení používání jakýchkoli obchodních tajemství Twitteru nebo jiných vysoce důvěrných informací,“ napsal v dopise společnosti Meta Alex Spiro, osobní právník Elona Muska. Spiro, který jedná jménem mateřské společnosti Twitter X Corp., tvrdí, že Meta v posledním roce zaměstnala desítky bývalých zaměstnanců Twitteru.

Společnost Meta ale samozřejmě tvrzení Spirova okamžitě vyvrátila. „Nikdo z inženýrského týmu Threads není bývalým zaměstnancem Twitteru – to prostě není pravda,“ odvětil ředitel komunikace společnosti Meta Andy Stone na Threads.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze