Powerbanka LIFEPOWR A3 nabije počítač i další gadgety

GadgetMix
1
Powerbanka LIFEPOWR A3 nabije počítač i další gadgety
  • LIFEPOWR A3 je první powerbanka s USB-C Power Delivery
  • Kromě USB-C nabízí USB s Quick Charge 3.0 a klasickou zásuvku
  • Paqsule nepoužívá k čištění chemii, ale pouze UV světlo a ozón
  • K dispozici je ve dvou stupních výbavy

První powerbanka s USB-C Power Delivery na světě

Nová generace USB-C se objevuje ve stále více zařízeních – nejen telefonů, ale i počítačů. Bylo tedy jen otázkou času, kdy pronikne i do externích baterií. Powerbanka LIFEPOWR A3, která již má na indiegogo.com více než 2,5násobek požadované sumy, je tak první externí baterie s technologií USB-C Power Delivery.

Tato technologie umožňuje napájet zařízení příkonem až 100 W. Připojené zařízení si přitom může postupně upravovat odběr podle svých potřeb. Energii je však možné posílat oběma směry, takže přes jeden konektor můžete nabíjet připojené zařízení nebo naopak powerbanku a již tak není nutné mít samostatné vstupní a výstupní konektory.

LIFEPOWR A3

Kromě dvojice USB-C konektorů, které umožňují například nabíjet nové MacBooky Pro přímo přes USB-C, LIFEPOWR A3 disponuje i dvojicí USB A výstupů s technologií Quick Charge 3.0 a klasickou zásuvkou pro starší zařízení. Na výběr je přitom jak model s americkou zásuvkou (120 VAC 60 Hz), tak i s EU zásuvkou (230 V 50 Hz).

LIFEPOWR A3

Samotná powerbanka s elegantním hliníkovým tělem je přitom poměrně kompaktní. Její rozměry jsou 152,4 × 152,4 × 25,4 milimetrů a hmotnost 825 gramů. Uvnitř jsou pak LiNiCoALO2 články s celkovou kapacitou 27 000 mAh (99 Wh).

LIFEPOWR A3

Plné nabití powerbanky ze zásuvky trvá 2,5 hodiny. Výrobce, kterým je stejnojmenná belgická firma, však nabízí i kombinaci se svou řadou solárních panelů, které vás úplně zbaví závislosti na elektrické síti. To je ideální řešení například při kempování a obecně na cestách.

LIFEPOWR A3

Powerbanku LIFEPOWR A3 můžete mít na indiegogo.com už za 159 dolarů + poštovné, což je 47 procent budoucí maloobchodní ceny. Při dopravě v rámci EU bude navíc připočteno DPH, takže české zájemce vyjde na 4 750 Kč. Odhadované datum dodání je v listopadu 2017.

  • Odkaz: www.indiegogo.com
  • Do kdy: 23. 5. 2017
  • Požadovaná částka: 35 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 88 289 dolarů (12. 5. 2017 19:00)

Revoluční čistící technologie sbalená na cesty

Na všem, čeho se během dne dotýkáme, číhají zákeřné bakterie a umytí rukou mnohdy nestačí. S chytrou samočisticí taškou Paqsule však již obavy mít nemusíte. Stiskem tlačítka na tašce nebo v mobilní aplikaci aktivujete patentovaný čisticí systém PaqTech, který bez použití chemie vydezinfikuje vnitřek tašky a zabije všechny bakterie. Její obsah tak zůstane dokonale čistý a svěží.

O zájmu o tuto tašku svědčí i to, že v nedávno skončené kampani na Kickstarteru nasbírala více než 141 tisíc dolarů, což je více než pětinásobek požadované částky. Zájemci, kteří první kampaň prošvihli, mají nyní šanci na indiegogo.com, ale i tak si musíte pospíšit, protože do jejího konce již zbývá pouze necelý týden.

Paqsule

Čistící systém, který používá UV-C světlo a ozón, nezabije pouze bakterie, ale zbaví vás i nepříjemného zápachu, což ocení například sportovci u propoceného oblečení a bot. Stejnou technologii používají ve větším měřítku čistírny, zdravotnická zařízení a profesionální sportovní týmy k čištění a desinfekci oblečení.

Paqsule

Přestože je čištění hlavní funkcí tašky, není jedinou. Integrovanou baterii, která se dobíjí přes USB a která pohání PaqTech, využijete i jako externí powerbanku. V případě potřeby si tak s ní jednoduše dobijete telefon nebo jiné elektronické zařízení.

Paqsule

Paqsule jako takový má podobu běžné sportovní tašky s řadou praktických kapes a přihrádek. Pomocí přídavných popruhů z tašky však jednoduchým způsobem uděláte batoh. Rozměry činí 55,88 × 25,4 × 30,48 centimetrů a včetně PaqTech váží přibližně 1,8 kilogramu.

Paqsule Lite

Taška je k dispozici i v odlehčeném provedení Paqsule Lite. Odlehčená však není ve smyslu menší hmotnosti, ale nabízí méně funkcí. Na druhou stranu je však dostupná ve více barevných provedeních. Čistícím systémem PaqTech jsou nicméně vybaveny obě verze.

Paqsule Lite

Levnější Paqsule Lite můžete mít na indiegogo.com už za 149 dolarů (3 680 Kč) + poštovné. Proti budoucí maloobchodní ceně tak ušetříte rovných 130 dolarů (3 210 Kč). Za dražší Paqsule zaplatíte 239 dolarů (5 900 Kč) + poštovné a proti budoucí maloobchodní ceně ušetříte 120 dolarů (2 960 Kč). Odhadované datum dodání je v srpnu 2017.

  • Odkaz: www.indiegogo.com
  • Do kdy: 19. 5. 2017
  • Požadovaná částka: 5 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 16 573 dolarů (12. 5. 2017 19:00)

Zdroje: indiegogo.com, indiegogo.com

Diskuze ke článku
Tom
designove to vypada celkem pekne ale hmotnost skoro 1 kg ? to je strasna krava... bohuzel vyber power bank s power delivery je dost omezeny, ja ale nakonec vybral tenhle model od Ankeru a zatim maximalni spokojenost!

https://www.alfapower.cz/power-banky/anker-powercore-speed-20000-pd--power-delivery--powerbanka/

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze