Lenovo oznámilo Explorer Windows Mixed Reality. Další smíšenou realitu

Lenovo oznámilo Explorer Windows Mixed Reality. Další smíšenou realitu
  • I Lenovo představilo na veletrhu IFA headset pro mixovanou realitu
  • Opět jde o poměrně elegantní záležitost, funkčnost bude podobná jako u řešení od ASUSu
  • Cena je mnohem příjemnější, alternativa od Lenova vyjde na 9 tisíc korun

Před nedávnem jsme vás informovali o nové mixované realitě Windows Mixed Reality Headset od ASUSu, který jsme již stihli vyzkoušet „na vlastní hlavu“, nyní vám v krátkosti představíme headset od Lenova. Vzhledem k partnerství s Microsfotem se opět v názvu objevuje označení Windows Mixed Reality, u Lenova jde zkráceně o Lenovo Explorer Headset.

Stejně jako alternativa od ASUSu, ani Windows Mixed Reality headset od Lenova nepotřebuje externí senzory a vystačí si s tím, co je uvnitř, respektive na povrchu. Opět se jedná o dvě kamery, které snímají dění před headsetem, kabeláž tvoří kabel v podobě písmena „Y“, zakončený je pak HDMI 2.0 a USB 3.0. Podobně jako u ASUSu oceňujeme nízkou hmotnost pod 400 gramů (v tomto případě dokonce 380 gramů).

Lenovo Explorer Windows Mixed Reality

Rozlišení displeje činí 1 440 × 1 440 bodů pro každé oko, i v tomto je tedy podoba s ASUSem jasně zřetelná. Pochopitelně i headset od Lenova nabízí podporu různých ovladačů a doplňkového příslušenství, které najde uplatnění ve speciálních herních titulech.

Lenovo plánuje, že nová mixovaná realita vejde do prodeje v říjnu, u nás by se tak mohlo stát do konce roku. Nastavená cena 349 dolarů zní vcelku rozumě, v přepočtu se jedná o zhruba 9 tisíc korun včetně daní. A to je o 3 tisíce méně, než co si za svůj počin účtuje již několikrát zmíněný ASUS. Jako vstupní bod do smíšené reality hodnotíme novinku od Lenova pozitivně a těšíme se i na reálné setkání.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze