OnePlus 12 odhaluje svou podobu. Inovace se týkají fotoaparátů

aktualizováno
OnePlus 12 odhaluje svou podobu. Inovace se týkají fotoaparátů
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Očekává se 6,7" OLED displej s jemným rozlišením a 120 Hz
  • Všechny tři zadní fotoaparáty mají mít vysoké rozlišení
  • Představení by mělo proběhnout v prosinci

Aktualizováno 13. 7. 2023

Po nějaké době opět slyšíme o budoucím OnePlus 12 a díky smartprix.com vidíme možnou podobu. Na první pohled si lze všimnout několika změn. Na čelní straně jde o fotoaparát, který se zřejmě posune doprostřed, což je u OnePlus změna. U dosavadního modelu byl průstřel fotoaparátu u levého okraje. Zásadnější je však přítomnost periskopového objektivu na zadní straně, což bude novinka. Obecně však platí, že vzhled vychází ze současného OnePlus 11.

Původní informace z 26. 5. 2023

OnePlus pro letošní rok již vlajkovou loď má, nazývá ji jednoduše 11. Nástupce se však již pilně připravuje a Yogesh Brar na Twitteru zveřejnil pravděpodobné specifikace OnePlus 12. Můžeme se těšit na zařízení s velkým a kvalitním displejem. Úhlopříčka se zastaví na 6,7" a typově OLED displej nabídne Quad HD+ rozlišení i 120Hz obnovovací frekvenci.

Nepřekvapí moderní a výkonný procesor, aktuálně ještě nepředstavený, neboť by mělo jít o Snapdragon 8 Gen 3. Baterie by mohla mít klasickou kapacitu 5 000 mAh a 100W drátové nabíjení zajistí rychlé dočerpání energie. Unikly také informace o fotoaparátech. Hlavní snímač nabídne 50 megapixelů a optickou stabilizaci obrazu. Ultraširokoúhlý objektiv má rovněž 50megapixelové rozlišení a výčet zakončuje periskopový objektiv s 64 megapixely.

Představení OnePlus 12 by mělo proběhnout v prosinci, nicméně půjde o čínskou premiéru. Ta globální bude velmi pravděpodobně později o několik týdnů až měsíců.