Kolik v ČR stojí Facebook a Instagram bez reklam? Minimálně 240 Kč

1
Kolik v ČR stojí Facebook a Instagram bez reklam? Minimálně 240 Kč
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Placení členství se odvíjí od toho, na jaké platformě jej aktivujete
  • V případě desktopu počítejte s částkou 239,99 Kč
  • Po platbě neuvidíte reklamy a vaše informace ani nebudou pro reklamy využívány

Před několika dny jsme vás informovali o tom, že společnost Meta v Evropské unii spouští placený program pro Facebook a Instagram. Předplatitelé se vyhnou veškerým reklamám či doporučením a současně Meta potvrzuje, že nebude využívat informace v rámci jakýchkoliv reklam. Doposud však nebyly známé přesné ceny pro český trh. To se však počínaje dnešním dnem mění a prvním uživatelům už Meta automaticky navrhuje předplatné.

Cena předplatného na měsíční bázi se mění dle místa využívání zmíněných aplikací. Pokud aktivace proběhne skrze desktopové prostředí, je stanovena na 239,99 Kč. Pakliže ale do stejného bodu dospějete skrze aplikace pro Android, činí 299 Kč měsíčně. Důležité je také dodat, že Meta bude zmíněné částky účtovat do 1. března 2024, a to fixně. Po 1. břenu 2024 bude cena 239,99 Kč, respektive 299 Kč za jeden účet. Za každý další účet na Facebooku nebo Instagramu bude poplatek 148 Kč, respektive 185 Kč.

České ceny placeného členství Facebooku a Instagramu – liší se dle místa aktivace

I v případě českých cen se tak potvrzuje, že mít prostředí aplikací Meta bez reklam může být velmi drahou záležitostí, která pro majitele několika účtů může stoupat do tisíců měsíčně. Nadále však zůstává možnost využívat Facebook a Instagram bezplatně, avšak s reklamami.

Diskuze ke článku
Lukáš QproTest
Lukáš QproTest
Nechápu cenovou politiku, ale bude to úhel pohledu. Nejde mi do hlavy, že by tato platforma mohla mít hodnotu jako Spotify nebo třeba HBO Max (132,-kč/měsíc). Zůstanu u reklamy, FB jsem nenavštívil 14 dní, a na Instagramu mám jakousi mlhu vůči reklamě, automaticky ji preskakuji a ani nevím o čem byla. Jasný, pod prahové atd... ale už dlouho si myslím, že to jsou umělé studie, hlavně aby se reklama dobře prodávala.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze