Ohebné displeje i zatmavovací sklo. Co nás nejvíce zaujalo na veletrhu CES 2020?

Ohebné displeje i zatmavovací sklo. Co nás nejvíce zaujalo na veletrhu CES 2020?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Naši pozornost si získal roztomilý robůtek Ballie i nové smartphony od Samsungu
  • OnePlus Concept One nás zaujal elektrochromatickým sklíčkem
  • Lenovo představilo 13,3" ohebný tablet s Windows
  • HP Elite Dragonfly je ultrapřenosné 2v1 z recyklovaných materiálů
  • Dojem na nás udělaly také chytré hodinky Withings ScanWatch

Letošní veletrh CES 2020 přinesl několik zajímavých technologických novinek z oblasti domácích spotřebičů, chytré elektroniky i elektromobilů, kde nás nejvíce překvapilo Sony, které naprosto nečekaně představilo prototyp Vision-S.

Jedním z nejzajímavějších stánků (nebo přímo „měst“) s názvem Samsung City nám umožnil nahlédnout do budoucnosti chytré domácnosti. Balonovitý robůtek Ballie spoléhající na řadu senzorů a podporu AI se postará o úklid v domácnosti, zabaví čtyřnohého mazlíčka a dokáže poradit při nesprávném provádění cviků.

Neméně zajímavé byly nejnovější smartphony od Samsungu, a to Galaxy A51, Galaxy A71 i odlehčené varianty vlajkových lodí, Galaxy S10 Lite a Galaxy Note10 Lite. Všechny se vyznačují několikanásobným fotoaparátem i velkým displejem s „průstřelem“. Zatímco Galaxy A51 startuje na cenovce nepřesahující 10 tisíc korun, za zbylé tři telefony musíte počítat s příplatkem několik tisíc.

Další novinkou je OnePlus Concept One s elektrochromatickým sklíčkem kryjícím několik fotoaparátů. Tento druh skla, které se dokáže na povel zatmavit, známe například z letadel či drahých automobilů. V případě OnePlus díky tomu vypadá smartphone (v McLaren edici potažené prémiovou kůží) ještě exkluzivněji a zároveň je možné této schopnosti využít také k úpravě clony. Rychlost zatmavení 0,7 sekundy navíc zaručí, že ke změně průhlednosti sklíčka dojde ještě předtím, než se spustí aplikace fotoaparátu, uživatel tak na nic nečeká.

Ohebné displeje jsou velkým trendem současnosti a do budoucna tomu nebude jinak. Svou troškou do mlýna přispělo na veletrhu i Lenovo, které zde odhalilo Thinkpad X1 – tablet, který lze používat také jako notebook s 13,3" ohebným displejem. Velkou výhodou je plnohodnotný operační systém Windows.

Dojem na nás zanechalo i nové 2v1 HP Elite Dragonfly, které je až neskutečně lehké a působí opravdu prémiově. Tělo notebooku navíc pochází z 82 % z recyklovaných materiálů. Tlačítka klávesnice jsou tak například vyrobena z recyklovaných DVD.

Velký prostor byl na veletrhu věnován také segmentu wearables, v němž nás upoutaly nové Withings ScanWatch. Pokud od chytrých hodinek očekáváte dlouhou výdrž, klasický design, ale také schopnost měřit EKG či detekovat spánkovou apnoe, pak jste zde na správné adrese.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze