Google Allo: nová aplikace, která to odkecá za vás

4

Jako Hangouts na steroidech – to je náš první dojem z instant messengeru Google Allo. Ten nabízí hodně způsobů, jak ozvláštnit psanou komunikaci a dokonce vám s ní i pomůže. Například s vyhledáváním nebo vám může navrhnout možné odpovědi. Společně s Allo Google představil také aplikaci Duo, která je zaměřena na snadné videohovory.

Je pravda, že Hangouts začínají mezi podobně zaměřenými komunikátory trochu zapadat, a tak je na čase přijít s něčím novým. Google se rozhodl neresuscitovat stávající značku, ale rovnou přijít s novou. Jaké jsou její hlavní přednosti?

Podle Googlu to má být lepší schopnost vyjádřit, co máte na srdci. V základu to tak znamená nejenom příděl emotikonů, ale také například schopnost zvětšovat písmo nebo si s ním jinak pohrát. Stejně tak nechybí možnost posílat si fotografie a rovnou do nich malovat.

Google Allo vám dává hodně možností.

Mnohem zajímavější funkcionalitou ale bezesporu bude schopnost Allo nahradit vás v konverzaci. Tedy ne úplně, ale pokud máte plné ruce práce, může vám nabídnout předdefinované odpovědi. Ty se budou lišit na základě kontextu – takže když se vás někdo zeptá, jestli půjdete na oběd, dostanete na výběr souhlas nebo zdvořilé odmítnutí. Tato schopnost se neomezuje pouze na text, ale dokáže analyzovat i obsah poslaných fotografií a náležitě na reagovat.

Google Allo umí reagovat za vás.

Google Allo je samozřejmě propojeno se zbytkem ekosystému Googlu a s představeným Asistentem, takže když během konverzace dostanete nápad vyrazit na jídlo, už nemusíte hledat a rezervovat místo někde bokem, ale můžete to provést přímo v okně chatu.

Přímo v aplikaci můžete vyřídit mnoho věcí.

Další schopností je tzv. inkognito. Jedná se o utajený chat, který by po sobě neměl zanechávat stopy, je kódovaný a umožňuje posílat časově omezená zprávy. Jinými slovy je to něco jako anonymní mód v browseru.

Komentář redakce: všechny představené novinky jsou bezesporu zajímavé, ale bojíme se, že budou opět omezeny na angličtinu, respektive anglicky mluvící trhy. Když si odmyslíme všechny ty funkce navíc, pak dostáváme jen další chatovací aplikaci, jakých je dnes do tuctu dvanáct.

Google Duo: takový další... Skype

Google myslel i na ty, kteří už se při komunikaci nechtějí zatěžovat psaním textu a používají rovnou videohovory. Aplikace pro ně se jmenuje Duo. V podstatě přináší přesně to, co byste od ní čekali – videohovory mezi dvěma účastníky. Jedinou výraznější změnou oproti ostatním je funkce „knock-knock“ (ťuk-ťuk). Volajícího na displeji vidíte už před tím, než hovor zvednete. Google pak tvrdí, že systém má být dobře odladěný pro slabší stroje a pomalejší sítě, ale to ukáže až praxe. Podle prvních dojmů to ale nevypadá na něco, kvůli čemu bychom hned měli odinstalovat Skype nebo jiný podobný program.

Diskuze ke článku
Standa
Totální hovadina, zbytečně vynaložené prostředky a čas. Whatsapp a nebo ten fujtabl od Facebooku už nemají šanci dohnat a všechny tyhle zhovadilosti co jsou tu vypsány už v těchto programech jsou nebo brzy přibudou. Ty co mají rozum tak to stejně nevyužijí a má bejkárny pro retardovanou mládež tu máme ten Snapchat s kterého mi taky hlava nebere.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze