Představení vylepšeného Snapdragonu 8+ Gen2 se dočkáme co nevidět

2
Představení vylepšeného Snapdragonu 8+ Gen2 se dočkáme co nevidět
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Maximální frekvence má činit 3,36 GHz
  • První telefony s tímto procesorem mají dorazit již v červenci

Procesory Snapdragon od Qualcommu lze dlouhodobě považovat za nejpopulárnější volbu u smartphonů s Androidem, přičemž na vlajkové lodě připadá model začínající označením Snapdragon 8. Právě ten by se měl brzy dočkat upgradu v podobě plusové verze, kterou Qualcomm každý rok s pravidelností uvádí.

Nejnovější provedení s označením Snapdragon 8+ Gen2 by se přitom podle informací na sociální síti Weibo (na který odkázal playfuldroid.com) mělo oficiálně představit už příští týden. První telefony osazené tímto čipsetem pak dorazí na trh v průběhu července a srpna a podle všeho se bude jednat o čínské značky. Očekávaný Snapdragon 8 Gen2+ by měl nabídnout jádro o maximálním taktu 3,36 GHz, více však v tuto chvíli nevíme.

Diskuze ke článku
Josephus !
Josephus !
A na jaké telefony s touto čipovou sadou se můžeme u nás těšit?
Janek Fanek
Janek Fanek
Možná že bude zajímavé srovnání s čipem na smartfonu Samsung galaxy S23 ultra, který je rovněž taktován na 2,36 Ghz. Některé uživatele rovněž zajímá, proč některé smartfony s čipem taktovaným níže, mají lepší výsledek než S23 ultra. Asi bude důležité jak čip, tak celý smartfone vyladit k dokonalosti. Uvidíme až se objeví kvalifikované výsledky testů.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze