Projděte si s námi stánek Lenova/Motoroly plný zajímavých Moto Mods

Projděte si s námi stánek Lenova/Motoroly plný zajímavých Moto Mods
Fotografie: Martin Fajmon, mobilenet.cz
  • Hlavní chloubou Lenova byla stále trojice brýlí pro virtuální, rozšířenou a kombinovanou realitu
  • Na své si na stánku přišli také fanoušci Moto Mods, kteří si mohli nechat vytisknout fotku pomocí nového Modu od Polaroidu
  • Lenovo nezapomnělo ani na svou řadu notebooků ThinkPad, které jsme viděli již na CESu

Společnosti Lenovo ani Motorola si letos pro MWC bohužel nic nového nepřichystaly. Spekulovalo se o příchodu levnějších zařízeních řady Moto G6, což nám dávalo smysl, jelikož zde loni Motorola ukázala předchozí generaci. Nakonec jsme se ale nedočkali vůbec ničeho zcela nového. Lenovo všude ukazovalo Mixed Reality headset Explorer, novější samostatné VR brýle Mirage Solo, které jsme si vyzkoušeli již v lednu na CESu a samozřejmě nechyběla ani hlavní atrakce v podobě rozšířené reality Lenovo Star Wars Jedi Challenges.

Prohlídka stánku Lenovo/Motorola – nové MotoMods, virtuální realita a další (MWC 2018)

I máchání světelným mečem jsme si vyzkoušeli již před půl rokem na veletrhu IFA, ale i tak nás zlákalo znovu, jelikož dostala hra nedávno update s novým typem soubojů a zážitek to nebyl o nic slabší. Tohle se prostě povedlo a pokud budete mít někdy příležitost, rozhodně si Jedi Challenges vyzkoušejte. Pořád nás nepřestává udivovat fakt, že tak skvělá a působivá věc běží jen na běžném smartphonu, který vkládá se do speciálních brýlí se soustavou zrcadel a čoček. Už jen aby se přidaly ty multiplayerové souboje, s nimiž prý Lenovo koketuje a bude to perfektní.

Zcela novým zážitkem pro nás tedy byly pouze některé Moto Mods, které jsou sice venku již nějakou dobu, ale my jsem si je vyzkoušeli až v Barceloně. Začali jsme přitom tím nejstarším Modem, kterým je bez pochyb herní ovladač s páčkami a tlačítky. Ten se nám opravdu líbil a navazuje perfektně pocit dedikované kapesní konzole, ale mnoho titulů pro něj zatím optimalizovaných stále není.

Hned poté jsme přiskočili k Modu, který je v podstatě obřím reproduktorem, ve kterém je integrována virtuální asistentka od Amazonu. Alexa na nás ovšem očividně neměla čas, jelikož na nás i přes četné volání nepromluvila. Mnoho zkušeností s tímto zajímavým příslušenstvím nemáme. Můžeme jen dodat, že je Mod těžký a pořádně velký, takže telefon s ním do kapsy nenacpete. Stejně nemotorný, ale o to užitečnější, může být Mod, který vám dokáže změřit tlak, srdeční tep, teplotu a podobně. Více lidí by však mohlo ocenit pěkné kryty, které přidají Motorole bezdrátové nabíjení.

Třetím Modem se stala výsuvná klávesnice, což nám přijde jako skvělý nápad, ale jeho provedení nás moc nepřesvědčilo. Klávesy neměly příjemný stisk a především v nás konstrukce nevyvolala moc důvěry v její bytelnost. Vysunovací mechanismus fungoval dobře, ale celé tělo Modu působilo zkrátka levně. Naše peníze bychom za tento kousek nedali, ale nápad se nám líbí, takže doufáme v druhou generaci, která se snad už povede.

Posledním kouskem do sbírky Moto Mods, který nám přišel do rukou, je ten od Polaroidu. Díky němu můžete na svou Motorlu v podstatě „přilepit“ malinkou tiskárnu, která je podobná mnohým dalším kapesním tiskárnám. Ani zde není potřeba žádný inkoust a podobně, ale bez papírů se samozřejmě neobejdete. Samotný Mod pojme do svého zásobníku 10 papírů a jednoho balení s 20 papíry je možné pořídit třeba na Amazonu za 200 korun, což není málo. Samotný Mod přitom stojí v přepočtu s daní 5 tisíc korun, a to je za podobnou hračku vcelku dost.

Je ovšem fajn sledovat, jak se rodina Moto Mods rozrůstá a rádi v ní vidíme i pár originálních a opravdu užitečných kousků, díky kterým jsou telefony od Motoroly opravdu jedinečné. To už by však k Moto Mods stačilo.

Kromě nich jsme se mohli podívat ještě jednou také na smartphone Moto X4, který jsme pro vás před pár měsíci již zrecenzovali a nechyběla ani záplava notebooků od Lenova. Viděli jsme nový ThinkPad X1 Carbon, který se nám už od CESu opravdu líbí, nechyběl ThinkPad X1 Yoga 3 a dokonce jsme narazili také na chytrou obrazovku Smart Display s Google Asistentem.

Diskuze ke článku
LUTZ
Recenze fajn. Pozor na partnera SMARTY.CZ, dělají si tady reklamu. Prodejce SMARTY.CZ jsou již delší dobu podvodnou firmou s prodejem telefonů, tabletů. Výrobky vědomě prodávají se skrytými vadami. Jakmile budete mít problémy s reklamací u této společnosti a nebude zapříčiněna Vaší chybou, ale skrytou vadou výrobku. Nic od nich nedostanete, pouze s Vámi budou hrát hru na schovávanou a přehazovat si Vás jako horký brambor mezi obchodem SMARTY.CZ a pojišťovnou, budou hrát o čas, aby Vaše záruční doba rychle uplynula. Zároveň upozorňuji, neplaťte u nich navíc pojištění telefonu, nic Vám nedají - servisní opravny mají podplacené již předem. Raději si připlaťte korunu navíc a kupte si telefon např.: u Alza.cz nebo u jiných ověřených obchodníků. Dále firma SMARTY.cz negativní hodnocení zákazníku úmyslně maže.... Hezký den.
Marty
Nevím, kde jste to vzali, ale já osobně mám se smarty.cz jen dobré zkušenosti. Ceny telefonů jsou stejné jako na alze, když se jedná o oficiální českou distribuci. Telefony chodí vždy nové, zapečetěné od výrobce. Dostanete ještě docela hodnotné dárky. Zatím jsem na žádný problém nenarazil.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze