Přichází Google Duo, které udělá videohovory spontánnější

16

V rámci vývojářské konference Google I/O představil Google v polovině května i dvě nové aplikace Allo a Duo, jejichž úkolem je doplnit Hangouts a rozšířit možnosti komunikace. Po čtvrt roce od představení začíná Google druhou z jmenovaných, která umožní jednoduché videohovory mezi dvěma účastníky, uvolňovat pro Android a iOS.

Google Duo si klade za cíl zjednodušit videohovory, které mohou být někdy komplikovanou záležitostí. Jedná se o jednoduchou aplikaci pro Android a iOS, která nabízí videohovory mezi dvěma lidmi. Nepožaduje žádný samostatný účet, ale je svázána s vaším telefonním číslem. V telefonním seznamu si pak můžete vybrat, s kým chcete volat a můžete zahájit videohovor jedním kliknutím.

Google Duo

Aplikace je přitom postavena tak, aby fungovala plynule a bez trhání i na méně výkonných telefonech a na pomalejším připojení. Automaticky se přizpůsobí kvalitě vašeho datového připojení a umí se rovněž automaticky přepínat mezi Wi-Fi a mobilními daty, aniž by spadl váš hovor.

Google říká, že „dělá videohovory více spontánní a příjemné“. Naplňuje to i zajímavá funkce „knock-knock“ (ťuk-ťuk), která vám umožní vidět volajícího na displeji ještě předtím, než hovor zvednete. Zároveň ubezpečuje, že bere vážně i otázku soukromí a bezpečnosti. Všechny hovory jsou zašifrovány end-to-end.

TIP: Google Allo: nová aplikace, která to odkecá za vás

S uvolňováním aplikace začal Google včera pro Android i iOS. Pro všechny uživatele by pak měla být k dispozici během několika následujících dní.

Stáhnout Google Duo

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: googleblog.blogspot.cz, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Lukáš
Co mi to teda přinese oproti Hangouts? Přes ten jak píšu, tak i volám, na co zas dvě aplikace?
Standa
Otázka bude kolik to sežere dat řekněme za 10 minutový hovor. Využil bych to převážně v práci abych viděl syna apod. Ale v roamingu nevím nevím. S WiFi nemám šanci.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze