Lenovo Smart Display je chytrá obrazovka, která pro vás vyhledá cokoli

1
Lenovo Smart Display je chytrá obrazovka, která pro vás vyhledá cokoli
  • Lenovo Smart Display byl prvním oficiálně představeným produktem z řady chytrých displejů od Googlu
  • Ten jde se svou platformou Android Things s vestavěným Google Assistantem přímo proti konkurenci od Amazonu
  • Chytré displeje budou zobrazovat odpovědi na otázky, umožní vám videotelefonovat a mnoho dalšího
  • Lenovo Smart Display dorazí ve dvou velikostech během léta letošního roku

Služba Google Assistant se pomalu dostává do více a více zařízení a kromě mobilních telefonů, notebooků či televizorů nyní zamíří také do chytrých jednotek s displejem – Google Assistant For Smart Screens. Ihned po představení nové platformy, která stojí na základech Android Things (speciálně upravený Android pro IoT bez možnost instalovat klasické Android aplikace), se se svojí vizí pochlubila společnost Lenovo, která představila Lenovo Smart Display.

Lenovo Smart Display na vlastní kůži – CES 2018

Lenovo Smart Display je na pohled elegantní obdélník s displejem o rozměrech 8 nebo 10 palců, vedle kterého se nachází integrovaný reproduktor a mikrofon. Díky zadní nesymetrické části bude možné Smart Display postavit jak na šířku, tak na výšku, kdy se reproduktor nachází v části pod displejem. Z hlediska zpracování zaujme, že kromě plastu může zadní část pokrývat i speciální povrch imitující dřevo. To proto, aby nový displej zapadl do každého interiéru.

Lenovo Smart Display

Skrze Smart Display lze dělat stejné věci, jako můžete dělat na smartphonu s Google Assistanem. Displej vás pozdraví, ukáže aktuální čas, datum a počasí včetně předpovědi. Lenovo Smart Display vám rovněž doporučí nápady na večeři a pokud máte zájem, rovnou vám zobrazí i recept na daný pokrm, včetně popisu. Vše je samozřejmě doplněno i zvukovým výstupem hlasového asistenta v podporovaném jazyku, mezi kterými naše mateřština bohužel chybí.

Pokud například jakémukoli kroku v receptu nerozumíte, Google Assistant vám automaticky otevře video na YouTube, které se danému procesu věnuje. Smart Display dále zobrazí vaše fotografie, které máte sdílené online, případně fotografie uživatelů na různých webových úložištích. Mezi těmi lze posouvat díky dotykovému displeji, kterým je Lenovo Smart Display vybavené.

Lenovo Smart Display

Díky integrované přední 5Mpx kameře lze prostřednictvím Smart Display provádět také videohovory přes Google Duo. Jsme rádi, že se Google nepouštěl do žádných experimentů a nevybavil chytré displeje další aplikací, kterou by bylo nutné instalovat i na smartphone protistrany.

Základní model s 8palcovým displejem vyjde na 199 dolarů (přes 5 tisíc korun s DPH), větší na 249 dolarů (6,5 tisíce). Uvnitř tepe procesor Snapdragon 624, 2 GB RAM a k dispozici je i 4GB úložiště. Do prodeje by se novinka mohla dostat v letních měsících tohoto roku.