Always-on režim od OnePlus získává svou podobu. Obdrží jej možná i starší modely

aktualizováno
13
Always-on režim od OnePlus získává svou podobu. Obdrží jej možná i starší modely
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • OnePlus plánuje nasadit funkci Always On do svých telefonů
  • Finální aktualizace s novou funkcí by mohla dorazit do konce roku

Aktualizováno 6. 8. 2020

Generální ředitel čínské společnosti zveřejnil na weibo.com zajímavé video, které poodhaluje práci na vývoji režimu Always-on pro telefony OnePlus. Ty ačkoliv mají AMOLED panely tuto vychytávku nenabízejí. První informace o jejím zavedení se objevily již letos na jaře, viz informace níže v tomto článku, a vývoj zřejmě pokračuje podle plánů.

V tuto chvíli se zdá, že mezi uživatele bude vypuštěn styl pracovně zvaný Time. Název není zvolen náhodně. Na vypnutém displeji by měla být kromě času a zmeškaných událostí zobrazena vertikálně orientovaná časová osa, po které by hodiny v průběhu dne postupně putovaly. Při každém použití telefonu by se navíc na ose udělala tečka a na konci dne byste získali přehled, jak často a k jakým účelům jste telefon využívali.

Režim Always-on má být součástí aktualizace nadstavby Oxygen OS založené na prozatím nepředstaveném Androidu 11. Kromě zmíněného režimu má dojít na změnu vzhledu prostředí a úpravu tmavého režimu. Nová verze nadstavby bude dostupná pro OnePlus 6 a všechny novější kousky. Otázkou v tuto chvíli zůstává, zda se režim Always-on dostane jen na letošní modely, nebo i na starší telefony.

Původní informace ze 4. 5. 2020

V současné době výrobci bojují s místem na čelní straně telefonů. Displeje se zvětšily a zabírají drtivou většinu čelní plochy. Prvky, které nejsou důležité, mizí. Je to příklad informační diody, byť ta spadala do kategorie menších prvků. Namísto diody výrobci vsázejí na režimy Always on, které na moderních AMOLED panelech dokáží zobrazit čas a zmeškané události. Vše máte tudíž ihned na očích, stačí jen pohled na telefon. Tuto funkci budete mít pravděpodobně nejvíce spjatou se Samsungem, ale běžně se už objevuje také například v telefonech Huawei a brzy přibude OnePlus.

Výrobce OnePlus již dříve avizoval, že funkci do svých telefonů přinese. Očekávalo se, že se tak stane s příchodem OnePlus 8 a 8 Pro, avšak těm nadále chybí. Na oficiálním fóru výrobce se nyní objevily podrobnosti k časové ose prací na funkci Always On. Minimálně do června potrvá vývoj. Na přelomu srpna a září OnePlus předpokládá fázi testování v uzavřené beta verzi. Z tohoto lze usuzovat, že finální verze pro všechny uživatele by mohla dorazit v posledním čtvrtletí, a to společně s aktualizací na Android 11 a nadstavbu OxygenOS 11.

Otázkou zůstává, na jakých zařízení se funkce objeví. OnePlus nasazuje AMOLED displeje již od OnePlus 3, avšak jeho softwarová podpora již skončila. Ke konci se podpora chýlí i v případě o něco novějších kousků OnePlus 5 a OnePlus 5T. Lze tak předpokládat, že by se funkce Always On mohla objevit u OnePlus 6 a novějších.

Diskuze ke článku
kubs
mne táto funkcia nechýba na OP6..inak neviem čo tam chcú testovať, always on je súčasťou Androidu ako takého už niekoľko rokov
Patrik Halmi
Patrik Halmi
Raději ať vyřeší ty problémy s vypalujícími displeji...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze